Fresh: Stromae, Anne-Marie, Post Malone en Jason Mraz

- Releases

 Stromae Post Malone Anne-Marie Janelle Monáe Disciples Pharrell Williams Jennifer Lopez Sam Feldt Nothing But Thieves Aloe Blacc Rochelle Jason Mraz Travie McCoy
Fresh: Stromae, Anne-Marie, Post Malone en Jason Mraz

In Fresh check je wekelijks de heetste tracks, die op #NewMusicFriday verschijnen. Deze week verschenen nieuwe tracks van onder anderen Lost Frequencies en James Blunt, Post Malone, Stromae en Anne-Marie!

MELODY – Lost Frequencies ft. James Blunt
Vorig jaar hoorde je James Blunt nog op OK van Robin Schulz. Blijkbaar bevalt zo’n combinatie met een dj hem wel, want opnieuw is de Britse zanger te horen op een dancetrack. Deze keer wist Lost Frequencies hem te strikken. Melody is gelukkig niet te vergelijken met OK en levert een compleet verrassend nummer op.


BETTER NOW – Post Malone

Met Rockstar en Psycho kregen we al een aardig voorproefje van wat Post Malone allemaal kan. Nu is er zijn album beerbongs & bentleys (zonder hoofdletters geschreven). Daarop staat onder andere de track Better Now, die als promotionele single is uitgebracht.


DÉFILER (BANDE ORGINALE DE LA CAPSULE NO. 5 MOSAERT) – Stromae
We hebben hem even moeten missen. Maar Stromae is terug met een nieuwe track, die maar liefst dik 9 minuten duurt. Défiler zal daarom lastig te pluggen zijn bij radiostations. Toch is het een track die je zeker gehoord moet hebben. Het nummer is uitgebracht om Capsule N°5, de kledinglijn van Stromae en zijn vrouw, te promoten.


DRUNK AGAIN – Hello August feat. Travie McCoy

Op Koningsdag stonden Rachel Traets en Laura Hussein, die het duo Hello August vormen, samen op het podium op het Chasséveld tijdens 538 Koningsdag. Naast Wrong Chick brachten ze ook hun nieuwe single Drunk Again, dat de twee opnamen met niemand minder dan Travie McCoy. Die ken je van hits als Stereo Hearts (met Adam Levine van Maroon 5) en Billionaire (met Bruno Mars). De video bij het nummer werd opgenomen in Las Vegas.


HAVE IT ALL – Jason Mraz

Nog een comeback. En wel met een reden. Jason Mraz vindt dat we in een moeilijke tijd leven, waarin mensen wel wat vrolijkheid kunnen gebruiken. Nu is Jason toch al geen onbekende met het uitbrengen van vrolijke nummers. Have It All kent een duidelijke boodschap. De zanger schreef het nummer na een bezoek aan Boeddhistische monniken in Myanmar. “Ik werd daar gezegend en eigenlijk is deze track daar een voortvloeisel van. Die zegening wordt op deze manier doorgegeven.”


CAN’T GET ENOUGH – Rico Greene ft. Rochelle
Rico Greene ken je misschien nog als Phatt, de artiestennaam die hij eerder gebruikte. Ricardo Burgrust, zoals hij echt heet, was onderdeel van RMXCRW (bekend van de hit Turn Me On), maar wilde zijn solocarriere beginnen met een nieuwe naam en nieuw elan. Can’t Get Enough maakte hij samen met Rochelle, die inmiddels ook al aardig wat Top 40-hits op haar naam heeft staan. Het resultaat is knaller van formaat.


CRY – Anne-Marie

En daar is weer een nieuw nummer van Anne-Marie! De zangeres bracht vorige week nog 2002 uit en deze week is het de beurt aan Cry. De tracks komen van haar pas verschenen album Speak Your Mind.


BROOKLYN IN THE SUMMER – Aloe Blacc

Deze week keert Aloe Blacc terug in de Top 40. Hij is namelijk te horen op Wake Me Up! van Avicii. Pech voor hem is dat hij daar geen credits voor krijgt. Gelukkig heeft hij ook een nieuw nummer klaarstaan. Brooklyn In The Summer is, zoals de titel al zegt, een eerbetoon aan dat deel van New York in de zomer.


CRAZY – Nothing But Thieves
Met Sorry scoorde Nothing But Thieves de eerste Top 40-hit in het bestaan van de band. Het zorgde ervoor dat de groep rondom Alex Mason nog meer in de schijnwerpers kwam te staan. Voor een volgende single is geen track gekozen van het laatste album Broken Machine. Crazy is een cover van de enorme hit van Gnarls Barkley uit 2006. Het nummer heeft in de versie van de Britten James Bond-achtige allure gekregen.


KNOW YOU BETTER – Sam Feldt x LVNDSCAPE feat. Tessa

Sam Feldt en LVNDSCAPE sloegen de handen ineen voor Know You Better. Daarvoor schakelden ze zangeres Tessa in. Volgens Sam was hij altijd al een fan van het werk van zijn landgenoot LVNDSCAPE (Nick Baas). “Onze stijlen vloeiden in de studio bijna als vanzelf samen. Ik ben enorm blij dat deze track nu eindelijk de wereld in is geschoten,” aldus de dj en producer die doorbrak met Summer on You.


FEVER – Oscar & The Wolf
Van een uitverkochte AFAS Live, naar de Ziggo Dome. Die stap maakt Oscar & The Wolf dit jaar. Max Colombie gaat als een speer. Deze zomer is hij een graag geziene gast op grote festivals, waaronder Pinkpop. Fever is de derde single van het album Infinity. Een dansbare track die ongetwijfeld op de zondag van Pinkpop en op 24 november in de Ziggo Dome voor een deinende massa zal zorgen.


ATHEIST – Disciples

Atheist is al de derde track die Disciples dit jaar uitbrengt. Opnieuw is het een rustig deephouse-nummer. Het productietrio scoorde in de Top 40 eerder hits met On My Mind en stond op nummer 1 met Calvin Harris (How Deep Is Your Love). Na die nummer 1-hit keerde het drietal terug naar hun eigen sound.


I GOT THE JUICE – Janelle Monáe feat. Pharrell Williams

Janelle Monáe hoorden we in de Top 40 op We Are Young van de band Fun. De zangeres heeft nu een nieuw album uit (Dirty Computer) dat heel erg knipoogt naar de muziek van Prince. Geen wonder want de zanger was altijd gecharmeerd van de Janelle en heeft haar in het verleden ook voorzien van adviezen. Op Dirty Computer zou Prince ook wat hebben ingespeeld. Dat blijkt overigens niet uit de credits. Op I Got The Juice horen we naast de funky klanken ook Pharrell. Hij zat als onderdeel van The Neptunes ook achter de knoppen.


EL ANILLO – Jennifer Lopez

Het seizoen van de zomerhits is al even onderweg. Uiteraard stort Jennifer Lopez zich ook op een zomers nummer, nu de temperaturen weer zachtjes aan stijgen. El Anillo wurmt zich zo in je hoofd en heeft een aanstekelijke beat. El Anillo betekent overigens ‘de ring’. De stomende video mag er overigens zijn.


Wil je meer nieuwe releases checken? Dat doe je via onze playlist op Spotify!


Foto: BSR Agency