Top 40 Stories

- Overig

Top 40 Stories

Op 30 januari start nieuwe podcast: 'Top 40 Stories' met Wim van Helden en Martijn Biemans

Aan de hand van bekende nummers die ooit in de Nederlandse Top 40 hebben gestaan duiken Qmusic-dj Wim van Helden en Music Director Martijn Biemans in de verrassende verhalen achter al die liedjes. Zoals de doorbraak van artiesten en waarom bepaalde nummers Top 40-hits zijn geworden.

Vanaf maandag 30 januari te horen in de maandelijkse podcast 'Top 40 Stories'. Elke aflevering vertellen Wim en Martijn, samen met een special guest, de verhalen en grappige feitjes achter een Top 40-hit. In de eerste aflevering trappen ze direct af met een bijzondere special guest. De man waaraan de bandleden van Metallica hun doorbraak in Europa, en daarna de rest van de wereld, vooral te danken hebben: Metal Mike.

Wim van Helden, radio-dj bij Qmusic: “Het verhaal van Mike is fascinerend. Een verhaal over hoe metal zo groot werd, maar vooral een verhaal over vriendschap, liefde voor de muziek en loyaliteit aan elkaar tot op de dag van vandaag. Het is een mooi jongensboek, dat we op deze manier hebben mogen vastleggen.”

Martijn Biemans, musical director bij Qmusic: “Het verhaal van Mike en Metallica is zo bijzonder! Zonder hem had je een van de grootste bands ooit nooit gekend.“ 

Om de winter te doorbreken duiken de mannen in aflevering 2 in het verhaal achter een van de grootste zomerhits ooit: 'Macarena'. Het nummer zoals iedereen hem kent is alleen niet het origineel, maar een remix. In de studio is radiopromotor Rudo de Raaff te gast, die de remix naar radioland bracht en door het succes van de hit zelfs een huis heeft kunnen kopen.

'Top 40 Stories' is te horen bij Qmusic, het AD, de aangesloten regionale dagbladen en in alle gangbare podcast-apps.