Top 40 Hitdossier bij Wout2Day

- Overig

Top 40 Hitdossier bij Wout2Day

Wouter van der Goes presenteert ook deze zomer klassiekers uit de Top 40.

Van maandag 26 juli tot en met donderdag 19 augustus blikt Wouter van der Goes tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 2 terug op de Top 40-lijsten uit het verleden. Welke hits zijn we vergeten en welke parels brengen je gelijk terug naar toen? Wouter van der Goes duikt in de geschiedenis van de Top 40, die al sinds 1965 wordt uitgezonden. Elke dag behandelt hij een Top 40 en vertelt hij de leukste nieuwsfeiten van toen.

“Ook dit jaar mag ik weer graven in het grote archief van de Top 40. Een feest! De lijsten staan vol hits die we allemaal kennen maar ook de parels die we stiekem zijn vergeten. Net zoals mijn luisteraars groeide ik op met de Top 40 en deze zomer kunnen we weer lekker, met een geprint exemplaar in de hand, genieten van heel veel muzikale verrassing”, aldus Wouter.

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40: “Al vanaf de jaren ’60 was de Top 40 dé hitlijst waarvoor de luisteraar op vrijdag klaar zat om te willen weten wat de nummer 1 is. Een algemeen begrip, waar menig muziekliefhebber mee is opgegroeid en die een onuitwisbare indruk heeft gemaakt op radio in Nederland. Nog steeds krijgen velen een vertrouwd gevoel bij de hitlijsten en zullen de nummers de komende weken in de geselecteerde Top 40-lijsten van Wouter herinneringen en gevoelens oproepen. Een stukje nostalgie op de radio.”

Tijdens de uitzendingen van Wout2Day lees je op top40hitdossier.nl mee met de overeenkomstige lijst.