Coverafbeelding Taylor Swift - Love story
  • Statistieken
  •   9 weken
  •   13 piekpositie
  •   140 punten
  •   2009

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-12-1989
Land   Verenigde Staten

Taylor Swift schrijft al op jonge leeftijd gedichten, boeken en liedjes. Als ze elf jaar oud is geeft ze verschillende platenmaatschappijen demo’s met haar liedjes. Ze ontvangt veel afwijzingen en ook aanbiedingen waar ze niet op in wil gaan. In 2006 verschijnt haar eerste single, Tim McGraw, waarna ook haar titelloze debuutalbum een feit is.

Eind 2008 verschijnt haar tweede complete album, Fearless. De verkoop overtreft alle verwachtingen en ze is de best verkopende vrouwelijke artiest met een album in het tijdsbestek van één week. In het vroege voorjaar van 2009 debuteert Swift ook in de Top 40 als Love Story de 13e plaats weet te bereiken.

Het derde album van de zangeres is in 2010 een feit, Speak Now. Ze schrijft het nummer Safe And Sound voor de soundtrack bij de film The Hunger Games en wordt daarvoor met een Grammy onderscheiding. Red verschijnt in 2012 en levert Swift twee noteringen in de Top 40: We Are Never Ever Getting Back Together en haar grootste hit, I Knew You Were Trouble. Daarna scoort ze met 22 en Everything Has Changed (met Ed Sheeran) nog twee noteringen in de Tipparade.

Twee jaar na Red verschijnt op 28 oktober 2014 haar vijfde studioalbum, 1989. Met Shake It Off, dat als voorloper verschijnt, scoort ze de Alarmschijf en haar grootste Top 40-hit. De zangeres besluit in november dat haar nummers niet langer via streaming beschikbaar zijn.

Na Blank Space wordt Style Alarmschijf en is de derde single van het album 1989. In juni geeft Swift een concert in Amsterdam en aan het eind van de maand komt Bad Blood in de Top 40 terecht. Tijdens de MTV Video Music Awards eind augustus is ze opnieuw de grote winnaar en tegelijkertijd verschijnt de video bij haar nieuwe single Wildest Dreams.
2015 is een succesvol jaar voor de zangeres - ze wint prijs naar prijs en weet op Instagram haar aantal volgers te verdrievoudigen tot bijna 60 miljoen. Daarmee heeft ze de meeste volgers op Instagram. Op 31 december 2015 gaat de video van Out Of The Woods in premiere.

In 2016 werkt Swift in stilte aan nieuw materiaal en is ze sporadisch op een podium te zien. Wel lanceert ze, in samenwerking met AT&T haar eigen tv-kanaal, Taylor Swift Now. Eind december maakt ze, samen met Zayn, het nummer I Don't Wanna Live Forever voor de film Fifth Shades Darker. Haar zesde studioalbum, Reputation, verschijnt op 10 november 2017 en drie weken na die release ook op de verschillende streamingplatformen. Look What You Made Me Do, dat eind augustus verschijnt, breekt verschillende records. Zo wordt het de track die in de eerste 24 uur het meest wordt aangeklikt via streaming (8 miljoen keer) en de video wordt in de eerste 24 uur het meest bekeken (43 miljoen keer). Met Look What You Made Me Do pakt ze voor de zevende keer de Alarmschijf bij Radio 538. Gorgeous wordt de volgende track van het album die wordt opgepakt.
Op 12 januari 2018 verschijnt de video bij End Game, de track die ze samen met Ed Sheeran en Future maakte.

In 2019 verschijnt er nieuwe muziek van Taylor Swift via Me! (met Brendon Urie) en You Need To Calm Down. In de clip bij die laatste track is ook Katy Perry te zien. De twee hebben na ruim vijf jaar hun ruzie bijgelegd. In augustus mislukt de titeltrack van haar album, Lover. In november doet ze een nieuwe poging met dat nummer, dan met de aanvullende vocalen van Shawn Mendes.

Folklore is het achtste studioalbum dat Swift onverwachts uitbrengt in juli 2020. Cardigian is de eerste single van de coillectie van 16 nummers. Ook haar volgende album, Evermore, komt in december 2020 uit de lucht vallen. Van dat album wordt Willow één van de populaire tracks.

Songtekst

We were both young when I first saw you
I close my eyes and the flashback starts
I'm standing there on a balcony in summer air
I see the lights, see the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
And say hello, little did I know

That you were Romeo
You were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go

And I said
Romeo, take me somewhere we can be alone
I'll be waiting, all that's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say
yes

So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet 'cause we're dead if they knew
So close your eyes, lets keep this down for a little while
Oh, oh,

'Cause you were Romeo,
I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
I was begging you please don't go

And I said
Romeo, take me somewhere we can be alone
I'll be waiting, all that's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby, just say yes

Romeo, save me, they try to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real
Don't be afraid, we'll make it out of this mess
It's a love story,baby, just say yes

Oh oh

I got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town

And I said
Romeo save me, I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head, I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring
And said

Marry me, Juliet, you'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad, go pick out a white dress
It's a love story, baby, just say yes

Oh, oh, oh, oh

'Cause we were both young when I first saw you

Songinformatie

ArtiestTaylor Swift
Titel Love story
Lengte 03:55
Platenlabel Big Machine Records


Positieverloop