New Releases: Mariah doet ’t met Ariana en Jennifer Hudson

- Releases

 Mariah Carey Ariana Grande 24kGoldn DaBaby Jennifer Hudson Bastille David Hasselhoff Releases David Guetta Boef 3robi Maggie Lindemann Britney Spears Justin Timberlake Finneas
New Releases: Mariah doet ’t met Ariana en Jennifer Hudson

Zoals iedere week check je hier de lekkerste en heetste nieuwe tracks, die op New Music Friday zijn verschenen. Deze week kom je nummers tegen van onder anderen Mariah Carey, Ariana Grande en Jennifer Hudson, 24kGoldn en DaBaby, Bastille, David Guetta, Boef en FINNEAS.

OH SANTA! – Mariah Carey featuring Ariana Grande & Jennifer Hudson
Kerstmis en Mariah Carey: ze zijn de afgelopen 26 jaar natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden dankzij haar grote kerstklassieker All I Want For Christmas Is You. Dat moet ik nog een keer flikken, moet de zangeres hebben gedacht. Maar om daar nu een nieuwe track voor te gaan schrijven… En dus stak Mariah haar nummer Oh Santa in een nieuw jasje, dat al was uitgebracht op haar album Merry Christmas II You uit 2010. Om er toch een lekker sausje over te gieten, werden Jennifer Hudson en Ariana Grande gevraagd om een stukje in te komen zingen. Het resultaat is een nummer dat weer prima jaren mee kan.

COCO – 24kGoldn feat. DaBaby
Als we artiesten moeten aanwijzen voor wie 2020, ondanks corona, een mooi jaar was, dan moeten we toch wel 24kGoldn en DaBaby noemen. Golden Landis Von Jones, zoals 24kGoldn volledig heet in het echt, scoort nog altijd de pannen van het dak met Mood en is ook nog succesvol met Tick Tock (met Clean Bandit en Mabel). DaBaby kent dan weer hoge pieken met Levitating (van Dua Lipa) en stond hoog in de wereldwijde charts met Rockstar (met Roddy Ricch). Samen ronden de twee rappers het jaar af op één track. Het debuutalbum van 24kGoldn, El Dorado, moet ergens binnenkort te streamen zijn.

GOOSEBUMPS – Bastille & Kenny Beats
Bij Goosebumps denk je misschien aan die tv-serie uit de jaren 90, gebaseerd op de griezelboeken van R.L. Stine. Bastille heeft nu een EP uit met dezelfde titel. Het titelnummer is meteen de eerste single daarvan. Het is een samenwerking met de Amerikaanse producer Kenny Beats, die de groep van zanger Dan Smith ontmoette tijdens maken van nieuwe muziek. "We zijn grote fans van Kenny Beats en nadat we hem in LA hadden ontmoet, nodigden we hem uit om in de studio langs te komen als hij in de stad was,” aldus Dan. “Toen hij op een bepaald moment de studio instapte, ontstond er een jamsessie. Hij hield meteen van onze track Goosebumps en ging daar beats bij bedenken. Zo ontstond er een track die we nooit alleen hadden kunnen maken. "

TO LOVE SOMEBODY – Tim Dawn
De kerstcommercials komen er weer aan. De laatste jaren pakken supermarkten daar flink voor uit, met spotjes die bijna voor kleine films kunnen doorgaan. Ook Plus springt weer in op de feestdagen. Onlangs werd er aan de 33-jarige, Nederlandse singer-songwriter Tim Dawn gevraagd of hij hier aan mee zou willen werken. Die zei geen nee en dus check je vanaf zondag de een nieuwe commercial waar To Love Somebody onder zit. Het is een cover van The Bee Gees, die daarmee in 1967 tot de dertiende plek in de Nederlandse Top 40 wisten te komen.

DREAMS – David Guetta, MORTEN feat. Lanie Gardner
Dreams van Fleetwood Mac kwam in 1977 tot de achtste plek in de Top 40. De door Stevie Nicks geschreven track is dit jaar weer helemaal hot dankzij TikTok. Dat moet ook David Guetta zijn opgevallen. Samen met de Deense dj en producer MORTEN en zangeres Lanie Gardner stak hij het nummer in een 2020-jasje. Zonder Lanie was deze versie er nooit geweest, want zij zette eerder dit jaar haar cover van Dreams op YouTube. Mogelijk werd dit opgemerkt door de mensen rondom Guetta en ontstond daardoor het idee om de 70’s-hit nieuw leven in te blazen.

Ook deze tracks moet je checken
Boef bracht in maart zijn eerste Quarantaine Sessie uit en heeft nu een tweede sessie gedropt. Deze keer hoor je ook 3robi op dat nummer. FINNEAS, die je vooral kent als de broer en producer van Billie Eilish, stapt opnieuw zelf in de spotlights met zijn kerstnummer Another Year. Britney Spears maakt deze week haar zoveelste comeback. Deze keer moet Swimming In The Stars haar nieuw succes brengen. Justin Timberlake is te horen op Better Days van Ant Clemons en Maggie Lindemann komt met Loner.

QUARANTAINE SESSIE #2 – Boef ft. 3robi

ANOTHER YEAR – FINNEAS

SWIMMING IN THE STARS – Britney Spears

BETTER DAYS – Ant Clemons feat. Justin Timberlake

LONER – Maggie Lindemann

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk onze releaselijst!

Foto: YouTube