'Amsterdam' in Duitse top 100

- Releases

 Flemming Cristian D
'Amsterdam' in Duitse top 100

Nee, het is niet zo dat Flemming of Cristian D met Amsterdam plotseling is doorgebroken in Duitsland. De Duitse rapper Eno heeft onze hoofdstad het onderwerp gemaakt van zijn nieuwe single.

Eno is geen onbekende naam in de urban scene van Duitsland. De 24-jarige rapper met Koerdische roots heeft in eigen land al 30 hits op zijn naam staan. Zeven keer haalde hij de top 10 en twee van zijn hits bereikten zelfs de eerste plaats: Roli Glitzer Glitzer (2018) en Ferrari (2019).

View this post on Instagram

A post shared by ENO (@eno)

Eind vorige maand verscheen Eno's nieuwste track Amsterdam. Daarop bezingt hij zijn ervaringen tijdens een tripje in onze hoofdstad. "De nacht is nog jong. Ik word high, omdat de lucht ruikt naar Sunset Kush [een wietsoort, red.] in de straten van Amsterdam", zo begint het nummer. "Alles kan, niks moet, waar heb je zin in? Alles is mogelijk in de straten van Amsterdam." In de coupletten rapt hij onder andere over hoe het met zijn dakraampje open door de smalle straatjes rijdt en geen parkeerplaats kan vinden. Heel herkenbaar.

De videoclip is uiteraard ook opgenomen in Amsterdam. Daarin zien we Eno en zijn vrienden onder meer een rondvaart maken, blowen op de Dam en gebruikmaken van de Amsterdamse horeca. Herken jij alle plekjes uit onderstaande videoclip?

Amsterdam van Eno is binnengekomen op nummer 82 in de Duitse top 100. Het is niet de eerste keer dat een Duitstalige track met de titel Amsterdam in de Offizielle Deutsche Charts staat. In 2010 haalde het hiphoptrio Fettes Brot de 51e plaats met een track die ook Amsterdam heette en in 2008 kwam het feestnummer Amsterdam van Axel Fischer feat. Cora tot nummer 38.