New Releases: Sam Smith terug met musicalnummer

- Releases

 Sam Smith Jonas Brothers Lil Nas X La Pegatina Chef'Special Ofenbach Ella Henderson Emma Heesters Ronnie Flex Trobi Noah Kahan Frenna Jonna Fraser Dopebwoy Tony Bennett Lady Gaga Tino Martin Lil Kleine
New Releases: Sam Smith terug met musicalnummer

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week check je nieuwe nummers van onder anderen Lil Nas X, Jonas Brothers, Sam Smith en Ofenbach.

YOU WILL BE FOUND – Sam Smith & Summer Walker
Het was even stil rondom Sam Smith, maar daar komt nu verandering in. You Will Be Found is de soundtrack van de film Dear Evan Hansen. Die is gebaseerd op de succesvolle musical die tot op de dag van vandaag nog loopt aan het Amerikaanse Broadway en aan het Britse West End. Het gaat over de tiener Evan Hansen, die maar geen aansluiting weet te vinden bij zijn klasgenoten en andere leeftijdsgenoten. Via een door Evan geschreven brief denken de ouders van een overleden klasgenoot dat hij zijn beste vriend was. You Will Be Found zat al in de musical en werd geschreven door Benj Pasek en Justin Paul, die ook nummers voor de film The Greatest Showman schreven. Summer Walker is een 25-jarige Amerikaanse zangeres, die in 2019 in de VS doorbrak met haar nummer Playing Games. Dat bereikte de zestiende plek in de Billboard Hot 100.

WHO’S IN YOUR HEAD – Jonas Brothers
Afgelopen weekend traden de Jonas Brothers op het Red Rocks Park and Amphitheatre in Colorado, als onderdeel van de Remember This tournee. Ze brachten daar ook een nieuw nummer ten gehore: Who’s In Your Head. Later lieten ze via Instagram weten dat dit de nieuwe single betrof die morgen verschijnt. Het is de opvolger van hun (nog steeds) succesvolle single met Marshmello, Leave Before You Love Me. Of er dit jaar ook nog een nieuw studioalbum volgt is niet bekend.

THATS WHAT I WANT – Lil Nas X
Lil Nas X is op dreef! Nadat hij eerder dit jaar al scoorde met Montero (Call Me By Your Name) en Industry Baby (met Jack Harlow) is er nu Thats What I Want. Morgen is zowel de release van de laatstgenoemde track als zijn debuutalbum Montero. Het maken van dit album was één grote therapiesessie voor de Amerikaanse rapper. Hij heeft geleerd dat hij geen controle heeft over hetgeen iedereen van hem zegt en denkt en dat laat hij dan ook los. In de video is hij te zien in een roze overall en lijkt hij zojuist uit de gevangenis te zijn ontsnapt.

DOWN FOR LOVE – La Pegatina & Chef’Special
Wat een jaar is 2021 voor de heren van Chef’Special. Ze scoorden dit jaar hun grootste hit tot dusver met Afraid Of The Dark (555 punten). Tijd om een vervolg te geven aan dit succes! Ze zijn een samenwerking aangegaan met La Pegatina, een ska- en rumbaband uit Spanje. Op Down For Love wordt er zowel in het Engels als in het Spaans gezongen, een combinatie die we nog niet eerder terug zagen bij de band uit Haarlem. Het is überhaupt de eerste keer dat Chef’Special een track uitbrengt met een andere band, dat belooft wat!

HURRICANE – Ofenbach & Ella Henderson
Het is nog maar een paar weken geleden dat Ofenbach verdween uit de Lijst der Lijsten. Het Franse dj-duo verliet toen na 20 weken de lijst met Wasted Love. Grappig detail: het nummer wist precies 1 punt meer te scoren dan de voorganger Head Shoulders Knees & Toes! Voor hun nieuwste track hebben ze de hulp van Ella Henderson uit Engeland ingeroepen. De 2 dj’s zijn naar eigen zeggen al jaren lang fan van haar muziek en zijn dan ook dolbij dat ze met haar mogen samenwerken. Ook Ella kijkt met veel plezier terug op de samenwerking.

Ook deze deze tracks moet je checken
Op Alles Wat Ik Mis werkte Emma Heesters al samen met Ronnie Flex en dat smaakte naar meer. Dus dook ze ook voor Meisje Zonder Naam met Ronnie de studio in. Met Trobi achter de knoppen kwam daar een track uit met een herkenbare melodie: het trio gebruikte namelijk Mysterious Girl van Peter Andre en Bubbler Ranx als basis. Die hit kwam in 1996 tot de tweede plek in de Nederlandse Top 40. Noah Kahan ken je nog van de Top 40-hit Hurt Somebody (met Julia Michaels). Hij heeft nu opnieuw een onweerstaanbare samenwerking klaarstaan: Someone Like You, met de Amerikaanse singer-songwriter Joy Oladokun. Streamingkanon Frenna doet ’t ook met anderen. Maar dan wel met andere streamingvreters: Jonna Fraser en Dopebwoy. Lady Gaga brengt het klassieke geluid terug met Tony Bennett, terwijl Lil Kleine het meer zoekt in de hoek van de volkszangers. Tino Martin was in voor een duet en daaruit rolde Gabber.

MEISJE ZONDER NAAM – Emma Heesters, Ronnie Flex, Trobi

SOMEONE LIKE YOU – Noah Kahan feat. Joy Oladokun

AFTERPARTY – Frenna, Jonna Fraser, Dopebwoy

LOVE FOR SALE – Tony Bennett & Lady Gaga

GABBER – Tino Martin & Lil Kleine

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.