Spotlight: Dans M'n Ogen Dicht

- Releases

 Meau Racoon
Spotlight: Dans M'n Ogen Dicht

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van MEAU en Racoon.

Hoe volg je een debuutsingle op die uitgroeide tot een van de grootste Nederlandse hits van de afgelopen jaren? Met die vraag worstelt Meau Hewitt, de singer-songwriter achter het hartverscheurende Dat Heb Jij Gedaan. Vanuit het niets was ze daar en blies ze met haar verhalende stijl heel het land omver. Dat ene liedje werd haar doorbraak, maar kan ze hier überhaupt nog overheen?

Of dat ooit gaat gebeuren, kun je je afvragen. Toch betekent dat absoluut niet dat we van MEAU af zijn. Hoewel ze sinds Dat Heb Jij Gedaan slechts drie liedjes heeft uitgebracht, heeft ze al een heel duidelijke eigen stijl. Elk woord moet hoorbaar zijn, de productie zo minimalistisch mogelijk en de vibe melancholisch. En laat er nou toevallig een zekere Zeeuwse band zijn die een soortgelijke stijl heeft en niet al te lang geleden is overgestapt op Nederlandstalig.

Juist ja, Racoon. De match die misschien niet iedereen zag aankomen, maar die eigenlijk volledig logisch is. Niet alleen op papier, maar ook in de praktijk. Dans M’n Ogen Dicht is een echt duet tussen MEAU en Racoon-zanger Bart van der Weide zoals je het zou verwachten. Warm, rustig en mooi. Wanneer twee stemmen zo mooi bij elkaar kleuren is er niet veel vuurwerk nodig om een liedje te laten kloppen.