New Releases: Tom Grennan brengt Here uit

- Releases

 Tom Grennan P!nk Krezip The Kid Laroi Lucas & Steve Yves V Xoro Sam Smith Ed Sheeran Shane Codd Rita Ora Ava Max Boef KA
New Releases: Tom Grennan brengt Here uit

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week komen onder anderen Tom Grennan, P!nk, Krezip en The Kid Laroi met vers voer voor je oren.

HERE – Tom Grennan
Tom Grennan werkte het afgelopen jaar aan een nieuw album. What Ifs & Maybes zal op 9 juni van dit jaar uitkomen en dat is net voordat het festivalseizoen zijn hoogtepunt beleeft. Here is een van de voorlopers die de Britse zanger zal uitbrengen en net als eerdere nummers draagt hij ook met deze single een boodschap uit. “Met wat er gaande is in de wereld, met zoveel mensen die worstelen, financieel worden getroffen, door corona, door heel veel verschillende dingen, is het één van die nummers die je helpt te geloven, dat er iemand aan jouw kant staat. Het hele leven is voor sommige mensen een worsteling geworden. Maar als je dit met iemand anders deelt, doe je het samen, niet alleen. Dus daar gaat het om: als ik er voor jou ben, wees er dan alsjeblieft voor mij.”

TRUSTFALL – P!nk
Op 17 februari verschijnt het negende studioalbum van P!nk, Trustfall. De eerste single van dat album kregen we begin november vorig jaar voor onze kiezen: Never Gonna Not Dance Again, dat momenteel nog hoog in de Nederlandse Top 40 staat. Trustfall is mede geschreven door Johnny McDaid. Deze Noord-Ier kun je kennen als bandlid van Snow Patrol, maar schreef ook mee aan verschillende hits. Zo was hij betrokken bij onder andere Shape Of You, Galway Girl, Bad Habits, Shivers en Celestial van Ed Sheeran, What About Us van P!nk en Underdog van Alicia Keys. Ook Fred Again.. werkte mee en die ken je natuurlijk van zijn eigen producties, maar hij werkte ook mee aan heel wat hits van onder anderen Ed Sheeran, Shotgun van George Ezra en Let You Love Me van Rita Ora. P!nk werkte dus met een team dat wel weet hoe je een track in een hit kunt veranderen.

IN THE WATER – Krezip
Het regent nieuwe albums dit jaar, want Krezip is ook flink bezig geweest. En niet alleen het afgelopen jaar. Tijdens de coronaperiode wilde de band niets liever dan optreden, maar de wereld stond stil. “Juist in die stilte voelde alles anders en nieuw,” aldus Krezip op hun social media. “Er was tijd en inspiratie en voor we het wisten, zaten we in de studio om ons zesde studioalbum op te nemen. Any Day Now is een verzameling songs over het leven in een heel ander licht zien en op een nieuwe manier ervaren. Over hoe het vertrouwde wegvalt en de dingen daardoor soms juist op z’n plek vallen.” Het album zal op 7 april verschijnen. Ready For More was al op de radio te horen en In The Water is nu de volgende voorganger van de verzameling nieuwe nummers.

LOVE AGAIN – The Kid Laroi
The Kid Laroi deelde eerder al een voorproefje van zijn nieuwe album The First Time: I Can’t Go Back To The Way It Was. Een korte track vol zelfreflectie. In de video kondigde hij ook al de eerste echte single van het album aan: Love Again. Die is nu uitgebracht. Om de release van de track nog meer kracht bij te zetten, zal-ie ook te horen zijn in de nog altijd populaire game Fortnite. Daarin heeft de Australische zanger zijn eigen Laroitown, waarin je XP’s kunt verdienen en zelfs een online concert van hem kunt bijwonen. Love Again gaat over twee geliefden die de weg kwijt zijn en weer proberen liefde te vinden.

Ook deze tracks moet je checken
Lucas & Steve werken op hun nieuwe track After Midnight samen met de Belgische producer Yves V, die je nog kent van zijn samenwerking met Basto. Cloudbreaker bereikte in 2012 de 22e positie in de Top 40. Ook de Brit Xoro werkte mee aan After Midnight. Hij maakt vele remixen voor onder anderen Joel Corry en Jax Jones. Sam Smith heeft zijn album Gloria uitgebracht. Daarop staat naast zijn hit Unholy (met Kim Petras) en I’m Not Here To Make Friends (deze week nieuw in de Tipparade) ook een samenwerking met Ed Sheeran: de ballad Who We Love, die in de UK als single is gedropt.

Shane Codd, de Ierse producer die in 2021 scoorde met Get Out My Head, heeft met Same Mistake opnieuw een rammer voor in de clubs uit en I Found You is voor velen de eerste kennismaking met de 23-jarige Brit Ewan Mainwood. De zanger werd vooral beïnvloed door artiesten als Lewis Capaldi, James Bay en Sam Fender en dat hoor je terug. Rita Ora maakt haar comeback bij een nieuw label met het aanstekelijke You Only Love Me en Ava Max heeft deze week haar album Diamonds & Dancefloors uitgebracht. Million Dollar Baby, Maybe You’re The Problem en Weapons ken je daar al goed van, terwijl Ghost één van de nieuwe nummers is. Streamingkanon Boef stijgt van 4 naar 2 in de Tipparade met Probleem (met Cristian D), maar heeft alweer een nieuwe track uit. Op Natte Sokken werkt hij samen met Ayoub Chemlali, alias KA. 

AFTER MIDNIGHT – Lucas & Steve, Yves V feat. Xoro

WHO WE LOVE – Sam Smith feat. Ed Sheeran

SAME MISTAKE – Shane Codd

I FOUND YOU – Ewan Mainwood

YOU ONLY LOVE ME – Rita Ora

GHOST – Ava Max

NATTE SOKKEN – Boef ft. KA

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify. 

Foto: cover single Here