New Releases: Nielson en Davina Michelle met nieuwe tracks de zomer in

- Releases

 Nielson Davina Michelle Juice Wrld Boef Bilal Wahib Armin Van Buuren Alok Jason Derulo Martin Jensen Katy Perry Mahmood
New Releases: Nielson en Davina Michelle met nieuwe tracks de zomer in

De heetste nieuwe tracks check je zoals elke week hier. Deze week verschenen nieuwe nummers van onder anderen Nielson, Davina Michelle, Boef, Katy Perry en Armin van Buuren.

SLOWMOTION – Nielson
Nielson trapte deze week de concertreeks Larger Than Life af in de Ziggo Dome, waarbij hij voor het eerst in tijden weer voor een groot publiek stond. Hij had daar ook nog een verrassing voor zijn fans, want hij bracht ook zijn nieuwe track Slowmotion. De afgelopen jaren sloeg de Dordtse zanger een nieuwe weg in en ook deze track klinkt weer net iets rauwer dan de Nielson van pak ‘m beet vijf jaar geleden. Het klinkt net wat opgewekter dan de zijn laatste nummers en dat is ook logisch, want volgens de zanger is het “een love story, dat de ontwikkeling beschrijft van een pril begin tot een diepe relatie voor het leven, vanuit zijn perspectief.”

MY OWN WORLD – Davina Michelle
Ook het bijzondere project van Davina Michelle stond deze week in de spotlights. De zangeres maakte namelijk een bioscoopfilm en die draait deze week in de bioscopen van Pathé. De film bevat livebeelden van de zangeres in AFAS Live, maar bevat ook backstagebeelden. Natuurlijk zingt ze tijdens het concert ook My Own World, wat meteen haar nieuwe single is. Die doet in het begin een beetje denken aan Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato, maar al gauw hoor je het handelsmerk van de zangeres: haar krachtige stem, met dat enorme bereik.

VERGETEN – Boef feat. Bilal Wahib
Allemaal Een Droom. Zo heet het nieuwe album van Boef, dat in navolging van zijn documentaire bijzonder openhartig is. De laatste weken stond hij al met Nooit Thuis en nu met Tout Est Bon in de Top 40, maar de volgende single staat al te trappelen. De rapper maakte Vergeten met de man van dit moment: Bilal Wahib. Hij domineerde de afgelopen weken de streamingdiensten met zijn Tigers en druppelt nu ook door naar de playlists van verschillende radiostations. Vergeten gaat over een relatie waarin soms dingen fout lopen, die vergeven of vergeten moeten worden. De liefde voor elkaar overwint. Welke beslissing er ook wordt genomen.

SMILE – Katy Perry
Erg lekker gaat het de laatste tijd niet met de carrière van Katy Perry. Haar laatste vier tracks waren niet bepaald een succes in de wereldwijde charts en in Nederland haalde ze zelfs de Top 40 niet. Als artiest kun je dan kiezen: doorgaan met dezelfde sound of teruggrijpen op de het geluid waar je succes mee had. Katy doet het laatste, want Smile lijkt in de verte wel heel erg op haar hit This Is How We Do. Niet dat dit een probleem is, want in de zomer scoren vrolijke uptempo liedjes vaak net iets beter. Smile is de titeltrack van haar nog te verschijnen nieuwe album.

I NEED YOU TO KNOW – Armin van Buuren & Nicky Romero feat. Ifimay
Met Sunny Days en Therapy heeft Armin van Buuren al wat zomerse rammers op zijn naam staan en daar komt er nu één bij. I Need You To Know maakte hij samen met Nicky Romero en zanger Ifimay. Het nummer begint nog rustig, maar bouwt op naar een keiharde drop in de geest van Sun Is Shining van Axwell & Ingrosso en Years van Alesso en Matthew Koma. Stel je een zomerse dag in de auto voor, airco aan, strandspullen achterin en I Need You To Know uit je speakers. Het is vakantie met een hoofdletter ‘V’.

DORADO – Mahmood feat. Sfera Ebbasta & Feid
Over vakantie gesproken! Mahmood brengt samen met Sfera Ebbasta en Feid de Italiaanse zomer naar Nederland. Hoewel, Italiaans… de 27-jarige Feid komt uit Colombia en heeft al met sterren als Sebastian Yatra en J Balvin gewerkt. Artiesten met een overduidelijke latin-sound. Sfer Ebbasta, die in het dagelijks leven Gionata Boschetti heet, komt dan wel weer uit Italië . Hij stond daar al op 1 met zijn albums Sfera Ebbasta en Rockstar. De rapper was in 2018 groot nieuws, toen vlak voor een optreden in Corinaldo paniek uitbrak en daardoor mensen onder de voet werden gelopen. Er vielen zes doden en er waren verschillende gewonden. Dorado gaat onder andere over de jeugd van Mahmood, een rode draad in bijna al zijn werk.

COME & GO – Juice WRLD with Marshmello
Enkele maanden geleden schreven we al dat Marshmello’s samenwerkingen met vrouwen succesvoller zijn, dan zijn collabs met mannen. Dat weerhoudt de Amerikaanse, gemaskerde dj en producer er niet van om nummers met bekende zangers of rappers uit te brengen. Deze keer is het de beurt aan Juice WRLD, die vorig jaar december overleed aan de gevolgen van een overdosis drugs. Volgens Marshmello was de rapper één van de talentvolste acts waar hij mee heeft gewerkt en is Come & Go een nummer waar hij erg trots op is.

DON’T CRY FOR ME – Alok, Martin Jensen & Jason Derulo
We kunnen deze zomer niet om Jason Derulo heen. Hij staat momenteel hoog in de Nederlandse Top 40 met Savage Love (Laxed – Siren Beat) en bracht vorige week nog een track uit met de Nederlanders Puri en Jhorrmountain (Coño). Deze week is het weer prijs, want Jason is te horen op Don’t Cry For Me van Alok en Martin Jensen. De Braziliaanse Alok ken jij van zijn hit Hear Me Now uit 2017, dat hij maakte met zijn maatje Bruno Martini en Zeeba. Martin Jensen stond in datzelfde jaar in de Top 40 met zijn Solo Dance. De Deen staat momenteel nog op 2 in de Tipparade met I’m Just Feelin’ (Du Du Du), dat hij met Imanbek produceerde.

Wil je meer nieuwe releases checken? Ga dan naar de releaselijst of beluister onze playlist op Spotify!