Top 4: 31 augustus 1974

- Top 4

Top 4: 31 augustus 1974

,,Met het afscheid nemen van Veronica sterft ook een beetje de democratie in Nederland … Dat spijt mij … voor Nederland…" Historische woorden van Rob Out.

Historisch radioprogramma.. het laatste uur van Radio Veronica vanaf zee. Op die 31ste augustus viel het doek voor radio Veronica en radio Noordzee. Een of andere anti-piratenwet werd van kracht. Tja... en de rest is geschiedenis. Dat laatste uur is zelfs op LP verschenen. En nog steeds zijn er veel radiovrienden (op leeftijd) die zich deze dag nog goed kunnen herinneren. Als gezegd een historisch programma. Vandaag de Veronica Top 4. Tracks die je kon horen op je transistorradio toen muziek nog gewoon vanaf een bootje op de Noordzee kwam.
 
"Veronica sorry... Kan er met windkracht 0 een schip vergaan, En wie wil er dan graag bij het zinken staan. Het leven gaat ook zonder Veronica door, Maar het spijt iedereen dat je haar nooit meer hoort".  Het is de ode van Peter Koelewijn aan de zeezender. 
 
Ook mooi en toepasselijk, Cliff Richard. "Power to all our friends, to the music that never ends. To the people we want to be, Baby, power to you and me". 
 
Als laatste Boudewijn de Groot: "Zo te sterven op het water met je vleugels van papier, Zomaar drijven na 't vliegen in de wolken drijf je hier, Met je kleuren die vervagen, Zonder zoeken, zonder vragen, Eindelijk voor altijd rusten, En de bloemen die je kuste, Geuren die je hebt geweten, Alles kan je nu vergeten, Op 't water wieg je heen en weer, Zo te sterven op het water met je vleugels van papier. Goed, dan heb je wel een idee. 
 
De samenvatting van het hele uur als laatste clip voor vandaag. Verplicht beluisteren tussen 5 en 6...
 
1 VERONICA SORRY- peter koelewijn
 
2 POWER TO ALL OUR FRIEDS- cliff richard
 
3 VERDRONKEN VLINDER- boudewijn de groot
 
4 HET LAATSTE UUR