Spotlight: Als Ik God Was

- Releases

 Froukje
Spotlight: Als Ik God Was

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Froukje.

Toen Katy Perry haar top 10-hit Chained To The Rhythm in 2017 uitbracht, noemde ze haar toen nieuwe stijl ‘purposeful pop’. Hoewel het voor haar uiteindelijk niet bijzonder goed uitpakte en haar album genadeloos flopte, zou je kunnen zeggen dat die ‘purposeful pop’ wel degelijk bleef hangen. Zo is het zo’n beetje het handelsmerk van een van Nederlands meest getalenteerde popartiesten van het moment: Froukje.

De 21-jarige Froukje Veenstra valt sinds haar doorbraak een paar jaar geleden niet alleen op vanwege haar catchy popliedjes, maar vooral vanwege haar sociaal-maatschappelijk bewuste teksten. Ze weet de hedendaagse problematiek van haar generatie perfect onder woorden te brengen verpakt in alternatieve popliedjes met invloeden van electropop en rock. Het leverde haar samen met haar goede vriendin S10 eind vorig jaar haar eerste Top 40-hit op met Nooit Meer Spijt. Was dat liedje de aftrap van een 2023 vol Froukje in de Nederlandse hitlijsten?

Het zou zomaar kunnen. Ze begint het jaar namelijk sterk met Als Ik God Was, haar eerste solotrack sinds haar EP Uitzinnig dat in maart vorig jaar uitkwam. Als Ik God Was volgt de formule die haar eerdere werk zo goed maakte. Een uiterst radiovriendelijke productie met refrein dat je na een keer luisteren bijblijft. Een sociaal bewuste tekst over acceptatie die echt een diepere laag blootlegt die weinig artiesten hebben of durven te laten zien. Elk woord dat Froukje zingt heeft betekenis en alles is raak. Hoewel dat niets nieuws is, wordt het wel tijd dat een groter publiek dat gaat inzien. Als Ik God Was zou daar weleens voor kunnen gaan zorgen.