Coverafbeelding Robbie Williams - Mr. Bojangles
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2002

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-02-1974
Land   Verenigd Koninkrijk

Deze Britse zanger begon zijn carriere in de boyband Take That in 1990. Hij behaalde grote successen met de groep. In 1995 verliet hij Take That na vele ruzies met de groepsleden en het management. Na het verlaten van de groep stortte hij zich in een leven vol met drank en vechtpartijen en sprak hij negatief over Take That.


In 1996 begon hij zijn solo carriere. Zijn eerste single was de cover van George Michael’s, Freedom. Na een kort verblijf in een afkickkliniek bracht hij de single Old Before I Die uit. Zijn eerste 2 singles zijn een succes. Life Thru A Lens, zijn eerste soloalbum, flopt echter. Toch komt zijn grote doorbraak als soloartiest van dit album, namelijk de single Angels. Hiermee scoort hij in zijn thuisland een grote hit.

Zijn tweede album I’ve Been Expecting You zetten hem volgens de critici neer als een volwaardig soloartiest. Hits als Millennium en No Regrets komen van dit album af. De clip van Rock DJ zorgde voor veel ophef. De striptease van Williams was daarin zeer gewaagd. In Amerika kreeg het nummer veel bekendheid, maar haalde het niet bij dat van Europa.

In 2001 komt hij met zijn vierde studioalbum, Swing When You’re Winning. Het album staat bol van nummers uit de jaren 50 en 60. Hierop is het nummer Something Stupid (origineel van Frank en dochter Nancy Sinatra) te horen, als duet met actrice Nicole Kidman.


Na een korte breuk met schrijver Guy Chambers maken ze samen het album Escapology. De verkoop van het album verliep zeer goed. Grote hits als Feel en Come Undone zijn afkomstig van dit album.

Na andere succesvolle albums brengt hij in 2010 zijn tweede Greatest Hits album uit, In And Out Of Consciousness. Op dit album staat naast de grote hits, ook het nummer Shame. Dit is tevens de eerste single van het album. Het nummer is een duet met Gary Barlow van Take That. 15 jaar na zijn vertrek uit Take That maakte hij samen met de groep bekend dat ze weer samen muziek zouden gaan maken.

Het jaar 2012 is een jaar met grote gebeurtenissen. Zo stapt hij over naar een andere platenlabel, Universal en komt er een nieuw album, Take The Crown. Ook mag hij het concert voor The Queen openen voor het Britse koningshuis. Maar het mooiste cadeau is dat hij voor de eerste keer vader wordt.

In december 2014 breng hij het album Under The Radar: Volume 1 uit. Het album is in eerste instantie alleen verkrijgbaar via zijn eigen website. Daarom is het album ook niet te vinden in de hitlijsten. Er staan allemaal liedjes op die hij al een tijd op zijn computer had staan, maar nooit eerder uitbracht. Het album is inmiddels wel te beluisteren via de muziekdienst Spotify.

Van drie shows in Parijs is er van elke avond een livealbum uitgekomen en een album met het beste van die drie avonden. Alleen via zijn eigen website zijn deze albums te verkrijgen.

In mei 2016 komt Robbie Williams met de mededeling dat hij is overgestapt naar platenmaatschappij Sony Music. Daar verschijnt later dat jaar zijn album The Heavy Entertainment Show. Nadat Party Like A Russian blijft steken in de Tipparade wordt Love My Life de volgende single.

Zijn prijzenkast staat goed vol. Zo heeft hij 7 ECHO Awards en van de Brit Awards maar liefst 17 (waarvan 5 met Take That). In 2005 vierden de Brit Awards hun 25 jarig bestaan en het nummer Angles kreeg de prijs voor beste lied van de afgelopen 25 jaar. Niemand heeft tot op heden zoveel Brit Awards in de kast staan.

In 2019 maakt Robbie samen met de Franse dj en producer Bob Sinclar de track Electrico Romantico voordat hij in november een compleet kerstalbum uitbrengt waarvan Time For Change als single wordt uitgebracht.
Op 9 september 2022 brengt hij zijn dertiende studioalbum genaamd XXV uit. Het album bevat nieuwe versies van zijn hits en nieuw materiaal. Op de dag dat het nieuwe album werd aangekondigd bracht hij de nieuwe versie van Angels uit genaamd, Angels XXV. Begin augustus verschijnt zijn single Lost.


Songtekst

I knew a man Bojangles
And he'll dance for you
In worn out shoes
With silver hair and ragged shirt, baggy pants
He would do the old soft shoe
He would jump so high
Jump so high
Then he'd lightly, touch down

Told me of the time
He worked with, with minstrel shows
Travelling throughout the south
Spoke with tears for fifteen years
How his, how his dog and he
They would travel about
But his dog up and died
Bought up and died
And after twenty years he still grieves

He said
I dance now and
Every chance in honky tonks
for my drinks and tips
but most the time I, I spend behind these county bars
You see son I, I drinks a bit
Then he shoot his head
Oh Lord, when he shoot his head
I could swear I heard somebody say please, please

There's mister Bojangles
Call him mister Bojangles
Mister Bojangles come back and dance and dance
and dance please dance

Mister Bojangles
Mister Bojangles
Mister Bojangles come back and dance and dance
and dance please dance

Come back and dance mister Bojangles

Songinformatie

Mr. Bojangles is door vele artiesten op de plaat gezet. De versie van Robbie Williams was geïnspireerd op de beroemde versie van Sammy Davis, Jr. De uitvoering van The Nitty Gritty dirt Band was de enige uitvoering die in 1969 de Top 40 wist te bereiken.

Trivia

Cover van: Jerry Jeff Walker - Mr. Bojangles (1968).
ArtiestRobbie Williams
 A-kant
Titel Mr. Bojangles
Lengte 03'17
Componist(en) Jeff Walker
Producer(s) Guy Chambers, Steve Power
Mixage Al Schmitt
 B-kant
Titel I Will Talk And Hollywood Will Listen
Lengte 03'14
Componist(en) Guy Chambers, Robbie Williams
Producer(s) Guy Chambers, Steve Power
Mixage Al Schmitt
 
Platenlabel Chrysalis
Catalogusnr 724355069825
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Swing When You're Winning


Positieverloop