New Releases: Lucas & Steve brengen Huis van Oranje-anthem uit

- Releases

 Lucas & Steve
New Releases: Lucas & Steve brengen Huis van Oranje-anthem uit

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Lucas & Steve droppen deze week een track voor het komende wereldkampioenschap voetbal, Nicky Youre heeft een opvolger voor Sunroof en Metejoor werkt samen met Hannah Mae.

LIONS ROAR – Lucas & Steve feat. Philip Strand
Komende week wordt het veelbesproken WK 2022 afgetrapt. Het Nederlands Elftal trapt komende maandag af tegen Senegal en tijdens deze én de andere wedstrijden van Oranje wordt de Johan Cruijff Arena omgedoopt tot ‘Huis van Oranje’. Dit is het officiële fanevent van de KNVB in Nederland, waar supporters op een enorm scherm de wedstrijden kunnen bekijken en waar verschillende Nederlandse artiesten zullen optreden. Lucas & Steve verzorgen tijdens Nederland – Qatar, op dinsdag 29 november, de halftime show, maar zullen ook rondom de andere wedstrijden optreden in het Amsterdamse stadion. Lions Roar is het officiële anthem van het evenement en is een samenwerking met Philip Strand. Deze Zweedse producer, songwriter en zanger is ook te horen op Roll The Dice van Armin van Buuren, dat net als Lions Roar in de Tipparade staat. Eerder werkte hij al met Lucas & Steve op hun track Paper Planes. Lions Roar was al te horen tijdens de laatste (openbare) training van Oranje in Nederland. 

EYES ON YOU – Nicky Youre
2022 was een bijzonder jaar voor 23-jarige Nicky Youre. De Amerikaan scoorde onverwacht de pannen van het dak met zijn track Sunroof, die eigenlijk al meer dan een jaar oud was. Met een vierde plek in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en een nummer 1-hit in de Canadese evenknie mag je wel spreken van een doorbraak. In ons land stond het nummer 4 weken in de Nederlandse Top 40 en kwam het niet verder dan nummer 36. Wel was de track niet van de radio te slaan. Nu is er Eyes On You, waarmee de zanger voortborduurt op de succesvolle sound van Sunroof. Het levert opnieuw een nummer op dat niet snel uit je hoofd zal verdwijnen. En dat komt mede door de zachte, naar R&B-neigende stem van Nicky.

WAT WIL JE VAN MIJ – Metejoor & Hannah Mae
Met 1 Op Een Miljoen brak Metejoor, oftewel Joris van Rossem, vorig jaar door in ons land. Het duet met Babet kwam tot de 29e plek in de Top 40. Waar Rendez-Vous (met Emma Heesters) en Kijk Ons Nou (met Snelle) bij ons in de Tipparade strandde, had de Belgische zanger er in zijn thuisland grote hits mee. De samenwerking met Nederlandse artiesten bevalt blijkbaar goed, want nu is hij met Hannah Mae de studio ingedoken. Deze 24-jarige zangeres groeide op in Emmen en bereikte in 2019 met Back To You de Tipparade, dat destijds onder een commercial van een supermarktketen zat. Op 26 november is Wat Wil Je Van Mij alvast voor het eerst te horen tijdens Q-Pop van Qmusic België in het Antwerpse Sportpaleis. Komend jaar zal Metejoor die zaal zelf twee keer vullen: deze week kondigde hij een extra concert aan.

Ook deze tracks moet je deze week horen
Er is nog meer uit. Fans van Dermot Kennedy kunnen eindelijk het nieuwe album van de Ierse singer-songwriter beluisteren: Sonder vond deze week zijn weg naar de streamingdiensten en de platenzaken. Daarop staat ook de nieuwe single: One Life. Met I’m Not Sorry heeft The Jordan (Caroline – voorheen Caro Emerald – de Leeuw) de opvolger van Best Damn Day uit, dat strandde in de Tipparade. Tungevaag scoorde eerder hits met Paper Planes (met Lucas & Steve) en Miss You (met Sick Individuals en Marf) en probeert het nu met zanger Lovespeake, die eerder in Noorse rockbands zat. I Knew It Was You bevat de herkenbare sound die we inmiddels van de Noorse dj en producer gewend zijn. Boef is na lange tijd helemaal terug met eigen werk. Ff Ademen Jij is de voorloper van zijn aankomende album Luxeprobleem. We sluiten af met één van de soundtrack van het WK 2022 in Qatar: Tukoh Taka van Nicki Minaj, Maluma en Myriam Fares.

ONE LIFE – Dermot Kennedy

I’M NOT SORRY – The Jordan

I KNEW IT WAS YOU – Tungevaag x Lovespeake

FF ADEMEN JIJ – Boef

TUKOH TAKA (MUSIC FROM THE FIFA WORLD CUP QATAR 2022 OFFICIAL SOUNDTRACK) – Nicki Minaj x Maluma x Myriam Fares

Meer nieuwe releases check je in onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst. 

Foto: YouTube