Coverafbeelding Robbie Williams - Make Me Pure
  • Statistieken
  •   8 weken
  •   15 piekpositie
  •   92 punten
  •   2005

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-02-1974
Land   Verenigd Koninkrijk

Deze Britse zanger begon zijn carriere in de boyband Take That in 1990. Hij behaalde grote successen met de groep. In 1995 verliet hij Take That na vele ruzies met de groepsleden en het management. Na het verlaten van de groep stortte hij zich in een leven vol met drank en vechtpartijen en sprak hij negatief over Take That.


In 1996 begon hij zijn solo carriere. Zijn eerste single was de cover van George Michael’s, Freedom. Na een kort verblijf in een afkickkliniek bracht hij de single Old Before I Die uit. Zijn eerste 2 singles zijn een succes. Life Thru A Lens, zijn eerste soloalbum, flopt echter. Toch komt zijn grote doorbraak als soloartiest van dit album, namelijk de single Angels. Hiermee scoort hij in zijn thuisland een grote hit.

Zijn tweede album I’ve Been Expecting You zetten hem volgens de critici neer als een volwaardig soloartiest. Hits als Millennium en No Regrets komen van dit album af. De clip van Rock DJ zorgde voor veel ophef. De striptease van Williams was daarin zeer gewaagd. In Amerika kreeg het nummer veel bekendheid, maar haalde het niet bij dat van Europa.

In 2001 komt hij met zijn vierde studioalbum, Swing When You’re Winning. Het album staat bol van nummers uit de jaren 50 en 60. Hierop is het nummer Something Stupid (origineel van Frank en dochter Nancy Sinatra) te horen, als duet met actrice Nicole Kidman.


Na een korte breuk met schrijver Guy Chambers maken ze samen het album Escapology. De verkoop van het album verliep zeer goed. Grote hits als Feel en Come Undone zijn afkomstig van dit album.

Na andere succesvolle albums brengt hij in 2010 zijn tweede Greatest Hits album uit, In And Out Of Consciousness. Op dit album staat naast de grote hits, ook het nummer Shame. Dit is tevens de eerste single van het album. Het nummer is een duet met Gary Barlow van Take That. 15 jaar na zijn vertrek uit Take That maakte hij samen met de groep bekend dat ze weer samen muziek zouden gaan maken.

Het jaar 2012 is een jaar met grote gebeurtenissen. Zo stapt hij over naar een andere platenlabel, Universal en komt er een nieuw album, Take The Crown. Ook mag hij het concert voor The Queen openen voor het Britse koningshuis. Maar het mooiste cadeau is dat hij voor de eerste keer vader wordt.

In december 2014 breng hij het album Under The Radar: Volume 1 uit. Het album is in eerste instantie alleen verkrijgbaar via zijn eigen website. Daarom is het album ook niet te vinden in de hitlijsten. Er staan allemaal liedjes op die hij al een tijd op zijn computer had staan, maar nooit eerder uitbracht. Het album is inmiddels wel te beluisteren via de muziekdienst Spotify.

Van drie shows in Parijs is er van elke avond een livealbum uitgekomen en een album met het beste van die drie avonden. Alleen via zijn eigen website zijn deze albums te verkrijgen.

In mei 2016 komt Robbie Williams met de mededeling dat hij is overgestapt naar platenmaatschappij Sony Music. Daar verschijnt later dat jaar zijn album The Heavy Entertainment Show. Nadat Party Like A Russian blijft steken in de Tipparade wordt Love My Life de volgende single.

Zijn prijzenkast staat goed vol. Zo heeft hij 7 ECHO Awards en van de Brit Awards maar liefst 17 (waarvan 5 met Take That). In 2005 vierden de Brit Awards hun 25 jarig bestaan en het nummer Angles kreeg de prijs voor beste lied van de afgelopen 25 jaar. Niemand heeft tot op heden zoveel Brit Awards in de kast staan.

In 2019 maakt Robbie samen met de Franse dj en producer Bob Sinclar de track Electrico Romantico voordat hij in november een compleet kerstalbum uitbrengt waarvan Time For Change als single wordt uitgebracht.
Op 9 september 2022 brengt hij zijn dertiende studioalbum genaamd XXV uit. Het album bevat nieuwe versies van zijn hits en nieuw materiaal. Op de dag dat het nieuwe album werd aangekondigd bracht hij de nieuwe versie van Angels uit genaamd, Angels XXV. Begin augustus verschijnt zijn single Lost.


Songtekst

So I sing a song
To reel 'em in
It's a song I've sung before and
a song I'm gonna sing again
I mean every word and I don't mean
a single one of them
Oh Lord make me pure but not yet

Tell a joke
Tell it twice
If no one else is laughing then why am I?
I split my sides both times and laugh until I cry
Oh Lord, please, make me pure but not yet

I don't have to try
I just dial it in
I've never found a job that for me
was worth bothering
I've got a ton of selfish genes
and lazy bones beneath this skin
Oh Lord, make me pure but not yet

Smoking kills
Sex sells
I've got one hand in my pocket but the
other one looks cool as hell
I know I'm going to die so my revenge
is living well
Oh Lord, make me pure but not yet

I stopped praying so I hope this song will do
I wrote it all for you
I'm not perfect, but you don't mind that,
do you?
I know you're there to pull me through
Aren't you?

So I look for love
I like the search
And I've been standing for election all across
the known universe
That every President gets the country she deserves
Oh Lord, make me pure but not yet

And I've been seeing
Somebody's wife
She said she'd leave him for me,
and I said that wasn't wise
You can't lie to a liar, because of all the lies
Oh Lord, please, make me pure but not yet

Songinformatie

ArtiestRobbie Williams
 A-kant
Titel Make Me Pure
Lengte 03'49
Componist(en) Robbie Williams & Stephen Duffy & Chris Heath
Producer(s) Robbie Williams & Stephen Duffy
Mixage Bob Clearmountain
 B-kant
Titel Tripping (Album Version)
Lengte 04'39
Componist(en) Robbie Williams & Stephen Duffy
Producer(s) Robbie Williams & Stephen Duffy
 
Platenlabel Chrysalis
Catalogusnr 3431802
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Intensive Care


Positieverloop