New Releases: Dua Lipa zoekt de randjes op

- Releases

 Dua Lipa Rita Ora Imanbek David Guetta Gunna P!nk Willow Sage Hart Showtek Lucas Hamming Aloe Blacc LeAnn Rimes Gio Frenna Douwe Bob
New Releases: Dua Lipa zoekt de randjes op

Iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe tracks die zijn verschenen op New Music Friday. Deze week check je nieuwe nummers van onder anderen Dua Lipa, P!nk, Hans Teeuwen en Bjørgen en Rita Ora, Imanbek, David Guetta en Gunna.

WE’RE GOOD – Dua Lipa
Afgelopen week lekte We’re Good van Dua Lipa al uit en dat zorgde voor wat onrust onder de fans van Dua Lipa. We’re Good laat namelijk een donkere kant van de zangeres horen. Zo zingt ze: “We’re not meant to be like sleeping and cocaine/ So let’s at least agree to go our separate ways/ How can I judge you when you’re with/ Somebody else as long as you swear/ You won’t be p****d when I do it myself/ Let’s end it like we should and say we’re good.” Vooral de zin over cocaïne schoot bij sommige volgers in het verkeerde keelgat. Zij vonden dat Dua de drug niet moest promoten. Daar trekt ze zich niets van aan, want de track verschijnt gewoon.

LOCKDOWN LUL (EXTENDED 80’S VERSIE) – Hans Teeuwen, Bjørgen
Een tijdje terug plaatste cabaretier Hans Teeuwen een filmpje op Facebook, waarin hij zich afvroeg wat mensen nu moesten met hun seksuele behoefte tijdens de lockdown: “Er zitten van die dekhengsten thuis, die zich afvragen: wat moet ik met mijn lul in de lockdown?” De cabaretier zong daarna uit het niets een – wat later blijkt – aanstekelijk refrein. Het filmpje ging viral en kwam ook bij producer, zanger en songwriter Bjørgen van Essen terecht, die je misschien nog kent als zanger van de band Only Seven Left. Die ging met het fragment aan de slag en bouwde er een compleet nummer omheen, inclusief catchy 80’s vibe. De track ging deze week al los op social media en viel ook op bij verschillende radiostations. Nu is Lockdown Lul ook uit bij de streamingdiensten en zou het zomaar een Top 40-hit kunnen worden.

BIG – Rita Ora & Imanbek with David Guetta ft. Gunna
Rita Ora scoorde vorig jaar met How To Be Lonely de kleinste Top 40-hit van 2020. Daarna werd het stil rondom de 30-jarige zangeres. Niet dat ze niets gedaan heeft de afgelopen tijd, want ze was druk bezig met het maken van een nieuw album. Niet alleen, want Imanbek zag het wel zitten om met haar samen te werken. De Kazachse dj en producer brak vorig jaar door met zijn remix van Roses van SAINt JHN, dat bij ons en in verschillende buitenlandse hitlijsten op nummer 1 belandde. Rita en Imanbek schreven met elkaar verschillende tracks en vier daarvan zullen op de EP Bang verschijnen. Leuk weetje: het volledige project werd gemaakt tijdens verschillende Zoom-sessies. De eerste single van de EP maakten de twee met David Guetta en Gunna. Achter die laatste naam gaat de 27-jarige Amerikaan Sergio Kitchens schuil. De rapper stond vorig jaar met Internet Money, Don Toliver en Nav 9 weken in de Nederlandse Top 40 met Lemonade.

COVER ME IN SUNSHINE – P!nk & Willow Sage Hart
Net als heel veel andere sterren, heeft ook P!nk TikTok ontdekt. De 41-jarige zangeres ontroerde daar afgelopen week met een filmpje waarin haar 9-jarige dochter Willow Hart een glansrol had. Zij zong in de clip de track Cover Me In Sunshine, dat uiteraard van haar eigen moeder is. Nu blijken de twee al in de studio te zijn gedoken om het nummer samen in te zingen en dat wordt nu uitgebracht. Volgens P!nk gaf het opnemen van Cover Me In Sunshine de twee enorm veel plezier, tijdens de moeilijke periode in lockdown. “De enige reden dat ik het uitbreng is om jou net zo’n gelukzalig gevoel te geven,” zo liet ze op Instagram weten. Overigens zingt het zoontje van P!nk ook, maar die zou meer talent hebben voor een metalband.

SOMEONE LIKE ME – Showtek feat. Lxandra
Achter Showtek gaan de Eindhovense broers Sjoerd en Wouter Janssen schuil. Je kent de producers van 7 Top 40-hits, waaronder Cannonball (met Justin Prime), dat in 2012 de vijfde plek haalde en Bad, dat de mannen maakten met David Guetta en Vassy en waarmee ze in 2014 tot 14 kwamen in de Lijst der Lijsten. Voor Someone Like Me werkten de mannen samen met de talentvolle, Finse zangeres Lxandra. Ze verhuisde naar Berlijn om een doorbraak als artiest te forceren en tot nu toe lukte het haar al om hoge ogen te gooien met een cover van U2’s Pride (In The Name Of Love). Die versie werd gebruikt voor de Amazon-serie Man In The High Castle. Nu aast op een doorbraak met origineel materiaal. Op Someone Like Me laat ze in ieder geval volop haar potentie horen.

Ook deze tracks moet je checken
 Natuurlijk verschenen er meer nummers die je niet mag missen deze week. Lucas Hamming staat misschien niet bekend als de man van de dansbare tracks, maar op Move Like This kun je moeilijk stilzitten. Het is naast zijn vorige single Falling één van de nummers die op zijn nog te verschijnen album komen te staan. Aloe Blacc riep voor I Do de hulp in van LeAnn – Can’t Fight The Moonlight – Rimes en Avian Grays, dat je kent van Armin van Buurens rammer Something Real, werkte voor Mis Out On Ya samen met Rumors en Moore. Gio komt met een opvolger voor zijn singles Als Je Huilt en En Dat Weet Je, die aardig wat airplay kregen op de radio. Met Niemand Zoals Jij hoopt de zwoele zanger de stap naar de Top 40 weer eens te maken. Streamingkoning Frenna staat met Dragon Roll nog op 7 in de Tipparade, maar heeft alweer een nieuw ijzer in het vuur: Guestlist. Mocht je net een break-up achter de rug hebben: zwijmel dan lekker mee met Douwe Bob, want hij schreef er met Was It Just Me een nummer over. 

MOVE LIKE THIS – Lucas Hamming

I DO – Aloe Blacc feat. LeAnn Rimes

MISS OUT ON YA – Avian Grays & Rumors feat. Moore

NIEMAND ZOALS JIJ – Gio

GUESTLIST – Frenna & NSG

WAS IT JUST ME – Douwe Bob

Wil je nog meer nieuwe releases checken? Beluister onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.