Tipparade

week 33 (13 augustus 2022)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


21 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Feit is dat als je je persoonlijke Top 40 wilt samenstellen met de mogelijkheid die de Top 40 op deze site geeft, je alleen nummers kunt toevoegen die in de Top 40 of Tipparade staan of hebben gestaan. Platen uit de stemlijst kun je niet in je persoonlijke Top 40 zetten. Vandaar ook wat eigenbelang om Inhaler in de Tipparade te krijgen. Zo weer een feit en mening die zeker klopt :-)
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@Hit Zound ze speelden het helemaal niet op de persoon... ze legden gewoon uit dat Erik's "meningen" feitelijk gezien gewoon onjuist zijn, omdat de lijst zo niet in elkaar zit
Top 40 profiel van Martijn Hitline
Martijn Hitline  - 
HiTLiNE: * Alle Farben- let ik rain down * Stephen Sanchez- until I found you * Gestört aber Geil, Anna Grey- thank you * Half Moon Run- favourite boy * Sam Fender- alright * Billie Eilish- tv * Bush- more than machines * Preston Pablo, Banx & Ranx- flowers need rain * Timmy Trumpet x Ben Nicky- we come 1
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Hit Zound Dank je, laat ze maar kletsen. Ik heb een andere mening dan sommige anderen. Prima toch? @John: Dit helpt zeker en in die lijst zie ik vaak mooie nieuwe nummers staan die mij inspireren. En hoe meer mensen meedoen met het invullen, hoe krachtiger het middel. Ik nodig je graag uit!
Top 40 profiel van John
John  - 
Stemlijst? Wie denkt nu echt dat dit helpt om een track in de tipparade te krijgen?
Top 40 profiel van Hit Zound
Hit Zound  - 
Een beetje flauw om het op de persoon te gaan spelen. Ieder heeft zijn eigen smaak en mening en dat is prima. In deze Tipparade verwacht ik veel van Quique. Ik mis beslist het nummer '23Boogie' van het Nederlandse duo Gintronix. (JB Meijers en zijn dochter) Op Hitzound samen met Queque het meest bekeken.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
s10 en blof Nog Steeds Niet Door?! warom stijgen bankzitters? waarom stijgt die vistick? 8 nieuwe in de tip aantal artiesten die ik zo gauw niet ken maar ook aantal bekende ducan had van mij nog wel een weekje op #1 in de tip mogen aslss10 en blof dan door konden vind het nou niet de beste alarmschijf of na 1 week al door te zijn er waren beteren alarmschijven die dan juist weer een weekje #1 kregen gebruik me denk ik ook door want maar 1 week tip vraag me dan wel af waarop gebaseerd? pink flop tino flop de rest weet ik niet dan zou ik in de top 40 moeten kijken hoeveel platen er weg vallen maar er zullen vast gon wel wat platen door zijn
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
ik weet in ieder geval dat Vernon en Thijs het hier veel beter snappen dan Erik...
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Thijs: beetje flauwe reactie. Radio 5 wordt niet in de cijfers meegenomen zoals je weet. @Allen Gelukkig is de stemlijst iets later dan verwacht online gegaan met mooie liedjes die vaker te horen zijn op 3FM, zoals Inhaler en Jessie Ware. Maar zie ook liedjes die je nog nergens vaak hoort, zoals de nieuwe van Gavin James, Luco Borsato, Bastille en KSI met Tom Grennan. Reden genoeg om ook je stemlijstje in te vullen :-)
Top 40 profiel van Rob Ester Ester
Rob Ester Ester  - 
Dank Thijs en Vernon, jullie snappen het. En beste Erik, er staan met Billie Eilish, Sam Fender, Angele, Lizzo en Stromae behoorlijk wat typische 3FM-artiesten in de Tipparade, maar als we jou zouden volgen, zouden de tracks van 3FM de boventoon moeten voeren, maar dat zou wat vreemd zijn, gezien hun marktaandeel.
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
In deze discussie kies ik zonder twijfel de kant van @Vernon: het is ontzettend logisch dat de 3FM-platen de Tipparade niet halen. @Erik R niet schrikken hoor, maar de airplaycijfers van Radio 5 (je weet wel, van de Sterren NL Top 25) zijn drie keer zo hoog als die van 3FM. Dus als de Tipparade zou worden samengesteld op basis van de airplaycijfers zouden er voor elke Inhaler en elke Jessie Ware drie Frank van Ettens of Stef Ekkels of iemand anders uit het volksgenre in de Tipparade moeten staan. Ik mag toch hopen dat iedereen hier blij is dat dat niet het geval is...
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Erik zoals ik zeg, ze krijgen niet veel airplay. 3FM heeft een marktaandeel van ongeveer 2 procent. Als alles wat op de kleinere stations regelmatig voorbij komt hierin zou moeten staan, zou je allemaal SLAM! en 100%NL platen ook terug moeten zien. Uiteraard is daar geen plek voor. Sowieso maakt er trouwens bijna niemand gebruik van de stemlijst, dus terecht dat die paar stemmen niet worden meegenomen in het samenstellen.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Ja dat valt mij ook op @Rudy R
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Och @Vernon, jij weet het allemaal zo goed. Ik verwijs heel duidelijk naar de Tipparade en begrijp niet waarom platen die veel airplay krijgen op bijvoorbeeld 3FM, niet eens in de Tipparade komen. Terwijl vaak nieuwe platen die nog niet eens airplay of streaming hebben gehad, er wel inkomen. Gelukkig hebben we dan nog een Stemlijst, maar die is niet transparant. We weten nooit welke platen favoriet zijn en welke niet. Het enige wat een indicatie geeft is dat een plaatje de week erop weer in de Stemlijst staat. Maar in deze Stemlijst staan wel vaak de 3FM platen, die ik uiteindelijk mis in de Tipparade. Hopelijk begrijp je iets beter het punt wat ik wil maken.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
En weer het gezeur over platen met 0 streams die niet binnenkomen 🤡 Alleen 3FM levert ook verdomd weinig op. Laat Me Los is niet door omdat deze als een baksteen is gevallen op Spotify en geen noemenswaardige airplay heeft. De inner bubble van de 10 mensen die onder de lijsten op deze site reageren zijn geen goeie indicatie van wat er populair is, met je Inhaler.
Top 40 profiel van Rudy R
Rudy R  - 
Bij mij is er ook (nog) geen stemlijst. Ik hoop dat deze grondig wordt vernieuwd. Ik betwijfel echter dat veel wordt gedaan met die stemlijst. Ik zie hier wekelijks veel mensen nummers aanbevelen die in de stemlijst staan, doch nooit de tipparade halen. De radiozenders beslissen nog steeds wat al dan niet een hit moet worden. Gelukkig hebben de streams, die de populariteit effectief weergeven, een grote invloed. En toch worden nog heel wat nummers die miljoenen streams krijgen door de radiozenders geweerd. Ik mis de tijden van de verkoopcijfers van vinyl singles, die steeds objectief de hitlijsten bepaalden.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Gaat opvallen dat nieuwe platen die veelvuldig via 3FM zijn te horen, (nog) niet in de Tipparade komen, denk aan Jessie Ware, Inhaler, Two Doors Cinema Club. En eens: waarom zijn S10 & Blöf, Angèle en Central Cee nog niet door naar de Top 40? Kan makkelijk 6 nieuwe binnenkomers. Fijn dat Duncan gelijk door is, Tauran en Frenna zijn vast de hoogste nieuwe en Tom Grennan komt denk ik binnen op #40. Bij de nieuwe tips vind ik nummers 22, 27, 28, 29 het aanhoren waard. Nummer 20 op zich ook wel, maar dit is een oud nummer in een nieuw jasje, voor mij te gemakkelijk scoren. En bij mij is er deze week (nog) geen stemlijst. @redactieTop40 Kan ik deze lijst nog verwachten?
Top 40 profiel van Mark Engel
Mark Engel  - 
Had graag Jessie Ware - Free Yourself in de tipparade. Heerlijke dansbare zomerse track. Te gek voor woorden dat S10 en Bløf al 3 weken op nummer 1 blijven staan. Deze had allang naar de Top 40 gemoeten. Overigens had Angéle van mij ook wel al in de Top 40 gemogen.
Top 40 profiel van Sven Vliet
Sven Vliet  - 
Frenna is ook naar de top 40!
Top 40 profiel van Bas van Dijk
Bas van Dijk  - 
Gênant dat S10 nog niet door is….
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Duncan, Tauran en Grennan door?! Stromae, Corry en Goulding maken goede stappen