Spotlight: Skyline

- Releases

 Khalid
Spotlight: Skyline

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Khalid.

Hij was dé grote belofte van de popmuziek in 2017. Toch wist R&B/pop singer-songwriter Khalid de aandacht allesbehalve vast te houden. Sterker nog, je zou kunnen zeggen dat zijn carrière vrijwel aan het doodbloeden is. Vooral omdat zijn releases in de afgelopen jaren eigenlijk nul pit hadden. Hij leek niet te durven kiezen tussen een echte focus op pop of een wat meer underground R&B-sound. Het resulteerde in een stijl die niet memorabel was en niet opviel.

Toen vorig jaar ook een samenwerking met populaire Canadese zangeres Tate McRae en Colombiaanse superster J Balvin niet werkte, was duidelijk dat er écht iets moest gebeuren. En dan geen grote samenwerking of flashy album met weinig spannend klinkende muziek. Er moest een liedje komen dat Khalid terug op de kaart gaat zetten. Dat liedje moest dan kapot geteasd worden op TikTok. Wie weet, misschien werkt het dit keer wel.

Een wanhoopspoging dus. Dat is Khalid’s nieuwe single Skyline. Gelukkig hebben wanhoopspogingen weleens slechter geklonken. De track heeft namelijk een heerlijke groove die je pakt. Het refrein, dat volgers van de zanger al kennen van TikTok, is een klassieke oorwurm met de potentie om een hit te worden. Het verschil tussen Skyline en al zijn andere releases in de afgelopen periode is dat hij opvalt. Hij kiest eindelijk voor pure popmuziek en dat levert hem zijn beste release in tijden op. Toch blijft het de vraag of we Khalid niet allang vergeten zijn. Met Skyline mogen we hem best een laatste kans gunnen.