Top 4: Britse meidengroepen

- Top 4

Top 4: Britse meidengroepen

Little Mix scoort deze week haar tweede Top 40-hit Reggaetón Lento (Remix). De Britse meiden kwamen met hun vorige hit Shout Out To My Ex vorig jaar niet verder dan de 35e plaats. Volgende week zullen we zien of ze die prestatie gaan overtreffen. We zullen er wat langer voor nodig hebben om te zien of ze onderstaande top 4 van succesvolste Britse meidengroepen kunnen bereiken.

1 SUGABABES, 3762 punten
Dacht je dat de Spice Girls op nummer 1 zouden staan? Mis! De Sugababes scoorden in totaal 3762 punten en de Spice Girls 'slechts' 2632. Dat heeft er vooral mee te maken dat de Spice Girls maar relatief kort bestaan hebben. In twee jaar tijd scoorden Ginger, Sporty, Scary, Baby en Posh Spice acht Top 40-hits waarvan er zeven de top 10 bereikten. Na de hit Viva Forever verliet Geri Halliwell echter de groep en was het snel gedaan met het succes. Goodbye, de eerste single zonder Geri, kwam nog wel in de top 5, maar daarna volgde nog maar één hit. Holler/ Let Love Lead The Way uit 2000 kwam niet verder dan de vijftiende plaats. 

 
2 SPICE GIRLS, 2632 punten
Het trio Sugababes had ook te maken met leden die de groep verlieten, maar die werden steeds netjes opgevolgd door een nieuwe zangeres. Keisha Buchanan in de enige zangeres die op alle Sugababeshits te horen is. De Sugabaes spreidden hun hits uit over acht jaar, terwijl dat bij de Spice Girls maar vier jaar waren. In die periode tussen 2000 en 2008 scoorden de Sugababes vijftien Top 40-hits waarvan er negen de top 10 haalden. Eén dingetje lukte hun echter niet en de Spice Girls wel: een nummer 1-hit scoren. 
 
3 ATOMIC KITTEN, 1779 punten
Als we het duo Mel & Kim buiten beschouwing laten is de enige andere Britse meidengroep die op nummer 1 heeft gestaan Atomic Kitten. Dit Liverpoolse trio behaalde met zijn debuuthit Whole Again direct de eerste plaats. Zoals bij veel meidengroep duurde de hitperiode niet lang: slechts drie jaar. In die periode scoorden de meiden negen hits, waarvan er drie in de top 10 kwamen. 

 
4 BANANARAMA, 1244 punten
We besluiten dit overzicht met opnieuw een meidentrio. In tegenstelling tot de eerder genoemde groepen werd Bananarama al in de jaren 80 opgericht. Nog een verschil met de vorige drie groepen is dat zij het relatief lang volhielden. Bananarama scoorde haar elf Top 40-hits in een periode van tien jaar. Met hun eerste hit It Aint What You Do ... kwamen de meiden in de top 3 terecht. Hun grootste hit hadden ze vier jaar later. Dat was de Shocking Blue-cover Venus uit 1986. De rest van Bananarama's hits bereikte niet de top 10.