Coverafbeelding Salvador Sobral - Amar pelos dois
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   2017

Artiestinformatie

Geboortedatum   28-12-1989
Land   Portugal

Salvador Sobral wint op 13 mei 2017 met overmacht het 62e Eurovisiesongfestival. Zijn zus, Luisa Sobral, schrijft het nummer waarmee Portugal voor het eerst sinds de eerste deelname van het land (in 1964) het liedjesfestival wint. Daarmee komt een einde aan een periode van 53 jaar zonder winst – de langste periode die ooit eerder door een land is neergezet.


Op 10-jarige leeftijd doet Sobral mee aan de tv-show Bravo Bravissimo, maar pas op zijn 20e komt zijn doorbraak als hij meedoet aan de Portugese Idols. Na een studie psychologie in Lissabon verhuist hij naar Mallorca waar hij een tijdje zingt in verschillende cafés. Ook studeert hij tot 2014 aan de Taller de Músics in Barcelona. In 2016 verschijnt zijn debuutalbum Excuse Me met daarop zowel Portugese als Engelse nummers.


Tijdens de repetities van het Eurovisiesongfestival moet hij verstek laten gaan vanwege hartproblemen waar zijn zus zijn plaats inneemt. Tijdens de persconferentie draagt hij een shirt met de tekst ‘S.O.S. Refugees’. De organisatie verbiedt hem daarna het shirt nog een keer te dragen omdat het volgens de reglementen niet is toegestaan om politieke boodschappen uit te dragen. Sobral probeert zich op dat moment nog te verweren door te stellen dat het een humanitaire boodschap is.


Zijn lied Amar Pelos Dois wint met 758 punten het Eurovisiesongfestival en krijgt 143 punten meer dan de nummer 2 (Beautiful Mess van Kristian Kostov voor Bulgarije). Nederland wordt met Lights And Shadows van OG3NE elfde met 150 punten.

Songtekst

Se um dia alguém
Perguntar por mim
Diz que vivi
P'ra te amar
Antes de ti
Só existi
Cansado e sem nada
P'ra dar

Meu bem
Ouve as minhas preces
Peço que regresses
Que me voltes a querer
Eu sei
Que não se ama sozinho
Talves devagarinho
Possas voltar a aprender

Meu bem
Ouve as minhas preces
Peço que regresses
Que me voltes a querer
Eu sei
Que não se ama sozinho
Talves devagarinho
Possas voltar a aprender

Se o teu coração
Não quiser ceder
Não sentir paixão
Não quiser sofrer
Sem fazer planos
Do que virá depois
O meu coração
Pode amar pelos dois

Songinformatie

ArtiestSalvador Sobral
Titel Amar pelos dois
Lengte 3:05
Componist(en) Luísa Sobral
Platenlabel Sons em Trânsito
Catalogusnr digital download
Releasedatum 10-03-2017
Album Eurovision Song Contest Kyiv 2017 - Celebrate Diversity

Positieverloop