Fresh: Kris Kross Amsterdam en Nielson staan jou beter

- Releases

 Lil Kleine Sevn Alias Bakermat Big Sean Khalid Aloe Blacc David Guetta Broederliefde Nielson Kris Kross Amsterdam
Kris Kross Amsterdam

Zoals je van ons gewend bent, zetten we iedere week de heetste en lekkerste releases van de week op een rij. Deze week verschenen nieuwe tracks van onder anderen The Chainsmokers, Kris Kross Amsterdam en Nielson en Mabel.

IK STA JOU BETER – Kris Kross Amsterdam ft. Nielson

Aanstekelijke tracks maken. Daar zijn de mannen van Kris Kross Amsterdam goed in, zo bewezen dit jaar nog met nummer 1-hit Hij Is Van Mij en top 10-hit Moment. Daarop werkten de heren al samen met een keur aan Nederlandse artiesten. Voor Ik Sta Jou Beter werd Nielson opgetrommeld. Het lijkt opnieuw een bijna zekere Top 40-hit.

TAKEAWAY – The Chainsmokers with ILLENIUM & Lennon Stella

In maart van dit jaar primeurden The Chainsmokers en ILLENIUM hun track Takeaway al op het Ultra Music Festival. Nu vonden Andrew Taggert, Alex Pall en Nicholas D. Miller (ILLENIUM) het dan tijd om hun track uit te brengen. Lennon Stella ken je nog van Jonas Blue’s Polaroid, waarop ook Liam Payne te horen was. Takeaway is een dromerige track geworden, met die herkenbare Chainsmokers-sound.

CAUGHT UP – Majid Jordan ft. Khalid

Nee, Majid Jordan is niet de naam van één persoon. Het is de naam van een Canadees R&B-duo, dat bestaat uit Majid Al Maskati en Jordan Ullman. Mocht je nog een zwoel, plakkerig avondje met je lover gepland hebben staan, zet dan vooral Caught Up op. De zwoele stemmen van het duo, plus die van Khalid, doen de rest.

NEVER BE ALONE – David Guetta & Morten ft. Aloe Blacc

Als we het dan over zwoele stemmen hebben (zie de vorige track), dan kunnen we natuurlijk niet om Aloe Blacc heen. De man hielp Avicii dit jaar (met SOS) opnieuw aan een nummer 1-hit en is in trek bij meerdere dj’s en producers. Nu heeft David Guetta hem weten binnen te hengelen, met Never Be Alone als resultaat. David maakte het nummer samen met de Deense producer Morten Breum. Die stond in eigen land al eens op nummer 1, maar buiten Denemarken bleef het succes tot nu toe uit.

ENKELSOK – Sevn Alias ft. Lil Kleine

Enkelsok is afkomstig van Sevn Alias’ net verschenen album SIRIUS. Daarop experimenteert hij erop los, maar laat hij niet na om ook met wat potentiele hits te komen. Enkelsok, met Lil Kleine, is er daar één van. Een track die je niet snel meer uit je hoofd krijgt. Sterker nog: ondanks Lil Kleines eerder uitgebrachte tracks dit jaar, is dit ook voor hem het meest hitgevoelige nummer dat hij in 2019 tot nu toe heeft gereleaset.

BAD BEHAVIOUR – Mabel

Mad Love van Mabel kruipt nog steeds langzaam omhoog in de Top 40 en Don’t Call Me Up staat nog altijd in de top 20. Toch is het tijd voor een volgende track, moet de Britse zangeres gedacht hebben. De keuze is gevallen op Bad Behaviour, waarop ze zingt dat ze de koningin van de afterparty’s is en dat ze zich dan nog weleens van haar stoutste kant laat zien. Fans kennen het nummer al van haar album High Expectations.

BAIANÁ – Bakermat

Als je Lodewijk Fluttert heet, dan weet je dat je als artiest een andere naam nodig hebt. Bakermat dus. De Markelose dj en producer scoorde in 2013 een dikke zomerhit met Vandaag, dat hij baseerde op de legendarische speech van Martin Luther King. Net als op die track, is ook op Baianá de saxofoon duidelijk hoorbaar. Nog een overeenkomst? Zet Baianá op en de zomer kruipt uit je speakers!

SINGLE AGAIN – Big Sean

In Nederland scoorde Big Sean vooral Top 40-hits met andere artiesten. Zo kwam hij met Feels van Calvin Harris, Pharrell Williams en Katy Perry tot nummer 6 en scoorde hij met Coldplay een kleine hit met Miracles (Someone Special) een kleine hit. Op Single Again doet de Amerikaanse rapper het lekker alleen. Alhoewel… in het achtergrondkoor zit niemand minder dan Ty Dolla $ign. Single Again is niet het enige nummer dat Big Sean deze week heeft uitgebracht. Afgelopen woensdag verscheen al Overtime.

HOELANG – Broederliefde

Broederliefde was even uit de spotlights, maar de Rotterdammers zijn weer helemaal terug. De videoclip bij het nummer is gebaseerd op de Netflix-serie Peaky Blinders. De video werd geschoten bij de Schiedamse distilleerder Loopuyt. Eigenlijk had de groep een locatie in het Belgische Luik op het oog, maar na wat belletjes werd toch voor Loopuyt gekozen. Dat ligt slechts een paar haltes van Spangen vandaan en daardoor snel te bereiken. Hoelang is een voorproefje van het nieuwe album van de formatie, dat later dit jaar uit zal komen. Op 1 februari geeft het vijftal een concert in Rotterdam Ahoy.

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.

Foto: BSR Agency