Coverafbeelding Ronnie Flex - Zusje
  • Statistieken
  •   8 weken
  •   25 piekpositie
  •   95 punten
  •   2014

Artiestinformatie

Geboortedatum   16-04-1992
Land   Nederland

Ronnell Plasschart wordt in 1992 geboren en begint op zijn 14e met het schrijven van nummers. Tijdens zijn studie aan de popacademie speelt Diggy Dex, één van zijn leraren, muziek door naar Gers Pardoel. Die vraagt Ronnie Flex mee te werken aan zijn debuutalbum, De Wereld Is Van Jou. Ook stond hij in het voorprogramma van Pardoel.

In 2012 staat Flex, samen met onder meer Yellow Claw, voor het eerst in de Top 40. Nooit Meer Slapen bereikt de 38e plaats. Een jaar later verschijnt zijn eerste eigen single, Tankstation. Ook wordt Onder Je Lokken uitgebracht, dat afkomstig was uit de film ‘Feuten Het Feestje’.

In november van 2014 verschijnt het debuutalbum van de rapper, De Nacht Is Nog Jong Net Als Wij Voor Altijd Met de single Zusje, samen met Mr Polska, scoort Flex zijn tweede Top 40-hit.

In 2015 is Flex te horen op Ravotten, dat op het album van Mr. Polska is te vinden. Ook levert hij bijdragen aan het album New Wave, waarvan de samenwerking met Lil' Kleine op Zeg Dat Niet drie weken in de Top 40 komt. Later wordt Drank & Drugs, opnieuw met Lil' Kleine, door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash. Eind juni staat het nummer op de eerste plaats in de Top 40.
Halverwege juni duikt zijn naam op als producent en schrijver van Laten Gaan, het nummer waaraan zijn vaste dj Monica Geuze en de rappers Abira, Frenna, Mafé en Emst meewerken.
In het najaar werkt hij opnieuw samen met Mr. Polska op het nummer Niemand. Die track wordt gebruikt in de Nederlandse film Popoz, naar de gelijknamige Comedy Central-serie. Terwijl Niemand onderweg is naar de hoogste regionen van de Top 40 groeit ook het succes van de track Investeren In De Liefde. Ondertussen levert hij voor het album van SFB een bijdrage op Nu Sta Je Hier.

In januari 2016 komt Wij Zijn Altijd binnen in de Top 40. Daarmee wordt Ronnie Flex de zesde Nederlandse act met drie gelijktijdige Top 40-hits. Met Niet Omdat Het Moet, zijn samenwerking met Lil' Kleine, brengt hij al halverwege februari zijn vierde hit van het jaar in de lijst. Eind februari wordt 1, 2, 3, zijn samenwerking met diezelfde Lil' Kleine, door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash, dat twee maanden later een vervolg krijgt met Mist & Regen. In oktober brengt Ronnie Flex de solo-single Plek Als Dit uit. In de laatste dagen van 2016 verschijnt Energie dat hij samen met Frenna opnam. De track groeit uit tot zijn grootste succes in ons land.In april 2017 levert hij, samen met Jonna Fraser, het nummer Party af als thema van Totally Summer. Vooruitlopend op zijn nieuwe album verschijnt in mei een samenwerking met Boef, Come Again, dat in de Top 40 de tweede plek weet te bereiken. Ook werkt Flex weer samen op het nieuwe album van Lil Kleine. Loterij groeit uit tot één van de populaire tracks.

Op 30 juni 2017 verrast hij met zijn tweede eigen studioalbum, Rémi. Van dat album wordt Is Dit Over (met Tabitha) één van de nummers die veelvuldig gestreamd wordt. Ook levert hij op de track Lovely Body een aandeel op het album 77 Nachten van SFB. In december verschijnt Blijf Bij Mij, een bewerking van Dilemma (van Kelly Rowland en Nelly), die hij met Maan opneemt. Op het moment dat die track in de Top 40 binnenkomt brengt hij met 4/5 al weer een volgende single uit.

Begin 2018 werkt Ronnie mee aan Slow Down, de track van Dimitri Vegas, Like Mike en Quintino bij de film Patser. Niet veel later brengt hij met SFB de track One Time uit. In maart zet hij een Nederlands Spotify-record op zijn naam als Fan, zijn samenwerking met Famke Louise, in de eerste 24 uur totaal 650.000 keer wordt aangeklikt. Eind maart verschijnt zijn album Nori waarvan Non Stop meteen wordt opgepakt als populairste track. Twee maanden later is hij met Dyna en Frenna te horen op Pull Up. Flex noemde Omarm, de top 10-hit van Bløf uit 2003, één van de mooiste Nederlandstalige nummers ooit gemaakt. In juni verschijnt de versie die hij samen met de Zeeuwse band heeft opgenomen, Omarm Me. Nog geen maand later verschijnen ook samenwerkingen met Ali B (Meli Meli), Idaly (Wine Slow), $hirak (Miljonair) en Bizzey (Maria).

Halverwege september overtreft hij de Top 40-prestaties van Ali B waarna Ronnie zich de meest succesvolle Nederlandse rapper aller tijden mag noemen. Ronnie Flex laat weten dat hij in 2019 vader gaat worden. Ondertussen wordt in december duidelijk dat hij al een tijdje een relatie heeft met Famke Louise op het moment dat hun duet Alleen Door Jou verschijnt en hij daarmee zijn 21e Top 40-hit pakt.

In februari 2020 duikt zijn naam op via een samenwerking met Tabitha, Zeldzaam. Niet veel later is hij ook, samen met Frenna en Snelle, te horen op Venus. Diezelfde Snelle maakt met hem ook De Schuur.

Aan het begin van 2021 slaat hij de handen ineen met Bilal Wahib en samen brengen ze de track 501. In mei 2021 brengt hij samen met Emma Heesters de track Alles Wat Ik Mis uit. In juli 2021 is het de track Goed Genoeg die hij samen met Yade Lauren dropt. Vier weken later verschijnt ook een nieuwe samenwerking met Jack $hirak en Lil Kleine; Uhuh waarop ook Yssi SB te horen is. In september bundelen Ronnie, Emma Heesters en Trobi de krachten en droppen ze de track Meisje Zonder Naam. In oktober laten Ronnie en Cho hun kunsten horen op de track Overbodig van Tabitha.
In het voorjaar van 2022 werkt hij samen met Sigourney K. en droppen ze het nummer Honderd SMSjes. Halverwege mei 2022 dropt hij samen met $hirak, Cristian D, Bilal Wahib en Boef de single Als Je Bij Mij Blijft. Herkenbaar is de sample die gebruikt is van het nummer Around The World van ATC. In september scoort hij met Terug Bij Af, een samenwerking met Flemming, zijn 27e Top 40-hit. In dezelfde maand dropt hij ook de single Adrenaline de wereld in. De single is het resultaat van zijn samenwerking met Kris Kross Amsterdam en zangeres Zoë Tauran. Op de valreep van 2022 brengt hij samen met Trobi en Bilal Wahib de single Love Song uit.
In februari 2023 is hij te horen op de single Baddie. Een samenwerking met $hirak, KM, Cristian D en Emms.

Songtekst

Ik weet nog in de tweede klas
Toen ik een kleine jongen was
Wou je niks met mij
Omdat ik nog een broodtrommel had
Ik weet nog in de derde klas
Toen je net je tetten had
Zag je bij je kluisje
Met je boeken in je rechterhand

Zusje
Ik weet niet wat er is veranderd
Zusje
Op het schoolfeest wou je niet dansen
Maar nu sta je naast mij
Mij, mij, mij, mij, yeah
Maar nu is er een rij
Rij, rij, rij, rij, baby

Je dacht dat dit De Sims was
Maar dat dacht je verkeerd, schat, ze dacht, biep
Eerst was je me te slim af
Nu word je vrienden met mijn vrienden
Voor een beetje van die Flexgod
Om je heen is het drankstand, eey
Vroeger hield je me op afstand, biep
Je zegt dat we nu verder zijn
Maar ik ben nog steeds verlegen en klein

Meisje, meisje, lief, oh yeah
En je stuurt met zeven berichtjes
En ik skip ze alle zeven
Alle briefjes die ik stuurde
Gingen in de prullenbak

Zusje
Ik weet niet wat er is veranderd
Zusje
Op het schoolfeest wou je niet dansen
Maar nu sta je naast mij
Mij, mij, mij, mij, yeah
Maar nu is er een rij
Rij, rij, rij, rij, baby

Meisjes, meisjes, meisjes
Ik zeg eerlijk: ik begrijp jullie niet, nee
Meisjes, meisjes, meisjes
Vroeger wou je niet achter op mijn fiets, nee

Nu kijk de boyta
Met zijn nieuwe kleren aan
Je kan zappen wat je wil
Hij komt zelfs op de journaal
Ik zeg nee tegen tantes
Nee, nee, we gaan niet tongen
Ik ben niet een domme
Volgens mij ben jij een troller

Vroeger deed ik best mijn best
Tjanter Panter in de les
Beetje gel in de haren
Want de pubertje wou seks
Babbelsessies, MSN
Sommigen hadden webcam
Eén ding is zeker
Pagganation werd gezet

Deze is voor de veelste mooie meisjes
De laatste dagen
Ik ken je van backstage
Zeg me hoe moet ik gedragen
Zie je deze jonge Poolse god
Dat is Snoller
Kijk de meiden om hem heen
Maar hij is een bolle

Zusje
Ik weet niet wat er is veranderd
Zusje
Op het schoolfeest wou je niet dansen
Maar nu sta je naast mij
Mij, mij, mij, mij, yeah
Maar nu is er een rij
Rij, rij, rij, rij, baby

Ik weet nog in de tweede klas
Toen ik een kleine jongen was
Wou je niks met mij
Omdat ik nog een broodtrommel had
Ik weet nog in de derde klas
Toen je net je tetten had
Zag je bij je kluisje
Met je boeken in je rechterhand

Zusje
Ik weet niet wat er is veranderd
Zusje
Op het schoolfeest wou je niet dansen
Maar nu sta je naast mij

Songinformatie

ArtiestRonnie Flex
 A-kant
Titel Zusje (feat. Mr. Polska)
Lengte 3:19
 B-kant
Titel Draken In M'n Cup
Lengte 4:14
 
Platenlabel TopNotch
Catalogusnr digital download
Releasedatum 21-01-2014


Positieverloop