New Releases: Armin en Davina doen 't samen

- Releases

 Armin Van Buuren Davina Michelle Ed Sheeran Racoon R3hab Ava Max Jonas Blue Troye Sivan Mimi Webb James Blunt Imanbek Ashafar Boef Srno
New Releases: Armin en Davina doen 't samen

Iedere week zetten we de heetste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week staat natuurlijk vooral in het teken van Shivers, de nieuwe single van Ed Sheeran. Maar er zijn nog veel meer tracks uitgekomen die de moeite waard zijn, zoals Hold On van Armin van Buuren en Davina Michelle, Geef Je Hard Niet Zomaar Weg van Racoon en Angel Baby van Troye Sivan.

HOLD ON – Armin van Buuren and Davina Michelle
Afgelopen week waren Armin van Buuren en Davina Michelle al even samen te spotten tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort en in 2019 scoorden ze met Marco Borsato via Hoe Het Danst een nummer 1-hit. Dat smaakte naar meer, zo vertelden de twee in de Q-middagshow met Domien Verschuuren op Qmusic. “Dat nummer met Marco was voor onze allebei een uitstapje van wat we normaal doen. Maar we wilden wel graag nog eens samenwerken.” Armin en Davina hoefden maar met hun ogen te knipperen en het nummer was geschreven. “Ik ben ontzettend trots op het resultaat, ,liet Armin al weten. “Onze werelden komen heel goed samen.”

SHIVERS – Ed Sheeran
Eigenlijk had Shivers de eerste single van het nieuwe album van Ed Sheeran moeten zijn. Maar de zanger vond Bad Habits veel meer bij de zomer passen, dus koos hij voor die track. Als we kijken naar de meest succesvolle hits van Ed, dan behoort Bad Habits nu al bijna tot zijn 10 grootste hits in de Top 40. Een goede keuze dus. Zijn lijst met hits wordt aangevoerd door Shape Of You met maar liefst 906 punten. De zanger is inmiddels bijna toe aan zijn vierde studioalbum: = . Hij schreef Shivers toen zijn laatste tour Divide was afgelopen en hij in een gehuurde boerderij een paar weken aan het schrijven sloeg. Het duurde 3 dagen voordat de track klaar was, maar het resultaat mag er naar eigen zeggen er zijn.

GEEF JE HART NIET ZOMAAR WEG – Racoon
Vorig jaar werd al duidelijk dat Racoon een Nederlandstalige weg was opgeslagen. En met succes, want Het Is Al Laat Toch werd op een haar na niet de grootste Top 40-hit van de band. Met 611 Top 40-punten bleef het nummer net steken achter Love You More uit 2005. Daarna volgde nog De Echte Vent, dat de twaalfde plek behaalde en Hee Joh Jip, dat niet verder kwam dan nummer 30. Nu is het tijd voor het volgende voorproefje van het album Spijt Is Iets Voor Later, dat op 1 oktober zal verschijnen. Een verhaal over een dochter die verliefd wordt op een foute man. Je hart moet je niet te snel weggeven.

SAD BOY – R3hab & Jonas Blue feat. Ava Max & Kylie Cantrall
Ava Max houdt de vaart er aardig in. Als we kijken naar de hits die ze in iets meer dan een jaar tijd scoorde, vanaf de zomer van 2020, dan wordt één ding duidelijk: ze neemt nauwelijks een adempauze. Via Kings And Queens, Who’s Laughing Now, Christmas Without You, My Head & My Heart en Everytime I Cry maakte ze een duidelijk punt: ze is een blijvertje. Op Sad Boy werkt de zangeres samen met onze eigen R3hab, Jonas Blue en Kylie Cantrall. Die laatste zou je kunnen kennen van YouTube, want daarop brak ze door. Daarnaast speelde ze ook een rol in onder andere de Disney Channel-serie Gabby Duran & The Unsittables.

ANGEL BABY – Troye Sivan
Troye Sivan weet wel hoe hij zijn fans moet teasen. De Australische zanger, die een grote achterban heeft binnen de LHBTQI+-community, plaatste opnieuw verschillende artistieke foto’s van zijn lichaam. Dat deed hij ook al voor de release van You, zijn Top 40-hit met Regard en Tate McRae. Angel Baby ligt in het verlengde van zijn populaire album Blue Neighbourhood uit 2015, waarop ook onder andere het anthem Youth op staat. Angel Baby gaat over het moment dat je in de armen van je grote liefde ligt en zijn of haar omhelzing voelt alsof je opstijgt naar de hemel. Troye noemt het een ‘liefhebbende gay powerpop ballad’, waar er volgens hem niet genoeg van zijn.

Ook deze tracks moet je gehoord hebben
Mimi Webb kennen we natuurlijk nog van haar Top 40-hit Good Without. 24/5 laat nog eens horen over wat voor soort stem zij beschikt. De track verhaalt over een gestrande relatie. James Blunt hebben we al een tijd niet meer in de charts gezien. Zijn laatste Top 40-hit scoorde hij in 2017 met OK (met Robin Schulz). Love Under Pressure is één van de nieuwe nummers die op zijn greatest hits-album The Stars Beneath My Feet staat. Rompasso en Imanbek hebben met Karma Child een nummer uit dat niet snel meer uit je hoofd zal verdwijnen. 123 Dolly Song moet je dan ook op eigen risico beluisteren en zou weleens een late nazomerhit kunnen worden. Yuki ken je van Kris Kross Amsterdam, maar hij heeft ook een gevoelige kant. Die laat hij maar wat graag horen als soloartiest. Op Niet Verwacht werkt hij samen met Rachel Louise, die je dan weer misschien wel hebt gespot in The Bluebirds, met Krystl en Elske Dewall. Ashafar werkt tot slot op Tot Laat weer eens samen met Boef. Het nummer is geproduceerd door één van de hotste producers van dit moment, SRNO.

24/5 – Mimi Webb

LOVE UNDER PRESSURE – James Blunt

123 DOLLY SONG – Rompasso & Imanbek feat. Karma Child

NIET VERWACHT – YUKI feat. Rachel Louise

TOT LAAT – Ashafar ft. Boef & SRNO

Wil je meer nieuwe releases? Bekijk dan hier de releaselijst of beluister onze playlist op Spotify.