Nieuws
Nieuwe Releases

Releases: de comeback van Kane domineert nu al

Releases: de comeback van Kane domineert nu al
Kane  Ed Sheeran  Jax Jones  D.O.D  Ina Wroldsen  PinkPantheress  U2  Leony  Niklas Dee  Vize  Kevin  KA  Ronnie Flex  Lucas & Steve  *Nsync  Dean Lewis 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week maken Kane, U2 en *NSYNC hun comeback en heeft Ed Sheeran plots weer een nieuw album uit.

WHAT ARE YOU WAITING FOR? – Kane
Het kan je niet ontgaan zijn. Afgelopen maandag maakten Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen in de Q-middagshow van Qmusic-dj Domien Verschuuren bekend dat ze weer als Kane gaan knallen. Een dag later ging in diezelfde show de nieuwe single van de band in première: What Are You Waiting For? Een track met een diepere laag, zo lieten de hoofdleten in een statement weten. “What Are You Waiting For? is één van de eerste songs die Dennis en ik schreven toen we samen kwamen in januari dit jaar,” aldus Dinand. “Een song die representeert waar we nu 12 jaar na onze laatste release zijn aangekomen. Een call-to-action song die heel natuurlijk voelt nu in 2023. Dus de vraag die we ons zelf stelden begin van het jaar, kunnen we nu eindelijk ook vanaf vandaag aan jou stellen. Zullen we het vieren, samen jij met ons? Let’s go!” Inmiddels zijn er al vijf concerten van Kane in de Ziggo Dome bevestigd, in juni van 2024.

AMERICAN TOWN – Ed Sheeran
Bij Ed Sheeran zullen we het woord ‘comeback’ veel minder snel in de mond nemen. De zanger is praktisch gezien nooit meer weggeweest na zijn sabbatical van enkele jaren geleden. Na zijn eerste hit daarna, Afterglow, kwamen nog eens 11 nummers in de Nederlandse Top 40, waarvan er twee (Bad Habits en Merry Christmas) de nummer 1-positie bereikten. In het voorjaar verscheen het album – en nu is de volgende alweer verkrijgbaar: Autumn Variations, met daarop nummers die het ‘herfstgevoel’ goed weten te vangen. American Town, de eerste track van Autumn Variations die in de spotlights staat, beschrijft met veel melancholie het verblijf van de zanger en zijn geliefde in een Amerikaanse stad. Deze herfstplaat krijgt ook nog een vervolg, zo kondigde Ed aan. "Ik ben van plan een Summer Variations, een Spring Variations en een Winter Variations te maken", zei de 32-jarige ster tijdens een fanevent. Eerst komt er volgens de zanger nog een groots popalbum aan.

WON’T FORGET YOU – Jax Jones x D.O.D with Ina Wroldsen
Ina Wroldsen. Het kan zijn dat die naam je vaag bekend in de oren klinkt. Dat kan kloppen. De 39-jarige, Noorse zangeres en songwriter was eind 2017 te horen op Breathe van Jax Jones, dat uiteindelijk de 22e plek zou halen in de Lijst der Lijsten. Meer bekend is ze van achter de schermen: ze schreef bijvoorbeeld mee aan hits als Hold My Hand van Jess Glynne, Padam Padam van Kylie Minogue, Rockabye van Clean Bandit, Sean Paul en Anne-Marie en How Deep Is Your Love van Calvin Harris en Disciples. Ina weet dus wel wat er nodig is voor een hit. Op Won’t Forget You werkt ze opnieuw samen met Jax Jones en deze keer mag ze ook weer de vocalen voor haar rekening nemen. D.O.D werkte ook mee aan de track. Daarachter gaat de Britse dj en producer Dan O'Donnell schuil. Hij dook al eens de studio in met onder anderen Afrojack en Fedde Le Grand.

MOSQUITO – PinkPantheress
Al enkele jaren wordt PinkPantheress bestempelt als één van de grootste talenten in de Britse popmuziek. Ze brak door via korte fragmenten op TikTok en sleepte daardoor een platencontract in de wacht. In 2021 scoorde ze in de UK al een klein hitje met Pain, maar dit jaar veroverde ze de wereld met Boy’s A Liar Pt. 2 (met Ice Spice), dat in 6 weken tot 31 kwam in de Nederlandse Top 40. Mosquito is nog toegankelijker dan die hit, al heeft het nummer wel een donker randje. De zangeres beschrijft namelijk dat haar vriendje de enige reden is om nog te blijven leven. In de clip bij de track zie je nogal wat bekende gezichten: Bridgerton-actrice Charithra Chandran, Queen Charlotte-actrice India Amarteifio en Yara Shahidi uit de Amerikaanse comedyserie Black-ish.

ATOMIC CITY – U2
Het is alweer een tijdje geleden dat we wat nieuws van Bono en co hebben gehoord, maar U2:UV Achtung Baby Live at Sphere (de show van de Ieren in de nieuwe poptempel van Las Vegas) markeert een nieuw hoofdstuk in de toch al grootste carrière van één van de grootste rockbands op deze aarde. Atomic City is de eerste echte nieuwe single, na de promotrack Your Song Saved My Life voor de film Sing 2. Atomic City is een ode aan Las Vegas en ligt qua sound in lijn met de hit The Miracle (Of Joey Ramone). Gedreven door de gitaar van The Edge wordt toegewerkt naar een hoogtepunt. In de video van het nummer rijdt de band met een truck door Las Vegas, wat weer een dikke knipoog is naar de clip bij de hit All Because Of You. Daarin reed de groep dwars door de straten van New York. En neem maar van ons aan, die knipoog is zeker niet toevallig. Overigens nam U2 ooit in dezelfde straat in Las Vegas, Fremont Street, eerder een clip op: die bij I Still Haven’t Found What I’m Looking For. Dankzij producers Jacknife Lee en Steve Lillywhite klinkt Atomic City helemaal 2023, met een echo uit het verleden. In de tekst eert U2 Blondie via een stukje uit Call Me en er is in de sound een verwijzing naar disco-koning Giorgio Moroder op te merken.

Ook deze hits moet je checken
Via de hits van onder anderen Calvin Harris en Kris Kross Amsterdam maakte het geluid van de 90’s de afgelopen jaren zijn rentree in de Top 40. Niklas Dee staat nog hoog in de lijst met Not Fair (met Old Jim en Enny-Mae), maar werkt nu met Leony en Vize samen op I Can Feel. Daarop hoor je de ‘gabbersound’ uit de nineties. Kevin laat zich van een andere kant horen op Niemand, waarop ook Ronnie Flex en KA te horen zijn en Lucas & Steve varen mee op de golven van Tiësto’s Lay Low, via hun samenwerking met de Ierse singer-songwriter Conor Byrne: What We Know. 

*NSYNC brengt voor het eerst na hun afscheid aan het begin van de 00’s een nieuwe track uit, waarop ook Justin Timberlake schittert. Better Place is de soundtrack van de nieuwe Trolls-film Trolls Band Together, die op 18 oktober in première zal gaan. Dean Lewis brengt ondertussen een ode aan de mensen die in zijn hart zitten. Voor Trust Me Mate putte hij uit herinneringen aan zijn dierbaren die hem hebben gesteund in donkere periodes in zijn leven. Volgens de Australische singer-songwriter is het ‘een nummer van troost’. Tino Martin en Mart Hoogkamer bezingen een heel ander gevoel: een ode aan het uitgaansleven in iedere willekeurige stad in Nederland. The Companions tekenden voor de productie van de catchy single.

I CAN FEEL – Leony, Niklas Dee & Vize

NIEMAND – Kevin ft. KA & Ronnie Flex

WHAT WE KNOW – Lucas & Steve feat. Conor Byrne

BETTER PLACE (FROM TROLLS BAND TOGETHER) - *NSYNC

TRUST ME MATE – Dean Lewis

HARTSLAG VAN DE STAD – Tino Martin & Mart Hoogkamer

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify.

Foto: cover single

(29/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Dua Lipa - Training Season
Details Eminem - Houdini
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Myles Smith - Stargazing
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details La Fuente - Ratata
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Rondé - Undecided
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Teddy Swims - The Door
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Dua Lipa - Illusion
Details Billie Eilish - Lunch
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist