Spotlight: 100 SMSjes

- Releases

 Sigourney K Ronnie Flex
Spotlight: 100 SMSjes

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Sigourney K en Ronnie Flex.

Remakes zijn natuurlijk allesbehalve een nieuw trucje. Sterker nog, een oude hit in een nieuw jasje steken is de laatste tijd weer iets té populair. Toch is er één liedje dat het absoluut waard is om een nieuwe variant van te horen: Summerjam van The Underdog Project. Hoewel Summerjam nog altijd voor heel veel Nederlanders geldt als een van de herkenbaarste zomerhits aller tijden, is er nog niemand die zijn handen aan deze 00’s-klassieker heeft durven branden. Tot nu.

Dat het juist zangeres Sigourney K is die Summerjam onder handen heeft genomen, kan niet als een verrassing komen. Met Vreemde Voor Mij, dat de Top 40 op een haar na miste, haalde ze ook een duidelijk herkenbare sample uit Blue van Eiffel 65. Dat werd al een enorme streaminghit, maar toch kwam de mainstreamdoorbraak voor Sigourney daarna pas toen ze Vluchtstrook uitbracht met Kris Kross Amsterdam en Antoon. Nu is het tijd voor een hit waarop zij de lead neemt.

100 SMSjes is dat honderd procent. Net als op Vreemde Voor Mij weet Sigourney ook dit keer de sample helemaal van haar te maken. Het resultaat is een poptrack met R&B en dance-invloeden die rijp is voor de hitlijsten. Ook de toevoeging van Ronnie Flex is spot on. Op tracks als deze is Ronnie echt in zijn element en de combinatie met Sigourney klopt van top tot teen. Dat Sigourney K een talent was om in de gaten te houden was al duidelijk, maar na 100 SMSjes kan niemand meer om haar heen.