Spotlight: Red Flag

- Releases

Spotlight: Red Flag

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Delany.

Hits scoren, airplay krijgen, aandacht genereren van de grote media. Het is lang niet voor iedere talentvolle artiest weggelegd. Sommige talenten maken van die muziek waarvan je weet dat het eigenlijk veel groter zou moeten zijn dan het daadwerkelijk is. Toch komt het niet in de buurt van de Top 40 terwijl het kwalitatief nergens voor onder doet. Het is soms ook een kwestie van geluk hebben. Iemand die nu weleens dat gelukje gegund mag gaan worden is Delany.

Delany Lepelblad is 21 jaar en komt uit Utrecht. Ze maakte haar eerste zichtbare stappen in de muziek door haar deelname aan twee grote SBS-talentenjachten. In het programma ‘House Of Talent’ bracht ze meerdere singles uit die ook best wat streams pakten. Na het programma kreeg ze een platendeal bij het label van Frenna. Sindsdien heeft ze verschillende ijzersterke singles en samenwerkingen uitgebracht met bijvoorbeeld Jack, Yxng Le en Frenna zelf. Haar stijl is een mix van R&B, pop en een vleugje hiphop. Haar veelzijdigheid kwam duidelijk naar voren in ‘House Of Talent’, maar ook zeker in haar muziek na dat programma.

Ondanks dat een aantal van Delany’s tracks best wat gestreamd worden, is een echte doorbraak vooralsnog uitgebleven. Of haar nieuwe single ‘Red Flag’ daar verandering in gaat brengen is nog zeer de vraag, maar eigenlijk moet het wel. ‘Red Flag’ is Delany’s meest poppy release tot nu toe en de productie en hook zijn precies wat nu in de hitlijsten speelt. Het zelfvertrouwen in Delany’s vocale delivery is meer dan gerechtvaardigd. Haar sound is heel herkenbaar en verdient veel meer aandacht dan het nu krijgt. Wie ‘Red Flag’ een kans geeft zal met een duidelijke conclusie achterblijven. Wat een hit!