Coverafbeelding Quazar - Unity
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   1993

Artiestinformatie

Land   Nederland

Deze uit Nederland afkomstige house-act heeft verschillende bezettingen gekend. Gert van Veen is de enige vaste naam in de formatie.


Eind jaren 80 als de house begint op te komen produceert Van Veen met verschillende collega’s diverse singles. Samen met Erik van Putten brengt hij de single Dish & Tell uit die later nog gesampled wordt door Prince. Samen met Van Putten gaat hij verder onder de naam Quazar.


Ze scoren vele club hits en betrekken ook zangeres Farida Merville bij de groep. Nadat ze ook een aantal hits ook in de Top 40 hadden gescoord valt eind 1993 de formatie uit elkaar. Van Veen gaat verder met Quazar.


Halverwege de jaren 90 is er een nieuwe samenstelling van de groep en worden er een aantal albums opgenomen waaronder 21 Hours uit 1999. Na 2000 is de samenstelling weer veranderd, maar Van Veen gaat verder en rond 2007 sluit hij zich aan als producer bij het producerscollectief Amsterdam 661. Van daaruit produceert hij voor Quazar weer nieuw werk en begin 2012 verscheen de single Surkus Jam EP.


Songinformatie

ArtiestQuazar
 A-kant
Titel Unity
Lengte 03'41
Componist(en) Cycle & Merville & MG
Producer(s) Cycle & MG
Mixage Zodiac Amsterdam
 B-kant
Titel Unity [club]
Lengte 05'13
Producer(s) Cycle & MG
Mixage Zodiac Amsterdam
 
Platenlabel Seven Stars
Catalogusnr SEVEN STARS 3
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Here And Now


Positieverloop