Top 10: Meeste hits voor eerste Alarmschijf

- Overig

 Ronnie Flex Armin Van Buuren David Guetta Gilbert O'Sullivan Kool & The Gang Kylie Minogue Whitney Houston Het Goede Doel Avicii Wyclef Jean Kygo Lost Frequencies
Top 10: Meeste hits voor eerste Alarmschijf

Adrenaline van Kris Kross Amsterdam x Ronnie Flex x Zoë Tauran is deze week Alarmschijf op Qmusic. Het is de eerste Alarmschijf voor Ronnie Flex en daarmee schrijft hij meteen een record op zijn naam. Nooit eerder scoorde iemand zoveel hits voor hij zijn eerste Alarmschijf kreeg.

Volgende maand is het tien jaar geleden dat Ronnie Flex voor het eerst met een hit in de Top 40 stond. Al die jaren pakte hij nooit de Alarmschijf, tot deze week dus. Desondanks schreef de Rotterdamse rapper wel 27 Top 40-hits op zijn naam. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een artiest zoveel hits heeft gescoord voordat hij zijn eerste Alarmschijf kreeg. Dit record stond tot deze week op naam van Armin Van Buuren. Hij scoorde 25 hits voordat hij in 2015 voor het eerst met een Alarmschijf werd vereerd. Hij heeft overigens wel langer moeten wachten dan Ronnie. Armin kreeg zijn eerste Alarmschijf namelijk zo'n 13½ jaar na zijn Top 40-debuut, terwijl Ronnie 'slechts' 10 jaar heeft moeten wachten. Ronnie was gewoon wat sneller met zijn hits.

In onderstaande lijst vind je alle acts die 9 of meer hits scoorden, voordat ze hun eerste Alarmschijf kregen. Hierbij hebben alleen hits meegeteld van na 1 november 1969. Op die datum werd namelijk de Alarmschijf geïntroduceerd. In de periode daarvóór was het dus onmogelijk om een Alarmschijf te scoren. The Kinks en The Rolling Stones hadden bijvoorbeeld 22 hits voor hun eerste Alarmschijf, maar als je vanaf november 1969 begin te tellen, waren dat er slechts 3. Jaren 60-groepen kom je in deze top 10 daarom niet tegen.

1. Ronnie Flex
scoorde na 27 hits zijn eerste Alarmschijf met Adrenaline

2. Armin Van Buuren
scoorde na 25 hits zijn eerste Alarmschijf met Another You

3. David Guetta
scoorde na 13 hits zijn eerste Alarmschijf met Club Can't Handle Me

4. Gilbert O'Sullivan
scoorde na 11 hits zijn eerste Alarmschijf met I'll Believe It When I See It

4. Kool & The Gang
scoorden na 11 hits hun eerste Alarmschijf met Peacemaker

4. Kylie Minogue
scoorde na 11 hits haar eerste Alarmschijf met Kids

7. Het Goede Doel
scoorden na 10 hits hun eerste Alarmschijf met Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken

7. Whitney Houston
scoorde na 10 hits haar eerste Alarmschijf met I'm Your Baby Tonight

7. Avicii
scoorde na 10 hits zijn eerste Alarmschijf met Wake Me Up!

10. Wyclef Jean
scoorde na 9 hits zijn eerste Alarmschijf met Hips Don't Lie

10. Kygo
scoorde na 9 hits zijn eerste Alarmschijf met Think About You

10. Lost Frequencies
scoorde na 9 hits zijn eerste Alarmschijf met Questions

Er zijn overigens vier acts die nog meer hits hebben dan Ronnie Flex en nog nooit beloond zijn met een Alarmschijf. Dat zijn Normaal (46 hits), Gerard Joling (30 hits), Jan Smit (30 hits) en Frans Bauer (28 hits). Het valt op dat dit allemaal Nederlands(talig)e artiesten zijn. De internationale act met de meeste Top 40-hits zonder Alarmschijf is Metallica. De band staat met 14 hits in de lijst.