Fresh: Jason Derulo goes country

- Releases

 Jason Derulo Florida Georgia Line Frenna Dimitri Vegas & Like Mike OneRepublic GalantisKyle Snakehips Matt Simons Fall Out Boy Gavin James
Jason Derulo

Aan het einde van de week zetten we altijd de nieuwste releases voor je op een rij en dat doen we ook vandaag weer. Je checkt de heetste nieuwe tracks die op New Music Friday zijn verschenen.

WOMEN – Florida Georgia Line feat. Jason Derulo

Florida Georgia Line is in Nederland vooral goed in het scoren van hits met andere artiesten. Cruise (met Nelly) en Meant To Be (met Bebe Rexha) werden beide Alarmschijf en werden vaak op de Nederlandse radio gedraaid. Nu lijkt de countrygroep daar opnieuw op te gokken, door een track met Jason Derulo te releasen. En eerlijk is eerlijk: Women luistert weer heerlijk weg.

DAAR GAAT ZE (NOOIT VERDIEND) – Dimitri Vegas & Like Mike feat. Frenna

Frenna heeft iets met Nederlandstalige klassiekers. Die conclusie kun je wel trekken, nadat hij eerder al Verleden Tijd (Onderweg van Abel) en Regen (Harder Dan Ik Hebben Kan van BLØF) uitbracht. En nu gooit de rapper een Vlaamse klassieker in de blender: Daar Gaat Ze van Clouseau, dat in 1990 tot de tweede plek kwam in de Nederlandse Top 40. Dimitri Vegas en Like Mike produceerden de track. Vorig jaar scoorden zij al een hit met Nederlandse rappers: Slow Down.

BONES – Galantis feat. OneRepublic

Galantis en OneRepublic: een combinatie die je niet zo snel zou verwachten. Maar de Amerikaanse band heeft ooit al te kennen gegeven graag met dj’s en producers samen te werken. Het bracht de groep in de UK al een Top 40: If I Lose Myself, met Alesso. Bones klinkt in eerste instantie als een track die je van de band van Ryan Tedder gewend bent. Maar al snel volgen de subtiele beats van Galantis, die in de verte doen denken aan Wake Me Up! van Avicii.

ON MY WAY – Sheppard

Als Sheppard een hit scoort, is het er meestal een die wat langer is blijven sudderen. Coming Home en Geronimo waren al lang uit, maar werden vrij laat een dikke Top 40-hit. Als dat bij On My Way ook zo is, dan zul je die pas over drie maanden op de radio horen. Of lukt het de Australische band om nu eerder de Lijst der Lijsten te bereiken? On My Way zing je in ieder geval net zo snel mee als hun eerdere twee Top 40-hits.

GUCCI ROCK N ROLLA – Snakehips feat. Rivers Cuomo & KYLE

De naam Rivers Cuomo zegt je misschien niet zo veel. De frontman van Weezer, bekend van de track Buddy Holly, deed eerder mee op B.o.B’s hit Magic en nu werkt hij weer samen op een track die meer neigt naar hiphop. Het Britse Snakehips, bestaande uit Oliver Lee en James Carter, ken je van hun Top 40-hit All My Friends, waarmee ze in 2016 tot nummer 25 kwamen in de Top 40. KYLE scoorde vorig jaar een notering in de Tipparade met Playinwitme.

OPEN UP – Matt Simons

We Can Do Better van Matt Simons was vorig jaar weer een schot in de roos en leverde hem een top 20-hit op in de Top 40. Open Up is weer een wat rustigere track, waarin de zanger aan zijn lover vraagt om zich wat meer open te stellen en eerlijk tegen hem te zijn.

I’VE BEEN WAITING – Lil Peep and ILoveMakonnen featuring Fall Out Boy

Pas één Top 40-hit scoorde Fall Out Boy, maar dat neemt niet weg dat de groep in Nederland toch een aardige fanbase achter zich had. Lil Peep overleed in november 2017, maar I’ve Been Waiting nam hij al met ILoveMakonnen op voor zijn dood. Het deel van Fall Out Boy werd later ingeblikt, aldus die laatste rapper in een statement: : “Ik wist dat het toevoegen van zijn helden Fall Out Boy aan I've Been Waiting een eerbetoon zou zijn aan mijn vriend, waar ik trots op kon zijn. Toen ik Pete Wentz belde, zei hij meteen ja. Ik ben echt heel enthousiast om deze track te delen met de fans."

ALWAYS – Gavin James feat. Philippine

Huh? Always is toch geen nieuwe track van Gavin James? Dat klopt, maar deze versie is wel nieuw. Gavin hoorde de tracks van zangeres Philippine en moest gewoon met haar samenwerken. Dat lukte en dus is er nu een prachtig duet ontstaan, in het Engels en in het Frans. Of het ook buiten Frankrijk aan zal slaan, is nog de vraag. Maar wij konden je deze track niet onthouden.

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister onze playlist op Spotify! Een compleet overzicht vind je hier.

Foto: BSR Agency