Coverafbeelding Robbie Williams - Misunderstood
  • Statistieken
  •   8 weken
  •   8 piekpositie
  •   170 punten
  •   2004

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-02-1974
Land   Verenigd Koninkrijk

Deze Britse zanger begon zijn carriere in de boyband Take That in 1990. Hij behaalde grote successen met de groep. In 1995 verliet hij Take That na vele ruzies met de groepsleden en het management. Na het verlaten van de groep stortte hij zich in een leven vol met drank en vechtpartijen en sprak hij negatief over Take That.


In 1996 begon hij zijn solo carriere. Zijn eerste single was de cover van George Michael’s, Freedom. Na een kort verblijf in een afkickkliniek bracht hij de single Old Before I Die uit. Zijn eerste 2 singles zijn een succes. Life Thru A Lens, zijn eerste soloalbum, flopt echter. Toch komt zijn grote doorbraak als soloartiest van dit album, namelijk de single Angels. Hiermee scoort hij in zijn thuisland een grote hit.

Zijn tweede album I’ve Been Expecting You zetten hem volgens de critici neer als een volwaardig soloartiest. Hits als Millennium en No Regrets komen van dit album af. De clip van Rock DJ zorgde voor veel ophef. De striptease van Williams was daarin zeer gewaagd. In Amerika kreeg het nummer veel bekendheid, maar haalde het niet bij dat van Europa.

In 2001 komt hij met zijn vierde studioalbum, Swing When You’re Winning. Het album staat bol van nummers uit de jaren 50 en 60. Hierop is het nummer Something Stupid (origineel van Frank en dochter Nancy Sinatra) te horen, als duet met actrice Nicole Kidman.


Na een korte breuk met schrijver Guy Chambers maken ze samen het album Escapology. De verkoop van het album verliep zeer goed. Grote hits als Feel en Come Undone zijn afkomstig van dit album.

Na andere succesvolle albums brengt hij in 2010 zijn tweede Greatest Hits album uit, In And Out Of Consciousness. Op dit album staat naast de grote hits, ook het nummer Shame. Dit is tevens de eerste single van het album. Het nummer is een duet met Gary Barlow van Take That. 15 jaar na zijn vertrek uit Take That maakte hij samen met de groep bekend dat ze weer samen muziek zouden gaan maken.

Het jaar 2012 is een jaar met grote gebeurtenissen. Zo stapt hij over naar een andere platenlabel, Universal en komt er een nieuw album, Take The Crown. Ook mag hij het concert voor The Queen openen voor het Britse koningshuis. Maar het mooiste cadeau is dat hij voor de eerste keer vader wordt.

In december 2014 breng hij het album Under The Radar: Volume 1 uit. Het album is in eerste instantie alleen verkrijgbaar via zijn eigen website. Daarom is het album ook niet te vinden in de hitlijsten. Er staan allemaal liedjes op die hij al een tijd op zijn computer had staan, maar nooit eerder uitbracht. Het album is inmiddels wel te beluisteren via de muziekdienst Spotify.

Van drie shows in Parijs is er van elke avond een livealbum uitgekomen en een album met het beste van die drie avonden. Alleen via zijn eigen website zijn deze albums te verkrijgen.

In mei 2016 komt Robbie Williams met de mededeling dat hij is overgestapt naar platenmaatschappij Sony Music. Daar verschijnt later dat jaar zijn album The Heavy Entertainment Show. Nadat Party Like A Russian blijft steken in de Tipparade wordt Love My Life de volgende single.

Zijn prijzenkast staat goed vol. Zo heeft hij 7 ECHO Awards en van de Brit Awards maar liefst 17 (waarvan 5 met Take That). In 2005 vierden de Brit Awards hun 25 jarig bestaan en het nummer Angles kreeg de prijs voor beste lied van de afgelopen 25 jaar. Niemand heeft tot op heden zoveel Brit Awards in de kast staan.

In 2019 maakt Robbie samen met de Franse dj en producer Bob Sinclar de track Electrico Romantico voordat hij in november een compleet kerstalbum uitbrengt waarvan Time For Change als single wordt uitgebracht.
Op 9 september 2022 brengt hij zijn dertiende studioalbum genaamd XXV uit. Het album bevat nieuwe versies van zijn hits en nieuw materiaal. Op de dag dat het nieuwe album werd aangekondigd bracht hij de nieuwe versie van Angels uit genaamd, Angels XXV. Begin augustus verschijnt zijn single Lost.


Songtekst

Tryin' to be misunderstood
But it doesn't do me any good
Love the way they smile at me
Held that face for eternity
Now let them all fly off

When it comes down
It all comes down
You will not be found

When it's over
It's all over
Even if i make a sound

I'll be misunderstood
By the beautiful and good in this city
None of it was planned
Take me by the hand
Just don't try and understand

Try to be misunderstood
Just a product of my childhood
And still I find myself outside
You cant say I havent tried
Perhaps I tried too hard

No excuses
I won't apoligise
Or justify your lies
Come find me
Tell them to me
Look me in the eyes

I'll be misunderstood
By the beautiful and good in this city
None of this was planned
Take me by the hand
Just don't try and understand

Can't forgive sorry to say
You don't know your guilty anyway
Isn't it funny how we don't speak
The language of love

Songinformatie

Trivia

Dit nummer is afkomstig uit de tweede Bridget Jonesfilm: Bridget Jones: The Edge Of Reason uit 2004. Het is te horen in de scène waarin Bridget Jones weer thuiskomt na haar vakantie in Thailand.

De videoclip van Misunderstood is een verwijzing naar een gedeelte uit de film. Robbie Williams wordt in de clip vastgehouden in een Thais politiebureau. In de film wordt Bridget Jones ook vastgehouden door de Thaise politie. De beelden van Robbie Williams in de clip worden afgewisseld met beelden uit de film.

Ook het nummer Everlasting Love, de debuuthit van Jamie Cullum is afkomstig uit deze film. Het kwam in december 2004 niet verder dan de 35e plaats in de Top 40.
ArtiestRobbie Williams
 A-kant
Titel Misunderstood
Lengte 04'01
Componist(en) Robbie Williams, Stephen Duffy
Producer(s) Robbie Williams, Stephen Duffy, Andy Strange
Mixage Bob Clearmountain, Kevin Harp
 B-kant
Titel Do Me Now (Demo)
Lengte 03'19
Componist(en) Robbie Williams, Stephen Duffy
Producer(s) Robbie Williams, Stephen Duffy, Andy Strange
Mixage Stephen Duffy, Andy Strange
 
Platenlabel Chrysalis
Catalogusnr 724387655027
Hoogste positie UK 8
Hoogste positie US -
Album Greatest Hits & Bridget Jones - The Edge Of Reason


Positieverloop