Coverafbeelding Suzi Quatro - Can The Can
  • Statistieken
  •   9 weken
  •   14 piekpositie
  •   139 punten
  •   1973

Artiestinformatie

Geboortedatum   03-06-1950
Land   Verenigde Staten

Suzi Quatro, artiestennaam van Susan Kay Quatrocchio werd geboren in Detroit, is naast zangeres ook basgitariste, radiopersoonlijkheid en actrice. Ze is vooral bekend geworden tijdens de glamrockperiode in de jaren zeventig en had veel succes in Europa, Australië en Japan en verkocht wereldwijd 55 miljoen platen.

Suzi werd in 1971 ontdekt door de bekende platenproducer Mickie Most, die in Detroit was voor het produceren van een nieuwe plaat van Jeff Beck. Hij haalde haar over om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen en een solocarrière te beginnen.
Mickie Most liet nu nummers voor haar schrijven door Nicky Chinn en Mike Chapman, die beroemd waren geworden met hun hits voor o.a. The Sweet, Mud, Racey en vele anderen. Met Can The Can had ze in 1973 zowel in verscheidene Europese landen als in Australië een nummer 1-hit. Er volgden in die tijd nog enkele hits: 48 Crash (1973) en Devil Gate Drive (1974). Ook haar eerste twee albums werden grote successen in Europa en Australië.

In de Verenigde Staten verkochten haar singles en albums slecht, zelfs pogingen om Quatro's populariteit op te vijzelen via tournees (als voorprogramma van Alice Cooper) haalden weinig uit. Ze is in haar thuisland nooit doorgebroken.
Na 1975 nam de populariteit van Suzi's rock snel af. Pas in 1978 stond ze weer volop in de belangstelling met 3 top 10-hits:
If You Can't Give Me Love, Stumblin' In (met leadzanger Chris Norman van Smokie) en She's In Love With You, allemaal weer composities van Mike Chapman. Daarna bleef het buiten het Verenigd Koninkrijk stil.

Intussen was ze in 1978 actrice geworden in de Amerikaanse comedyserie Happy Days. Ze was in de jaren tachtig in uiteenlopende rollen te zien, zowel op televisie als in het theater. In een Londense West End-productie speelde ze Annie Oakley in Annie Get Your Gun (1986). Ze had gastrollen in Britse tv-series als Absolutely Fabulous (1994) en Midsomer Murders (2007). Daarnaast had ze een wekelijks rock-'n-roll-programma op BBC Radio 2. Als muzikant toert ze nog steeds.

Songtekst

Well you call your mama Tiger
And we all know you are lying
And your boyfriends name is Eagle,
and he lives up in the sky (high, high)

Watch out the tiger don't claw the eagle's eye
Bit let the eagle take the tiger by surprise (scratch out her eyes)

So make a stand for a man honey,
try to can the can
Put your man in the can honey,
get him while you can.
Can the can ....
if you can ..

Well your sister's got the feline touch
she touches up your mind
And your eagle lover likes his little bit of evil loving all the time

Don't let the cat get into the eagle's nest at night,
Because the eagle could say "yes" without a fight (scratch out her eyes)

So make a stand for a man ......

Can the can, honey, Can the can....

Songinformatie

ArtiestSuzi Quatro
 A-kant
Titel Can The Can
Lengte 03:33
Componist(en) Mike Chapman, Nicky Chinn
Producer(s) Mike Chapman, Nicky Chinn
 B-kant
Titel Ain't ya somethin' honey
Componist(en) Suzi Quatro
Producer(s) Mickie Most
 
Platenlabel Columbia
Catalogusnr 5C 006-94 453
Album Suzi Quatro


Positieverloop