Nieuws
Releases

New Releases: Taylor Swift trakteert fans

New Releases: Taylor Swift trakteert fans
Taylor Swift  Sigourney K  Katnuf  Lewis Capaldi  Regard  Ella Henderson  Sheppard  Nothing But Thieves  Sam Feldt  Jonas Blue  Ray Dalton 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week liggen er nieuwe nummers op je te wachten van onder anderen Taylor Swift, Lewis Capaldi, Sigourney K en Katnuf en Nothing But Thieves.

ALL THE GIRLS YOU LOVED BEFORE – Taylor Swift
Taylor Swift is onderweg. De zangeres is eindelijk bezig aan haar langverwachte Eras Tour, die deze vrijdag wordt afgetrapt in het Amerikaanse Glendale. Omdat deze stad zo blij is met haar komst, wordt de naam dit weekend veranderd in, jawel, Swift City. Om haar nieuwe tour kracht bij te zetten, trakteert Taylor ons ook nog eens op wat nieuwe muziek. Nou ja, nieuw… De nummers Eyes Open en Safe & Sound stonden eerder op de soundtrack van de film The Hunger Games, maar werden opnieuw opgenomen. Ook All The Girls You Loved Before is al een oudje: het haalde haar album Lover destijds net niet, maar nu is de track volgens de zangeres toch goed genoeg om als single te fungeren.

LEIDSEPLEIN – Sigourney K feat. Katnuf
Sigourney K veroverde eind 2021 en vorig jaar de Top 40 met Vluchtstrook (met Kris Kross Amsterdam en Antoon) en met 100 Smsjes (met Ronnie Flex). Ben Je Wakker (met Kraantje Pappie) kwam eerder dit jaar niet verder dan de Tipparade. En dus is het tijd om grof geschut in te zetten. Op Leidseplein werkt ze samen met één van de grootste talenten van dit moment, Katnuf. De zanger, die in Nederland woonde, maar opgroeide bij onze zuiderburen, scoorde vorig jaar een hit met Van Mij Zijn en maakte grote indruk op Noorderslag. Leidseplein is zo’n track die je na één keer horen al kunt meezingen en die dus blijft plakken.

HOW I’M FEELING NOW – Lewis Capaldi
Vanaf 5 april kun je kijken naar Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now op Netflix. Het is een documentaire waarin de zanger wordt gevolgd en alles op tafel gooit. Zo zien we hem bijvoorbeeld worstelen met angsten en paniekaanvallen en komen zelfs zijn ouders aan het woord. Het is een intiem en rauw portret geworden, volgens de zanger. Bij zo’n docu hoort natuurlijk ook een soundtrack en die schreef Lewis samen met één van zijn vaste schrijfpartners Tobias Jesso Jr. Het is niet de standaard ‘Lewis Capaldi-ballad’ geworden die je zou verwachten. Je hoort er zelfs een beetje Oasis in terug.

NO SLEEP – Regard & Ella Henderson
Ella Henderson is de laatste jaren op heel wat nummers van dj’s te horen geweest. We hoorden haar in 2015 bijvoorbeeld op Here For You van Kygo en vanaf 2021 was het raak via Hurricane (met Ofenbach), Crazy What Love Can Do (met David Guetta en Becky Hill) en 21 Reasons (met Nathan Dawe). En nu werkt ook Dardan Aliu, alias Regard, samen met de 27-jarige Britse, die ooit zesde werd bij X Factor in haar thuisland. No Sleep is een nummer waar hij helemaal in opging. “Ik begon afgelopen zomer met het creëren van het begin van wat No Sleep zou worden”, zo vertelt Regard in een statement. “Ik was zo in beslag genomen door het maken van de track, dat ik me niet realiseerde dat het aan het einde van mijn sessie ochtend was. Ik heb me de hele nacht doorgewerkt aan dit nummer. Ironisch genoeg werd het pas No Sleep, toen Ella zich ermee ging bemoeien. Haar stem maakt dit nummer.”

GOOD TIME – Sheppard
De ultieme airplay-band. Zo kun je het Australische Sheppard wel noemen. Met al hun 5 Top 40-hits (Geronimo, Coming Home, Die Young, Symphony en Learning To Fly) waren ze niet van de Nederlandse radio af te slaan de afgelopen jaren. Toch is het alweer bijna twee jaar geleden dat Learning To Fly in de Lijst der Lijsten stond. En dus mag het wel weer eens tijd worden voor nieuw werk. Dat is er nu met Good Time, een track die je meteen doet beseffen dat de lente onderweg is. Het catchy refrein en de zonnige videoclip doen de rest. Volgens de groep wilden zij met alle ellende in de wereld met een nummer komen, dat vooral zou opbeuren en voor positiviteit zou zorgen.

Ook deze tracks moet je horen
"New song, new city, new era. Our next album." Zo kondigde Nothing But Thieves deze week hun comeback aan. Welcome To The DCC, dat in de verte doet denken aan werk van The Weeknd, is het voorproefje op het album Dead Club City, dat op 7 juli zal uitkomen. Bovendien zal de groep door de Verenigde Staten gaan toeren. Sam Feldt, Jonas Blue en Violet Days grijpen met Crying On The Dancefloor terug naar het geluid van onze eigen DJ Jurgen. Het nummer is namelijk gebaseerd op een sample uit Better Off Alone, dat in 1999 de negende plek in de Top 40 behaalde. In 2018 gebruikte Janieck ook deze classic voor zijn hit Does It Matter. Ray Dalton bewijst op Do It Again dat hij ook prima zonder artiesten als Felix Jaehn en Macklemore een beklijvende track kan uitbrengen en Astrid S laat op Fuck Off nog maar eens hoor wat voor groot talent zij is.

WELCOME TO THE DCC – Nothing But Thieves

CRYING ON THE DANCEFLOOR – Sam Feldt & Jonas Blue present Endless Summer with Violet Days

DO IT AGAIN – Ray Dalton

FUCK OFF – Astrid S

Wil je meer nieuwe releases beluisteren? Check dan onze playlist op Spotify. 

Foto: cover album Lover

(17/03/2023)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season