Coverafbeelding Sam Smith - Pray
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   2017

Artiestinformatie

Geboortedatum   19-05-1992
Land   Verenigd Koninkrijk

Sam Smith is een Britse singer-songwriter die eind 2012 bekendheid krijgt na diens bijdrage aan de track Latch van Disclosure. Nog geen half jaar later prijkt Smiths naam op de single La La La van Naughty Boy, waarmee Smith wereldwijd doorbreekt. In de Top 40 bereikt de single de vierde plaats.

Smiths debuutalbum In The Lonely Hour, dat op 23 mei 2014 verschijnt, blijkt een waar hit-album te zijn. Daarvan weten Money On My MInd, I'm Not The Only One en Stay With Me de Top 40 te bereiken. Met die laatste scoort de artiest diens grootste succes in ons land.

In februari 2015 wordt Like I Can, nadat het is uitgeroepen tot Alarmschijf, Smiths vijfde hit in de Top 40. Een maand later zingt die samen met John Legend het nummer Lay Me Down opnieuw in ter gelegenheid van Red Nose Day. De opbrengsten van het nummer komen ten goede aan Comic Relief, dat zich ten doel heeft gesteld minder bedeelden een kans op een betere toekomst te bieden. In de zomer van 2015 leent de artiest diens stem opnieuw aan een samenwerking met Disclosure op de track Omen.
In september van 2015 wordt duidelijk dat Smith het thema voor de 24e James Bond-film (Spectre) heeft gemaakt. Aan het eind van de maand verschijnt die track, Writing's On The Wall. Aan het einde van het jaar verschijnt er een speciale versie van In The Lonely Hour met een aantal nieuwe nummers en tracks in een ander jasje. Ook wordt in Nederland dan Restart nadrukkelijk als track onder de aandacht gebracht.

Sam Smith neemt in 2016 afstand van sociale media en de muziek om zich in alle rust te storten op het maken van nieuw materiaal. Het eerste resultaat van die adempauze zien we in september van 2017 met de single Too Good At Goodbyes. Ook Pray verschijnt als voorloper van Smiths tweede album The Thrill Of It All.

In augustus van 2018 maakt Smith met Calvin Harris de track Promises dat door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf. Aan het einde van het jaar maakt die voor de Netflix-serie Watership Down het nummer Fire On Fire. Sam Smith brengt op 11 januari 2019 de track Dancing With A Stranger uit, een samenwerking met Normani. Een half jaar later wordt How Do You Sleep? Smiths elfde Top 40-hit.

Op Valentijnsdag 2020 brengt Smith met To Die For een nieuwe single uit. Vanwege de coronacrisis, besluit die de release van diens nieuwe album uit te stellen. Wel dropt Smith in april een volgende single: I'm Ready is een samenwerking met Demi Lovato. Tussendoor uitgebrachte tracks met Burna Boy (My Oasis) en Tiwa Savage (Temptation) lukken niet. In september is Diamonds weer een solotrack van Smith.
Na bijna twee jaar brengt Smith eind april 2022 de single Love Me More uit. In de herfst van 2022 strikt die de Duitse zangeres Kim Petras voor de single Unholy. De samenwerking met Calvin Harris en Jessie Reyez levert de single I’m Not Here To Make Friends op.

Songtekst

I'm young and I'm foolish
I make bad decisions
I block out the news
Turn my back on religion
Don't have no degree
I'm somewhat naïve
I made it this far on my own

But lately that shit
Ain't been getting me higher
I lift up my head
And the world is on fire
There's dread in my heart
And fear in my bones
I just don't know what to say

Maybe I'll pray
Pray
Maybe I'll pray
I have never believed in you, no
But I'm gonna pray

You won't find me in church (No)
Reading the Bible (N0)
I am still here
And I'm still your disciple
I'm down on my knees
I'm begging you, please
I'm broken, alone and afraid

I'm not a saint
I'm more of a sinner
I don't want to lose
But I fear for the winners
When I try to explain
The words run away
That's why I am stood here today

And I'm gonna pray
Pray
Maybe I'll pray
Pray for a glimmer of hope
Maybe I'll pray
Pray
Maybe I'll pray
I've never believed in you, no
But I'm gonna

Won't you call me
Can we have a one on one please
Let's talk about freedom
Everyone prays in the end
Everyone prays in the end

Oh, won't you call me
Can we have a one on one please
Let's talk about freedom
Everyone prays in the end
Everyone prays in the end

Oh, I'm gonna pray
I'm gonna pray
I'm gonna pray
Pray for a glimmer of hope
Maybe I'll pray
Pray
Maybe I'll pray
I've never believed in you, no
But I'm gonna pray

Songinformatie

ArtiestSam Smith
Titel Pray
Lengte 3:42
Platenlabel Capitol
Releasedatum 06-10-2017
Hoogste positie UK 26
Hoogste positie US 55
Album The Thrill of It All


Positieverloop