Coverafbeelding Robbie Williams - No Regrets
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   1998

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-02-1974
Land   Verenigd Koninkrijk

Deze Britse zanger begon zijn carriere in de boyband Take That in 1990. Hij behaalde grote successen met de groep. In 1995 verliet hij Take That na vele ruzies met de groepsleden en het management. Na het verlaten van de groep stortte hij zich in een leven vol met drank en vechtpartijen en sprak hij negatief over Take That.


In 1996 begon hij zijn solo carriere. Zijn eerste single was de cover van George Michael’s, Freedom. Na een kort verblijf in een afkickkliniek bracht hij de single Old Before I Die uit. Zijn eerste 2 singles zijn een succes. Life Thru A Lens, zijn eerste soloalbum, flopt echter. Toch komt zijn grote doorbraak als soloartiest van dit album, namelijk de single Angels. Hiermee scoort hij in zijn thuisland een grote hit.

Zijn tweede album I’ve Been Expecting You zetten hem volgens de critici neer als een volwaardig soloartiest. Hits als Millennium en No Regrets komen van dit album af. De clip van Rock DJ zorgde voor veel ophef. De striptease van Williams was daarin zeer gewaagd. In Amerika kreeg het nummer veel bekendheid, maar haalde het niet bij dat van Europa.

In 2001 komt hij met zijn vierde studioalbum, Swing When You’re Winning. Het album staat bol van nummers uit de jaren 50 en 60. Hierop is het nummer Something Stupid (origineel van Frank en dochter Nancy Sinatra) te horen, als duet met actrice Nicole Kidman.


Na een korte breuk met schrijver Guy Chambers maken ze samen het album Escapology. De verkoop van het album verliep zeer goed. Grote hits als Feel en Come Undone zijn afkomstig van dit album.

Na andere succesvolle albums brengt hij in 2010 zijn tweede Greatest Hits album uit, In And Out Of Consciousness. Op dit album staat naast de grote hits, ook het nummer Shame. Dit is tevens de eerste single van het album. Het nummer is een duet met Gary Barlow van Take That. 15 jaar na zijn vertrek uit Take That maakte hij samen met de groep bekend dat ze weer samen muziek zouden gaan maken.

Het jaar 2012 is een jaar met grote gebeurtenissen. Zo stapt hij over naar een andere platenlabel, Universal en komt er een nieuw album, Take The Crown. Ook mag hij het concert voor The Queen openen voor het Britse koningshuis. Maar het mooiste cadeau is dat hij voor de eerste keer vader wordt.

In december 2014 breng hij het album Under The Radar: Volume 1 uit. Het album is in eerste instantie alleen verkrijgbaar via zijn eigen website. Daarom is het album ook niet te vinden in de hitlijsten. Er staan allemaal liedjes op die hij al een tijd op zijn computer had staan, maar nooit eerder uitbracht. Het album is inmiddels wel te beluisteren via de muziekdienst Spotify.

Van drie shows in Parijs is er van elke avond een livealbum uitgekomen en een album met het beste van die drie avonden. Alleen via zijn eigen website zijn deze albums te verkrijgen.

In mei 2016 komt Robbie Williams met de mededeling dat hij is overgestapt naar platenmaatschappij Sony Music. Daar verschijnt later dat jaar zijn album The Heavy Entertainment Show. Nadat Party Like A Russian blijft steken in de Tipparade wordt Love My Life de volgende single.

Zijn prijzenkast staat goed vol. Zo heeft hij 7 ECHO Awards en van de Brit Awards maar liefst 17 (waarvan 5 met Take That). In 2005 vierden de Brit Awards hun 25 jarig bestaan en het nummer Angles kreeg de prijs voor beste lied van de afgelopen 25 jaar. Niemand heeft tot op heden zoveel Brit Awards in de kast staan.

In 2019 maakt Robbie samen met de Franse dj en producer Bob Sinclar de track Electrico Romantico voordat hij in november een compleet kerstalbum uitbrengt waarvan Time For Change als single wordt uitgebracht.
Op 9 september 2022 brengt hij zijn dertiende studioalbum genaamd XXV uit. Het album bevat nieuwe versies van zijn hits en nieuw materiaal. Op de dag dat het nieuwe album werd aangekondigd bracht hij de nieuwe versie van Angels uit genaamd, Angels XXV. Begin augustus verschijnt zijn single Lost.


Songtekst

Tell me a story
Where we all change
And we'd live our lives together
And not enstranged

I didn't lose my mind
It was mine to give away
Couldn't stay to watch me cry
You didn't have the time
So I softly slip away

No regrets they don't work
No regrets now they only hurt
Sing me a love song
Drop me a line
Suppose it's just a point of view
But they tell me I'm doing fine

I know from the outside
We looked good for each other
Felt things were going wrong
When you didn't like my mother

I don't want to hate but that's
All you've left me with
A bitter aftertaste and a fantasy of
How we all could live

No regrets they don't work
No regrets now they only hurt
(We've been told you stay up late)
I know they're still talking
(You're far too short to carry weight)
The demons in your head
(Return the videos they're late)
If I could just stop hating you
(Goodbye)
I'd feel sorry for us instead

Remember the photographs, insane
The ones where we all laugh, so lame
We were having the time of our lives
Well thank you it was a real blast

No regrets they don't work
No regrets now they only hurt
Write me a love song
Drop me a line
Suppose it's just a point of view
But they tell me I'm doing fine

Everything I wanted to be every
Time I walked away
Every time I wanted to be every
Time I walked away
Every time you told me to leave
I just wanted to stay
Every time you looked at me and
Every time you smiled
I felt so vacant you treat me like a child
I loved the way we used to laugh
I loved the way we used to smile
Often I sit down and think of you
For a while
Then it passes me by and I think of
Someone else instead
I guess the love we once had is
Officially dead

Songinformatie

Trivia

B-kant is cover van: Adam & The Ants - Antmusic (1980).
ArtiestRobbie Williams
 A-kant
Titel No Regrets
Lengte 05'10
Componist(en) Guy Chambers, Robbie Williams
Producer(s) Guy Chambers, Steve Power
Mixage Steve Power
 B-kant
Titel Antmusic
Lengte 03'33
Componist(en) Adam Ant, Marco Pirroni
Producer(s) Guy Chambers, Steve Power
Mixage Steve Power. Guy Chambers
 
Platenlabel Chrysalis
Catalogusnr 7243 8 86399 0 3
Hoogste positie UK 4
Hoogste positie US -
Album I've Been Expecting You


Positieverloop