Spotlight: Waar Ga Je Heen

- Releases

 Emma Heesters
Emma Heesters

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Emma Heesters.

Niet langer zijn talentenjachten als The Voice, Idols en X Factor de meest effectieve tv-programma’s als het gaat om het creëren van nieuwe hitmachines. Die titel mag nu toch wel gegeven worden aan het NPO-programma Beste Zangers. Waar het programma in het begin vooral bedoeld was om bekend zangtalent nog eens in het zonnetje te zetten, zijn in de laatste seizoenen steeds vaker onbekendere jonge talenten te zien.

Het zorgde in de afgelopen paar jaar al voor doorbraken van artiesten als Davina Michelle, Tino Martin en Rolf Sanchez. Die laatste scoorde een enorme hit met het nummer ‘Pa Olvidarte’ dat hij in het programma samen zong met nog een relatief onbekende, jonge zangeres, namelijk Emma Heesters. Met haar herkenbare stemgeluid viel Emma meteen op en was het al snel duidelijk dat zij voor de volgende Beste Zangers-doorbraak zou gaan zorgen.

Vervolgens deed ze wat elke Nederlandse artiest momenteel doet als hij of zij makkelijk een hit wil scoren: samenwerken met Kris Kross Amsterdam. Voor haar derde officiële release doet ze het nu alleen en wat is daarvan het resultaat? Een ongecompliceerde, lekkere zomerplaat. ‘Waar Ga Je Heen’ is een speelse mix van nederpop met een Latin flair. Qua tekst en thema’s wint ‘Waar Ga Je Heen’ misschien niet de originaliteitsprijs, maar het zet Emma’s persoonlijkheid en stem wel goed neer. Voor een eerste eigen single helemaal geen slechte poging en dat het een hit wordt is meer feit dan vraag.