Fresh: DJ Khaled eert Nipsey Hussle

- Releases

 Halsey Ronnie Flex OneRepublic Kris Kross Amsterdam Tabitha Kraantje Pappie Cheat Codes Ina Wroldsen Bizzey Yung Felix Kevin Charli XCX Lizzo Mark Ronson Seeb DJ Khaled John Legend Nipsey Hussle
DJ Khaled

Zoals altijd zetten we de lekkerste en heetste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week check je nieuwe tracks van onder anderen Halsey, Kris Kross Amsterdam, DJ Khaled, Ronnie Flex en Seeb.

HIGHER – DJ Khaled ft. Nipsey Hussle & John Legend

Een paar dagen voor de moord op rapper Nipsey Hussle, namen hij en DJ Khaled de video van Higher op. Helaas heeft Nipsey het eindresultaat nooit kunnen zien. Toch brengt Khaled de track nu uit, inclusief de clip. De opbrengst van het nummer gaat naar de kinderen van de vermoorde rapper.

MOMENT – Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie & Tabitha

Met Hij Is Van Mij scoorde Kris Kross Amsterdam al een enorme hit met een track die gebaseerd is op een 90’s-hit (The Boy Is Mine van Brandy & Monica). Nu gooien de mannen Een Moment Zonder Jou van Nasty door de blender, met opnieuw Tabitha en met Kraantje Pappie.

NIGHTMARE – Halsey

Met Without Me bewees Halsey dat ze ook prima alleen een hit kan scoren. Op Nightmare zingt ze over hoe het is om een vrouw te zijn in 2019. Het mag geen verrassing zijn: in de clip zijn dan ook alleen maar vrouwen te zien. Girl power!

FADE OUT – Seeb feat. Olivia O’Brien & Space Primates

Met hun samenwerking met Bastille, Grip, wist Seeb begin dit jaar tot de zeventiende plek te komen. De Noorse producers Simen Eriksrud en Espen Berg werken deze keer samen met Space Primates en Olivia O’Brien, die je eerder hoorde op de hit I Hate You I Love You van Gnash.

HAAL ME NAAR BOVEN – Ronnie Flex ft. Sarita Lorena

Bachata is een dansstijl die afkomstig is van de Dominicaanse Republiek. In de geschiedenis van de Top 40 zijn er niet heel veel tracks te vinden van dit genre, die de lijst hebben gehaald. Bekendste voorbeeld is misschien wel Obsesion van Aventura, dat in 2004 de top 10 haalde. Ronnie Flex verrast ons door dit genre te omarmen. Een aangename verrassing, want hoe zomers wil je het hebben. Sarita Lorena laat horen waarom ze als groot talent wordt bestempeld.

DON’T LEAVE ME LONELY – Mark Ronson feat. YEBBA

Al maanden is Nothing Breaks Like A Heart van Mark Ronson en Miley Cyrus niet van de radio te slaan. Voor Don’t Leave Me Lonely zocht de Britse producers opnieuw contact met een zangeres. De Amerikaanse YEBBA wordt in de VS al ‘the next big thing in pop music’ genoemd. Sam Smith, Chance The Rapper en John Legend zijn al fan van haar muziek.

BLAME IT ON YOUR LOVE – Charlie XCX feat. Lizzo

Blame it on the juice? Nee, Lizzo geeft op deze track met Charlie XCX de schuld aan iets heel anders: de liefde. Charli kan de hulp van Lizzo wel gebruiken, want in 2014 stond ze met Boom Clap voor het laatst in de Top 40 met een eigen track. Dankzij Girls, dat ze vorig jaar met Rita Ora, Cardi B en Bebe Rexha maakte, is het nog niet zo lang geleden dat ze in de Top 40 stond.

MAPIMA – Bizzey ft. Yung Felix, Kevin & LouiVos

Op 7 juni verschijnt het nieuwe album van Bizzey en Mapima is daar de eerste single van. Daarop werkt hij samen met Yung Felix, Kevin en LouiVos.

I FEEL YA – Cheat Codes x Danny Quest x Ina Wroldsen

Deze track zul je al snel in je hoofd hebben zitten, dankzij het refrein dat vrij vaak voorbijkomt. Het Britse Cheat Codes, dat bestaat uit Matthew Russell, Trevor Dahl en Kevin Ford, dook voor I Feel Ya de studio in met Danny Quest en Ina Wroldsen. Die laatste ken je van Jax Jones’ hit Breathe.

RESCUE ME – OneRepublic

Dit jaar moet dan eindelijk het vijfde album van OneRepublic verschijnen. Maar over een releasedatum is nog niets bekend en ook weten we nog niet hoe het album zal gaan heten. Toch is Rescue Me de eerste track die van het nieuwe werk wordt uitgebracht. Het laat een totaal andere sound horen, dan de band de laatste jaren heeft gebracht: meer elektropop, met dance-invloeden.

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.

Foto: BSR Agency