Nieuws
Top 40 Releases

Flemming, Zoë Tauran en Ronnie Flex doen alles op gevoel

Flemming, Zoë Tauran en Ronnie Flex doen alles op gevoel
Flemming  Zoë Tauran  Ronnie Flex  Tiësto  Fast Boy  Bankzitters  Lewis Capaldi  24kGoldn  Pjotr 

Iedere week zetten we de heetste releases voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek verschenen van onder anderen Flemming, Zoë Tauran en Ronnie Flex, Tiësto en Fast Boy en Lewis Capaldi.

ALLES OP GEVOEL – Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex
Nog even en dan barst de 26e editie van de Vrienden van Amstel Live los. Onder anderen Son Mieux, Di-Rect, Rowwen Hèze, Snelle,Claude, Acda en De Munnik, Kraantje Pappie en Clouseau en Flemming, Zoë Tauran en Ronnie Flex zullen van zich laten horen tijdens de 14 avonden durende concertreeks. Die laatste drie acts hebben dit jaar de titelsong van het evenement gemaakt. “We schreven het liedje tijdens een schrijverskamp in Noorwegen en toen gingen we kijken met wie we ‘m zouden doen,” zo vertelde Flemming in de Q-middagshow met Tom en Bram op Qmusic. “Al heel gauw kwamen we op Zoë en Ronnie. We hadden een goede klik met z’n drieën en de song komt mooi tot zijn recht. Ieder heeft zijn eigen inbreng, zijn eigen smaak die is toegevoegd.” De boodschap van de track? Soms moet je je gevoel gewoon volgen.

ALL MY LIFE – Tiësto & Fast Boy
Tiësto heeft zo’n beetje alles wel meegemaakt in zijn carrière. Je zou denken dat je dan op je 54e wat rustiger aan gaat doen. Maar dat komt niet in het woordenboek van de Nederlander voor. Juist de afgelopen jaren scoorde hij de grootste Top 40-hits uit zijn loopbaan. De bovenste 5 uit zijn persoonlijke lijst komen allemaal uit de periode 2019 tot en met 2023. Het geeft goed aan dat de dj en producer de vinger aan de pols van de Top 40 houdt: hij weet wat er speelt en speelt daar op zijn beurt weer op in. En met The Business toonde hij zich al een trendsetter. Tiësto begint 2024 met All My Life en dat is een samenwerking met Felix en Lucas Hain, die samen Fast Boy vormen. Je kent ze van Bad Memories, de enorme Top 40-hit die ze scoorden met Meduza, James Carter en Elley Duhé.

SLAAPTEKORT – Bankzitters
Het was de grote wens van de Bankzitters om naar het Eurovisiesongfestival te gaan en in de clip van hun laatste Top 40-hit flirtten ze daar opzichtig mee. Helaas voor de mannen viel de keuze op Joost Klein en dus kunnen ze hun ambitie even in de ijskast zetten. Dat wil niet zeggen dat je even niets van ze hoort, want ze beginnen 2024 met een nieuwe track: Slaaptekort. Groepslid Koen blijft op de website van de formatie bescheiden over het nummer. “Deze hoort thuis in het rijtje Bohemian Rhapsody en Viva La Vida. En, ondanks dat wij zelf helaas nooit aan de looks zullen kunnen tippen van deze artiest, zeggen sommige mensen dat dit nummer bijna net zo goed is als Geen Cartier.” Volgens de heren gaat de track vooral over een tekort aan slaap, met name door de liefde. Voor de video gingen ze diep: ze bleven 24 uur lang wakker.

STRANGERS – Lewis Capaldi
Afgelopen zomer ging het niet goed met Lewis Capaldi. Na een optreden waarbij duidelijk te zien was dat de zanger leed onder het syndroom van Gilles de la Tourette, stapte hij helemaal uit de spotlights. Hij ging tijd voor zichzelf nemen en met behulp van specialisten proberen om de symptomen van het syndroom meer onder controle te krijgen. Groot was de verrassing dan ook, dat de Schot afgelopen weekend bekendmaakte dat er nieuwe nummers aan zaten te komen. Het gaat om 5 extra nummers die aan zijn album Broken By Desire To Be Heavenly Sent werden toegevoegd. “Het zou zonde zijn als deze vijf extra liedjes, die zo enorm speciaal voor me zijn, op mijn harde schijf zouden blijven staan en nooit het daglicht zouden zien,” zo liet hij weten. Lewis maakte ook duidelijk dat hij de komende tijd vooral nog de tijd neemt voor zichzelf en nog niet gaat optreden. “Ik wil er absoluut zeker van zijn dat ik weer 100 procent ben voordat ik weer shows, waar ik het meest van hou, ga doen!”

GOOD INTENTIONS – 24kGoldn
“Er komt een punt in ieders leven, waarop je niet langer doelloos kunt varen op de winden van je verleden. Een tijd waarin je je toekomst in eigen handen moet nemen en keuzes moet maken.” Zo begin het statement waarmee 24kGoldn zijn nieuwe single Good Intentions aankondigde. De inmiddels 23-jarige, Amerikaanse rapper leerden we in 2020 kennen via zijn top 3-hit Mood (met Iann Dior) en de nummer 12-hit Tick Tock (met Clean Bandit en Mabel). Sindsdien leeft hij zijn leven in de hoogste versnelling. En dus is het nu tijd om een richting op te gaan en te kiezen. Als er iets is wat hij niet wil, dan is het de gemakkelijkste weg kiezen. “Good Intentions is mijn eerste stap op deze reis van het maken van keuzes,” schreef hij verderop in het statement. “Ik kan je niet vertellen waar we zullen eindigen, maar ik beloof je dat het een reis is die de moeite waard is om mee te gaan...” De track zelf is goudeerlijk en rauw en beschrijft waar de rapper mee heeft geworsteld: liefde, drugs en een verslaving aan aandacht.

NIET ALLEEN – Pjotr
De Nederlandse rapper Pjotr heeft Niet Alleen geschreven als steun aan zijn vrouw Angela uit Albanië. Voor haar begint 2024 spannend: ze gaat namelijk naar een traumakliniek, om haar trauma’s uit het verleden te kunnen verwerken. Ze kreeg in het verleden te maken met mishandelingen die hun sporen hebben nagelaten. Het nummer was eigenlijk een persoonlijk nummer voor Angela, maar Pjotr heeft netjes aan haar gevraagd of hij het mocht releasen. “Ik hoop dat mensen die het horen er kracht van krijgen en dat mensen die moeilijke dingen in hun leven hebben meegemaakt, de moed en de motivatie hebben om door te gaan en niet op te geven,” aldus Angela in een video op Instagram.

Er is nog heel veel meer uit. Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify.

(05/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)