Tones And I scoort elfde F**k-hit

- Overig

 Tones And I Lily Allen Ludacris Eamon P!nk Cee Lo Green
Tones And I

Met Ur So F**king Cool is Tones And I nieuw op 35 in de Top 40. Het is niet voor het eerst dat het woord F**k in de titel van een Top 40-hit wordt gebruikt. De hit van Tones is namelijk al de elfde.

We mogen wel stellen dat wanneer je F**k in de titel van je track gebruikt, je een grote kans hebt op een flinke Top 40-hit. Van de elf nummer kwamen er zes in de top 10 van de Lijst der Lijsten terecht en slechts drie hits kwamen niet verder dan nummer 25: What The Fuck Are We Saying van Lenny Kravitz (#25 in 1992), From Holland (Where The F**k You From) van Bobby Burns en Casablanca Connect (#27 in 2007) en dus Ur So F**king Cool van Tones And I. Al heeft die laatste track natuurlijk nog alle kans om hoger te komen.

Lily Allen scoorde succcesvolste F**k-hit
Voor de grootste Top 40-hit met F**k in de titel moeten we terug naar 2009, toen Lily Allen met Fuck You tot de derde plek wist te komen en 519 Top 40-punten bij elkaar sprokkelde. Op redelijk grote afstand volgt P!nk, die in 2011 met F**kin’ Perfect op nummer 6 stond en aan het einde van de rit 438 punten had. Het brons is voor Eamon, die samen met Cee Lo Green de enige artiest is die op nummer 1 wist te komen met een F**k-hit. F**k It (I Don't Want You Back) kwam in 2004 op 422 punten, terwijl Cee Lo’s F**k You! in 14 weken Top 40 tot 401 kwam. Eamon wist van die twee wel het langst op nummer 1 te staan. Hij bracht 4 weken op de eerste plek door.


F**ck-hits en de Alarmschijf

Het gebeurt niet vaak dat een F**k-hit Alarmschijf wordt. In de lange geschiedenis van de schijf gebeurde dat pas vier keer. De primeur was voor Eamon in 2004, waarna Cee Lo Green in 2010 de volgende was. Daarna hoefden we minder lang te wachten: eind 2010 was het de beurt aan P!nk’s hit en in januari 2011 kreeg Tonight (I’m F**kin’ You) van Enrique Iglesias, Ludacris en DJ Frank E het stempel. Dat is tot nu toe ook de laatste. Overigens zou dit alles in de UK bijvoorbeeld niet kunnen. Daar werden de bovengenoemde titels en de teksten van de nummers aangepast. Zo werd Tonight (I’m F**kin’ You) Tonight (I’m Lovin’ You) en werd F**k You! van Cee Lo Green Forget You.


Foto: YouTube