Fresh: Armin dropt Wild Wild Son

- Releases

 Sunnery James & Ryan Marciano Armin Van Buuren Sam Martin W&W Camila Cabello Little Mix Nicki Minaj Sia Netsky David Guetta Shawn Mendes Ed Sheeran Jess Glynne
Fresh: Armin dropt Wild Wild Son

Dance-iconen en remakes van eerdere hits voeren de boventoon in de stapel nieuwe tracks die we deze week krijgen voorgeschoteld. De belangrijkste hoogtepunten zetten we voor je op een rij in een nieuwe Fresh.

WILD WILD SON- armin van buuren feat. sam martin
Terwijl Blah Blah Blah een festivalhit van jewelste is geworden laat Armin van Buuren met zijn nieuwste track een compleet andere kant zien. Wild Wild Son begint als een rustige ballad en krijgt naarmate het nummer vordert het karakter van een poptrack om later weer meer dance te worden.  Op het nummer hoor je de stem van Sam Martin die eerder al met David Guetta twee hits in de Top 40 zette. Wild Wild Son was al in verschillende sets van Armin te horen in een uptempo uitvoering. Donderdagavond primeurde Armin de single en video tijdens A State Of Trance #885. Sam schreef het nummer voor zijn toen nog niet geboren kindje en samen met Armin maakte hij het tot dit eindresultaat.

THURSDAY- jess glynne
Deze vrijdag is het tweede studioalbum van Jess Glynne verschenen: Always In Between. Van dat album kenden we de singles I’ll Be There en All I Am inmiddels al. Met de release van het album is inmiddels ook de derde single van de Britse verschenen: Thursday. Aan het nummer, dat Steve Mac produceerde, schreef ze samen met Ed Sheeran. In eerste instantie was het de bedoeling dat er nóg een nummer van Glynne en Sheeran op het album zou verschijnen maar Woman Like Me haalde de definitieve tracklist niet.

UNDER PRESSURE- shawn mendes ft. teddy<3
Voor de biografie Bohemian Rhapsody rond de groep Queen liet Shawn Mendes zijn licht schijnen op Under Pressure. In 1981 werd de track met David Bowie, na Bohemian Rhapsody, Somebody To Love en Crazy Little Thing Called Love de vierde nummer 1-hit voor de Britse band. Mendes maakte het nummer samen met Teddy Geiger en de opbrengt van het nummer komt ten goede aan het Mercury Phoenix Trust dat zich inzet in de strijd tegen HIV en Aids.

WAAR BEN JIJ NOU?- ali b feat. jim van der zee
Donderdag brachten Ali B en Jim van der Zee tijdens het Televizierring-gala een eerbetoon aan Mies Bouwman die in februari van dit jaar op 88-jarige leeftijd overleed. Ali B stond voor een enorm scherm waarop een foto van het tv-icoon te zien was en tijdens het nummer bleef Ali B zijn emoties dan ook niet de baas. Maar dat schaadde het optreden en het nummer zeker niet.

ICE COLD- netsky & david guetta
Bezoekers van Tomorrowland hebben deze zomer al even mogen snuffelen aan de nieuwste track van Netsky die op Ice Cold samenwerkt met David Guetta. De twee geven een draai aan Cold As Ice dat in 1977 de eerste Top 40-hit werd van Foreigner. Die track kwam in 2001 in een rapversie terecht in de Tipparade via M.O.P. Nu vormt het de basis voor de stevige track van het Belgisch-Franse duo. “Het was zo’n leuk nummer om te maken. Ik weet nog dat zowel Stargate en David Guetta me gek maakten met deze demo in een studio in LA en we hadden samen de vibe te pakken”, zo vertelt Netsky in gesprek met Dancing Astronaut. “Werken met David was fantastisch. Het is inspirerend om zijn energie en werkwijze in de studio te zien.”

I’M STILL HERE- sia
De laatste tijd lijkt Sia zichzelf een beetje voorbij te lopen. Zo horen we haar geregeld in samenwerkingen, zoals we die recent hebben gezien met David Guetta, Zayn, Kendrick Lamar of Dolly Parton. Ondertussen vormt ze met Labrinth en Diplo het project LSD en schrijft ze geregeld nummers voor anderen. Begin 2017 stond ze met Never Give Up voor het laatst met een solohit in de Top 40.

WOMAN LIKE ME- little mix feat. nicki minaj
Komende maand moet het vijfde studioalbum van Little Mix verschijnen. Daarmee komt er een opvolger voor Glory Days dat twee jaar geleden verscheen. Het nummer is geschreven door Jess Glynne, Ed Sheeran en Steve Mac maar liet het uiteindelijk vallen omdat het niet paste op haar album Always In Between. Little Mix ging uiteindelijk met de track aan de haal en wist ook Nicki Minaj te strikken voor Woman Like Me.

CONSEQUENCES (ORCHESTRA)- camila cabello
Consequences kreeg al een plek op het debuutalbum van Camila Cabello maar is nu als single uitgebracht met een pak strijkers in een orkestrale uitvoering. In de video zien we de liefde tussen Camila Cabello en Dylan Sprousse en hoe deze uiteindelijk ook ten einde komt. “Dank je, Dylan, dat ze geweldig bent en in mijn video wilde zijn”, zo deelde ze via haar Instagram.

RAVE CULTURE- w&w
Met hun nieuwste release willen Willem en Ward de ravecultuur een nieuwe impuls geven. “Een plaat die hen weer doet denken aan het gouden tijdperk van de Bigroom. We hebben geprobeerd die sound terug te brengen door een geüpdatete versie te maken die volledig aansluit bij de huidige norm van muziekproductie”, zo laten ze weten. Na tracks als Lift Off! en Bigfoot is Rave Culture beslist een pakkende smaakmaker onder de releases van deze week waar je even niet makkelijk stil blijft zitten.

BORN AGAIN – BABYLONIA- sunnery james & ryan marciano x nicola fasano & adam clay
In 2010 stonden Ricky L en M:ck dik vier maanden in de Top 40 met Born Again dat uiteindelijk de top 5 wist te bereiken. De Italiaanse dj, geboren als Riccardo Luchini, had het nummer in 2007 al uitgebracht en de hulp van landgenoot Michle Coletti maakte het in tweede instantie tot een succes.
Het Amsterdam Dance Event staat voor de deur en dat lijkt het ultieme moment om zo’n juweeltje nog eens in de schijnwerpers te zetten; Sunnery James en Ryan Marciano blazen het nummer, met de hulp van Nicola Fasano en Adam Clay, nieuw leven in.

Meer nieuwe releases check je hier en in onze Spotify-playlist.