Coverafbeelding Tim Knol - When I am king
  • Statistieken
  •   7 wkn Tipparade
  •   2010

Artiestinformatie

Geboortedatum   12-09-1989
Land   Nederland

Tim Knol groeide op in Hoorn, waar hij ook, vanaf zijn tiende jaar, muziek begon te maken.In 2009 tekende hij een contract bij Excelsior Recordings. Zijn debuutplaat verscheen in januari 2010 en werd lovend ontvangen door de Nederlandse muziekpers.
In augustus 2010 werd de single Sam verkozen Het nummer stond 3 weken in de Top 40 en bereikte de 30e plaats als hoogste notering.

In mei 2011 kreeg Tim op het Gala van popmuziek een Duiveltje uitgereikt, als beste zanger van Nederland. Deze prijs kreeg hij toegewezen door zijn collega muzikanten.
Op 20 mei 2011 verscheen zijn tweede album Days. De single van dat album Shallow water kwam niet verder dan de Tipparade. Daarna volgende nog enkele albums waar geen hits uit voortkwamen.

In 2014 ging Knol voor het eerst solo het theater in met het liedjesprogramma Terug, waarin hij nummers van zichzelf en onder andere Otis Redding, Boudewijn de Groot en Badfinger ten gehore bracht.

In augustus 2019 kondigde Knol The Lost and Found Tapes aan, een vierdelige serie waarvoor kon worden ingetekend. Alle nummers zijn opgenomen op een 4 sporen cassetterecorder. Vanaf oktober 2019 wordt er elk kwartaal een nieuw album met nieuw werk en covers uitgebracht op zijn eigen I Love My Label.Songtekst

Day after day... he's in his fantasy world

Yes he's got dreams, he's hanging on to them

chorus:

Bless the day... when I am King !

Already, got my plan.

Oh lonely boy... needs to be working on it

time slips away, you're living in the future

chorus

Songinformatie

ArtiestTim Knol
Lengte 02:08
Platenlabel Excelsior Recordings

Positieverloop