Nieuws
Releases

New Releases: Hannah Mae gaat verder op Nederlandstalige weg

New Releases: Hannah Mae gaat verder op Nederlandstalige weg
Hannah Mae  Kris Kross Amsterdam  Sofia Reyes  Tinie Tempah  Zoë Tauran  Bilal Wahib  Nothing But Thieves  Brando  Becky Hill  Hef  ADF Samski  Emms  Kevin  Ronnie Flex  Meau  Joel Corry  Rosa Linn  James Arthur  VanVelzen  Diggy Dex  BTS 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week brengt Kris Kross Amsterdam een zomerse track uit, probeert Hannah Mae het weer solo, werken Zoë Tauran en Bilal Wahib opnieuw samen en brengt Nothing But Thieves de 80’s nóg meer terug.

ZONDER – Hannah Mae
Met Wat Wil Je Van Mij heeft Hannah Mae met Metejoor een grote hit te pakken in zowel Nederland als België. Een succes waar zij maar wat trots op is. “Ik heb hierdoor zo veel leuke dingen kunnen doen,” zo vertelde ze donderdag aan Tom en Bram op Qmusic. “Het is heel raar om jezelf overal te horen. Ik heb weleens gehad dat ik de supermarkt binnenliep en dat mijn liedje dan te horen was. Ik wilde dat heel graag met iemand delen, maar ik was alleen. Dan wil je tegen mensen zeggen: dit ben ik, dit is mijn liedje. Maar dat wordt heel ongemakkelijk, dus dat doe je ook niet. Dus dan bel ik mijn moeder maar.” Zonder is nu haar solosingle. “Het gaat over dat je net uit een relatie komt en dat je overal je ex denkt te zien. Je kan eigenlijk niet meer zonder diegene.”

HOW YOU SAMBA – Kris Kross Amterdam, Sofía Reyes & Tinie Tempah
Hoe zomers de classic Samba de Janeiro ook klinkt, de track is toch echt afkomstig van de Duitse girlband Bellini. Uiteraard wel met twee slimme producers achter zich: Ramon Zenker en Gottfried Engels. Het nummer stond in 1997 12 weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte de zevende plek. Kris Kross Amsterdam steekt de track nu in een nieuw jasje, met niet de minste namen: Sofía Reyes en Tinie Tempah. De 27-jarige Mexicaanse Sofía scoorde in 2021 een hit met Dancing On Dangerous (met Imanbek en Sean Paul), die tot 25 kwam in de Top 40. De Britse Tinie Tempah scoorde in 2016 voor het laatst een Top 40-hit met Girls Like (met Zara Larsson). Dat nummer kwam tot nummer 10 en was de vierde hit voor de rapper in Nederland.

OUTSIDE – Zoë Tauran & Bilal Wahib
Zoë Tauran en Bilal Wahib zijn geen onbekenden voor elkaar. Vorig jaar waren de twee al te horen op Solo, dat tot 26 wist te komen in de Nederlandse Top 40. Never change a winning team, moeten ze gedacht hebben. Want op Outside is Bilal ook weer te horen. Het nummer gaat over een relatie die over is, omdat er is vreemdgegaan. Maar is dat wel zo? Bilal zingt namelijk dat er alleen maar een telefoonnummer is gevonden en dat zijn voormalige vriendin niet heeft gevraagd naar het werkelijke verhaal. Outside is dus een complete love story, verpakt in een catchy track.

OVERCOME – Nothing But Thieves
Wie tegenwoordig de radio aanzet, hoort ze vaak voorbijkomen: de hits van nu, die gebaseerd zijn op de sound van de 80’s. Nummers vol synthesizers en herkenbare melodieën. Nothing But Thieves zeilt daar vrolijk op mee. Dat hoorden we al op hun huidige Top 40-hit Welcome To The DCC en dat horen we nog meer op het nieuwe nummer Overcome, dat eigenlijk de eerste single van het nieuwe album Dead Club City had moeten worden. Een track die is geschreven met het gevoel dat je een roadtrip wil maken. “Overcome heeft altijd gevoeld als een 'gooi je spullen in een tas en ga weg'-nummer,” zo liet de band weten in een statement. “Dead Club City (de stad) zou zeker aanlokkelijk zijn voor zo iemand. We vechten allemaal ergens tegen, dus een nummer op het album hebben dat zou beschrijven waarom iemand verandering zou willen, voelde goed."

BURN IT DOWN – Brando
Dikke kans dat de naam Brando je niets zegt, maar dat je zijn stem wel herkent. De Amerikaanse zanger was namelijk te horen op de Top 40-hit Body van Loud Luxury, dat in 2018 heel vaak op de radio te horen was en tot de veertiende plek kwam. Maar Marlon Lamont McClain II, zoals Brando echt heet, kan het ook prima in zijn eentje. Dat bewijst hij op Burn It Down, dat vanaf het intro al lekker in het gehoor ligt en dat dankzij het aanstekelijke gitaartje lijkt gemaakt voor zonnige dagen in de zomer.

SIDE EFFECTS – Becky Hill & Lewis Thompson
Op 24 september 2022 stond Becky Hill voor het laatst in de Top 40 met History (met Joel Corry). Daarna werd het wat stil, maar gaf ze nog wel een optreden tijdens de Top 40 Awards aan het begin van dit jaar. Nu is ze terug met, naar wat ze hoopt, Top 40-hit nummer 7. Side Effects is een samenwerking met de Britse producer Lewis Thompson. En die weet wel hoe hij een hit moet maken, want hij werkte eerder mee aan nummers als Head & Heart van Joel Corry en MNEK, Remember van Becky Hill en David Guetta en aan Lionheart van Joel Corry en Tom Grennan. In een statement laat Becky weten dat Side Effects is gemaakt met mijn favoriete mensen in de branche (ook MNEK schreef mee) en dat de track voelt als een nieuw hoofdstuk in haar loopbaan. Side Effects gaat over het niet kunnen vergeten van een ex-lover, ook al ben je met een ander.

KAMERADEN VOOR HET LEVEN – Hef, ADF Samski, Emms, Kevin, Sjaf, Ronnie Flex & Jahma
Komende maandag barst – naar alle waarschijnlijkheid – de Coolsingel in Rotterdam uit zijn voegen. Feyenoord heeft zondag de kans om de landstitel te pakken in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles en naar de huldiging wordt door de supporters al reikhalzend uitgekeken. Daar hoort natuurlijk een kampioenslied bij en dat kan alleen maar gemaakt worden door echte Feyenoorders. En dus sloegen de rappers Hef, ADF Samski, Emms, Kevin, Sjaf, Ronnie Flex en Jahma de handen ineen om hun club te eren. Het resultaat is een track die ook na het kampioensfeest nog genoeg gedraaid kan worden.

Ook deze nummers moet je horen
Het is een drukke releaseweek, dus er zijn nog genoeg andere tracks die om je oren vragen. Meau beschrijft het gevoel dat ze heeft op haar 22e: ze leeft van de puinhoop en leeft voor de pijn. Het afgelopen jaar beleefde ze haar definitieve doorbraak en die weet ze als geen ander met puntgave pen te beschrijven. Joel Corry werkt op Dance Around It samen met de Britse Caisy Baser. Zij scoorde in de UK al hits met Pretty Boys en Feels This Good (met Sigala, Mae Muller en Stefflon Don). Rosa Linn hoopt met Hallelujah net zo’n kraker in handen te hebben als haar Eurovisiesongfestival-hit Snap en James Arthur heeft de pijnlijke ballad A Year Ago uit. Op Glas Omhoog horen we VanVelzen en Diggy Dex samen en BTS is even terug. Voor de animatieserie Bastions maakte de Koreaanse groep Planets.

22 – Meau

DANCE AROUND IT – Joel Corry x Caity Baser

HALLELUJAH – Rosa Linn

A YEAR AGO – James Arthur

GLAS OMHOOG – VanVelzen & Diggy Dex

PLANETS – BTS x Bastions

Wil je meer nieuwe releases? Beluister dan onze playlist op Spotify.

Foto: YouTube

(12/05/2023)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Rondé - Undecided
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Post Malone & Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Hozier - Too Sweet
Details La Fuente - Ratata
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Taylor Swift feat. Post Malone - Fortnight
Details Nemo - The Code
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter