Spotlight: Therapie

- Releases

 Zoë Tauran
Spotlight: Therapie

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Zoë Tauran.

De 25-jarige zangeres Zoë Tauran geldt sinds vorig jaar als een van de meest veelbelovende Nederlandse talenten van het moment. Met solosingles Gebruik Me en Solo zette ze zichzelf op de kaart en haar eerste top 10-hit was met Kris Kross Amsterdam-samenwerking Adrenaline ook een feit. 2023 zou dan ook zomaar eens het jaar van Zoë kunnen worden.

De stijl van de zangeres, die in 2012 meedeed aan The Voice Kids, laat zich typeren als zwoele R&B-pop met herkenbare refreinen. Op haar eerste twee singles kreeg ze een beetje hulp van Bilal Wahib en Frenna. Het leverde sterke R&B-duetten op zoals we die maar zelden horen in Nederland. De prachtige, kenmerkende stem van Zoë het pronkstuk van beide tracks. Op haar nieuwe single staat ze helemaal op eigen benen.

Therapie volgt hetzelfde recept als Solo en Gebruik Me. Zwoele vocalen, een sterke hook en een duidelijke 90’s R&B-vibe. De productie is niet heel origineel en heeft duidelijke raakvlakken met bijvoorbeeld Rihanna’s Love On The Brain en Ariana Grande en Justin Bieber’s Stuck With U. Toch verandert dat niks aan de hitpotentie van Therapie en zeker niet aan het talent van Zoë Tauran. Dat we van haar nog lang niet af zijn is meer dan duidelijk.