Fresh: Veel nieuwe dance

- Releases

 David GuettaThe chainsmokers 5 Seconds Of Summer Afrojack Cheat Codes Icona Pop Jebroer
David Guetta

Deze vrijdag worden we volgestopt met veel nieuwe dancetracks van onder meer The Chainsmokers, David Guetta en Afrojack..

De belangrijkste nieuwe releases zetten we natuurlijk voor je op een rij.

THIS IS HOW WE PARTY- R3hab x Icona Pop
Met This Is How We Party krijgen we een Nederlands-Zweedse combi voorgeschoteld. De Bredase dj en producer R3hab werkt op zijn nieuwste track samen met Icona Pop, de samenwerking van Aino Jawo en Caroline Hjelt. In 2013 kwamen we ze al een keertje tegen in de Top 40 met I Love It, de hit met Charli XCX die toen ruim vier maanden in de lijst stond. This Is How We Party geeft zeker het goede gevoel voor een lekker feestje.

FERRARI- Cheat Codes ft. Afrojack
Dat Afrojack een passie heeft voor auto’s is geen geheim. Of hij de titel van zijn nieuwste samenwerking heeft ontleend aan de F12 Berlinetta die hij in 2016 in de prak reed is de vraag. De Rotterdam werkt op Ferrari samen met Cheat Codes die in 2016 met hun eerste Top 40-hit (Seks) ook al samenwerkte met een Nederlandse act: Kris Kross Amsterdam. Na die hit zagen we Trevor, Kevin en Matthew nog drie keer terug in de Top 40 maar niet meer in de bovenste helft.

BETTER WHEN YOU’RE GONE- David Guetta, Brooks & Loote
David Guetta neemt na het Amsterdam Dance Event altijd even een tijdje rust. Voor vakantie met zijn gezin, om even afstand te nemen van de hectiek in de scene en om inspiratie op te doen. Dat is duidelijk gelukt want deze week keert de Fransman terug via een samenwerking met Brooks en Loote; Better When You’re Gone.

WHO DO YOU LOVE- The Chainsmokers ft. 5SOS
Deze week hebben we in de Top 40, na 33 weken, afscheid genomen van Youngblood. Hoewel we al verschillende tracks van 5 Seconds Of Summer hebben gehoord was het toch echt pas de eerste Top 40-hit van de Australische boyband. Dat is zeker niet zo bij The Chainsmokers die we sinds 2014 inmiddels al 9 keer eerder in de lijst hebben gezien. Who Do You Love gaat daar zeker bijkomen de komende weken.

POLIZEI- Jebroer
Met Kind Van De Duivel wist Jebroer de gemoederen in het land flink bezig te houden. Inmiddels lijkt die storm wel wat te zijn gaan liggen en dus is het voor de 32-jarige rapper tijd om een nieuw vuurtje op te stoken. In de video bij Polizei doet Jebroer zo’n beetje alles wat verboden is op de openbare weg. Kortom… Polizei moet je met een hele dikke korrel zout innemen.

TALK- Khalid
Khalid scoorde zijn eerste vijf Top 40-hits allemaal via samenwerkingen. Dat deed hij met de hulp van Marshmello, Logic, Normani, Benny Blanco en Martin Garrix. Met de Nederlander maakte hij Ocean dat vorig jaar zijn grootste succes in ons land werd. Dit jaar zit de 20-jarige Amerikaan zeker niet stil. Na Saturday Nights brengt hij deze week het smaakvolle Talk uit.

VLINDERS- Ali B, Jan Smit & Gers Pardoel
Alles zit mee... geen koude winter en met temperaturen van 10 graden op de kwikbuis lonkt het voorjaar al vroeg. Dat gevoel weten Ali B, Jan Smit en Gers Pardoel helemaal vast te pakken. De drie hebben elkaar gevonden op een stevige deun waar je beslist vrolijk van wordt. 

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister onze playlist op Spotify! Een compleet overzicht vind je hier.