Fresh: Ed Sheeran dropt opnieuw een dikke collab

- Releases

 Frenna Emeli Sandé Kensington 5 Seconds Of Summer Jess Glynne Kygo Lil Kleine Ed Sheeran Jax Jones Sjaak Sigala Chance The Rapper
Ed Sheeran

Iedere week zetten we hier de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week verschenen er nieuwe tracks van onder anderen Ed Sheeran, The Boy Next Door en Kensington.

CROSS ME – Ed Sheeran feat. Chance The Rapper & PnB Rock

Ed Sheeran heeft de smaak te pakken. Na zijn dikke collab met Justin Bieber (I Don’t Care) gaat hij vrolijk door met het uitbrengen van samenwerkingen. Op Cross Me hoor je Chance The Rapper, die je onder andere kent van I’m The One van DJ Khaled en PnB Rock. Die laatste Amerikaanse hiphop-artiest is nog niet zo heel erg bekend. Wel werkte hij samen met XXTentacion en Wiz Khalifa en scoorde hij een kleine hit in de VS met Selfish.

BATS – Kensington

Voor hun nieuwe album, dat nog dit jaar zal verschijnen, werkte Kensington samen met een producer die eerder werkte met bands als de Red Hot Chili Peppers en Rage Against The Machine. En dat brengt hen een nieuwe sound. In Canada werkte de groep in stilte aan nieuwe tracks en Bats is de eerste die het levenslicht ziet.

CAMOUFLAGE – The Boy Next Door feat. Sjaak & Stepherd & Jozo & Lenji

Met Stap Voor Stap scoorden Kav Verhouzer en Sjaak vorig jaar een dikke zomerhit. Een jaar daarvoor wisten The Boy Next Door en Jody Bernal dat voor elkaar te krijgen met La Colegiala. Camouflage brengt die twee werelden bij elkaar en zou zomaar kunnen uitgroeien tot een verrassende, vervroegde zomerhit.

EASIER – 5 Seconds Of Summer

5SOS was op zoek naar een nieuw geluid en vond die onder andere in de jaren ’80, bij onder andere Depeche Mode. Het moest wat donkerder en dat laat de nieuwe track Easier ook horen. Het nummer is geschreven door OneRepublic’s Ryan Tedder en gaat over een verstikkende relatie waarin je partner maar niet wil veranderen.

ONE TOUCH – Jess Glynne x Jax Jones

"We gingen de studio in en ik liet Jess de eerste akkoorden van One Touch zien en ze vond de track zo ontzettend sick!” Dat vertelde Jax Jones over One Touch, zijn collab met Jess Glynne. De track was er al, voor Jess aanschoof. Zij hoefde alleen nog maar het nummer in te zingen. “Maar wanneer je de track hoort, zul je je realiseren dat niemand anders het had kunnen inzingen dan zij.”

FAKE LOVE – Delaney X Frenna

Delaney deed vorig jaar mee aan de SBS6-talentenjacht House of Talent. Ze won niet, maar heeft sinds kort wel een contract bij het label 777 van Frenna. Een gezamenlijke track kan dan ook niet uitblijven. Fake Love laat horen waarom Frenna en 777 wat in haar zien: zingen en rappen gaan haar prima af.

EXTRAORDINARY BEING – Emeli Sandé

Op 21 juni komt Emeli Sandé met het album REAL LIFE. Het verschijnt na een moeilijke periode in het leven van de Schotse zangeres. Na haar track met David Guetta (WHat I Did For Love) waren we haar even kwijt, maar met Extraordinary Being, de tweede single van het album, laat ze horen nog altijd krachtige nummers te kunnen maken. “Baby, you’re made of stars, don’t let nobody tell you different,” is een veelzeggende zin uit de track.

NOT OK – Kygo feat. Chelsea Cutler

Carry On, Kygo’s track met Rita Ora, is nog maar net uit. Maar de Noorse dj en producer heeft er zoveel zin in, dat hij nog maar een nummer uitbrengt. De keuze is gevallen op Not OK, met vocals van Chelsea Cutler. Een Amerikaans talent, dat nog niet veel op haar cv heeft staan. Chelsea zingt over een tijd waarin het niet zo goed met haar ging en waarin ze de steun van haar vrienden hard nodig had.

WISH YOU WELL – Sigala & Becky Hill

De naam Becky Hill zegt je misschien niet zo heel veel, maar de Britse heeft al wel een nummer 1-hit in de UK op haar naam staan met onze eigen Oliver Heldens. Becky was namelijk te horen op de vocale versie van zijn hit Gecko. De laatste jaren was ze al te horen op tracks van Jonas Blue en Matoma en nu neemt ze opnieuw de zang voor haar rekening op een track van een dj en producer. Het catchy Wish You Well bezorgt je ongetwijfeld even een boost.

ROOK – Lil Kleine

Na Het Geluid en Dichterbij Me brengt Lil Kleine alweer heel snel een nieuwe track van Het Album uit. Rook werd geproduceerd door Yung Felix en wordt gekenmerkt door een beat die erg aanwezig is, maar waar Lil Kleine weer soepel overheen weet te rappen.

Wil je meer nieuwe releases ontdekken? Check dan onze playlist op Spotify of check hier de releaselijst.

Foto: BSR Agency