Coverafbeelding Stromae - Ta fête
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   22 piekpositie
  •   85 punten
  •   2014

Artiestinformatie

Geboortedatum   12-03-1985
Land   België

Paul van Haver ontleent zijn artiestennaam aan zijn Rwandese afkomst. Stromae is daarbij een verbastering van Maestro. Van Haver zet zijn eerste muzikale stappen met de rapgroep Suspicioun als in 2007 Juste Un Cerveau, Un Flow, Un Fond Et Un Mic zijn eerste solo-productie is.

In 2009 is Alors On Danse zijn grote doorbraak en bezet in de Top 40 voor 8 weken de eerste plaats. De singles die daarna volgen zijn nog maar weinig succesvol.

De rentree van Stromae in 2013 verrast vriend en vijand met het album Racine Carrée, dat het 77 weken vol weet te houden in de Album Top 40. De Belg, die inmiddels ook met de European Border Breakers Award is onderscheiden, scoort met Papaoutai (#2) en Formidable (#4) twee grote hits in de Top 40. Tous Les Memes, de opvolger, loopt naadloos mee in het hoge aantal weken dat de zanger aaneengesloten in de lijst staat.

Na één week zonder Stromae in de Top 40 is Ta Fête zijn volgende hit. Het nummer is het WK-thema van het nationale voetbalelftal van België, de Rode Duivels. In de clip is de zanger te zien in voetbalsferen, gehuld in het officiële tenue met rugnummer 4. En daarmee scoren de Rode Duivels wél een hit tijdens het WK waar alle Oranje-singles de grens van de Top 40 niet weten te halen.

Stromae produceert de openingstrack Meltdown bij de film The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 en vroeg Lorde, Pusha T, Q-Tip en Haim de vocalen voor hun rekening te nemen. Zelf is Stromae (die op het nummer gewoon wordt genoemd) niet te horen.

In het najaar van 2015 is Quand C'est? de zesde single van het album Racine Carrée.
In oktober 2021 laat hij na maar liefst zes jaar radiostilte weer van zich horen met de single Santé. Zijn album Multitude wordt verwacht op 4 maart 2022. In januari 2022 brengt hij de indrukwekkende single L’enfer uit. In de zomer van 2022 weet hij Camila Cabello te strikken voor de single Mon Amour.

Songtekst

Il est l'heure, fini l'heure de danser
Danse, t'inquiète pas tu vas danser
Balance-toi, mais tu vas te faire balancer
Défonce-toi, mais tu vas te faire défoncer

Tu aimerais faire ta fête
Ta mère veut te la faire aussi, ta fête
Le juge voudrait te faire ta fête
Tout le monde te fera aussi ta fête

Tu sors trop, du moins, c'est ce qu'ils disent
Ils parlent trop, c'est pourquoi tes oreilles sifflent
À qui la faute, c'est la faute à autrui, hein
C'est les autres, toi tu n'as qu'une seule envie

Tu aimerais faire ta fête
Ta mère veut te la faire aussi, ta fête
Le juge voudrait te faire ta fête
Tout le monde te fera aussi ta fête

Tu aimerais faire ta fête
Ta mère veut te la faire aussi, ta fête
Le juge voudrait te faire ta fête
Tout le monde te fera aussi ta fête

Songinformatie

Trivia

Op 17 maart 2014 maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond via Twitter bekend dat Ta Fête het officiële WK-lied is van de Rode Duivels.
ArtiestStromae
Titel Ta fête
Lengte 2:56
Componist(en) Stromae [= Paul van Haver]
Producer(s) Stromae
Platenlabel Mosaert
Catalogusnr digital download [albumtrack]
Album Racine Carrée


Positieverloop