Dua Lipa scoort Alarmschijf met Dance The Night

- Releases

 Dua Lipa
Dua Lipa scoort Alarmschijf met Dance The Night

Vorig jaar stond Dua Lipa voor het laatst in de Top 40, via Potion (met Calvin Harris en Young Thug). Op Dance The Night horen we haar weer solo en dat is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Barbie en de Top 40. Dat lijkt een vreemde combinatie, maar geen onmogelijke. In 1997 bereikte de Deense groep Aqua al eens de lijst met Barbie Girl en dat werd een dikke nummer 1-hit. De track stond maar liefst 21 weken in de Top 40 en begon aan zijn zegereeks als Alarmschijf. Dua Lipa pakt het anders aan. Zij heeft de soundtrack gemaakt voor de film Barbie. Die gaat op 21 juli in première in de Verenigde Staten en heeft Margot Robbie (Barbie) en Ryan Gosling (Ken) in de hoofdrollen. Ook Dua Lipa zal een rol in de film hebben: zij zal de rol van zeemeermin op haar nemen.

Soundtrack door grote namen
De zangeres heeft de synthpop-sound van haar laatste album, Future Nostalgia, doorgetrokken naar Dance The Night. Daardoor klinkt de track vertrouwd, maar toch ook nieuw. Dua Lipa is niet de enige die op het soundtrackalbum van de film over de beroemde pop te vinden is. Ook onder anderen Ava Max, Dominic Fike, The Kid Laroi, Karol G, Lizzo en Charli XCX zijn erop te horen. De productie is in handen van Mark Ronson.

Britse zangeres met de meeste Alarmschijven
Dance The Night is de achtste Alarmschijf voor Dua Lipa en daarmee is ze nu de Britse zangeres met de meeste Alarmschijven (Rita Ora, Ellie Goulding en Anne-Marie delen de tweede plaats met 7 Alarmschijven elk). Ze evenaart Lady Gaga en Christina Aguilera, waarmee ze bij de zangeressen op een gedeelde 8e plek komt.

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.