New Releases: Troye Sivan werkt met Pnau

- Releases

 Lewis Capaldi Pnau Troye Sivan The Weeknd 21 Savage Armand Van Helden
New Releases: Troye Sivan werkt met Pnau

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week komt Lewis Capaldi met een opvolger voor zijn hit Forget Me, werkt Troye Sivan samen met Pnau en brengt Metro Boomin een track uit met The Weeknd en 21 Savage.

POINTLESS – Lewis Capaldi
Lewis Capaldi staat met Forget Me nog altijd hoog in de Nederlandse Top 40, maar de volgende single van zijn nog te verschijnen album Broken By Desire To Be Heavenly Sent staat al klaar. Pointless staat al bij de bookmakers genoteerd als eventuele Christmas Number 1 in de Official Chart van de UK. De ballad laat opnieuw Lewis’ sterke stem goed naar voren komen. Het is deze keer geen track over een gebroken hart, maar over hoeveel een partner voor je kan betekenen: hij, zij of hen waardeert je zoals je bent, kan pijn bij je wegnemen of verzachten en brengt je naar diepere plaatsen.

YOU KNOW WHAT I NEED – Pnau, Troye Sivan
Twee Top 40-hits scoorde Troye Sivan tot nu toe: There For You (met Martin Garrix) kwam in 2017 tot de elfde plek en You (met Regard en Tate McRae) kwam vorig jaar niet voorbij de zeventiende plek. Dat is nogal karig voor iemand die wereldwijd door de LJBTQIA+-beweging op handen wordt gedragen. De Australische zanger heeft gelukkig een nieuw ijzer in het vuur. You Know What I Need is een samenwerking met de eveneens Australische formatie Pnau. Die was vorig jaar nog verantwoordelijk voor een nummer 1-hit, want Cold Heart van Elton John en Dua Lipa was een remix die uit hun handen kwam. Volgens Troye is het de ideale soundtrack voor de Australische zomer, die is losgebarsten.

CREEPIN’ – Metro Boomin with The Weeknd & 21 Savage
De naam Metro Boomin laat misschien geen belletje bij je rinkelen. De 29-jarige Leland Wayne heeft echter al heel wat tracks op zijn naam staan als producer, zoals Heartless van The Weeknd, Let Somebody Go van Coldplay en Selena Gomez, Bad And Boujee van Migos en Lil Uzi Vert, Bounce Back van Big Sean en Congratulations van Post Malone en Quavo. Leland is niet alleen producer, maar brengt ook onder zijn eigen artiestennaam muziek uit. Deze week verscheen zijn tweede album Heroes & Villains en daarop zijn natuurlijk bevriende artiesten als The Weeknd, 21 Savage, Chris Brown en Travis Scott te horen. Creepin’ staat ook op dat album en leunt sterk op een sample uit I Don’t Wanna Know van Mario Winans, Enya en P. Diddy. Die hit belandde in 2004 op nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

Ook deze tracks moet je checken
Het verhaal van Alex Warren leest als een boek. De 21-jarige zanger verloor zijn vader aan kanker toen hij 9 was, raakte later dakloos en leefde vooral in zijn auto, met alleen een laptop en een camera. “Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en ik ben veel gekwetst", zegt hij. "Mijn muziek is mijn manier om te luchten en mijn verhaal te kunnen vertellen in de hoop mensen te helpen die mijn verhalen herkennen.” Chasing Shadows is opnieuw een gevoelige track. Acteur en zanger Jasha Rudge krijgt steeds meer airplay op de radio. Deze week bracht hij zijn ep Jasha uit en daarop staat naast onder andere de singles Geheimen en Heimwee ook de track Bucketlist. Armand van Helden gooit tot slot I Won’t Let You Down van Ph.D. door de blender. Dat nummer bereikte in 1981 de eerste plaats in de Top 40. Hij krijgt hulp van Karen Harding. Zij scoorde in 2014 al eens een top 10-hit in de UK met Say Something.

CHASING SHADOWS – Alex Warren

BUCKETLIST – Jasha Rudge

WINGS (I WON’T LET YOU DOWN) – Armand van Helden x Karen Harding

Meer nieuwe releases check je in onze playlist op Spotify. 

Foto: YouTube