Nieuws
4e incarnatie van de zomerhit uit 1997

She Knows hergebruikt Fiesta De Los Tamborileros

She Knows hergebruikt Fiesta De Los Tamborileros
The Sunclub  The Underdog Project  DJ F.R.A.N.K  Dimitri Vegas & Like Mike  David Guetta  Afro Bros  Akon 

26 jaar geleden scoorde The Sunclub een dikke zomerhit met Fiesta De Los Tamborileros. Dit nummer is terug te horen in She Knows van Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Afro Bros en Akon, dat deze week op nummer 36 is binnengekomen in de Top 40. Het is echter niet de eerste dat deze instrumentale klassieker terug te horen is in een Top 40-hit.

The Sunclub - Fiesta De Los Tamborileros - The Jaydee Remix

Een jaar nadat Robin Albers onder de naam Jaydee in 1994 een hitje had gescoord met Music Is So Special, richtte hij samen met Dieter Kranenburg (Typar) and Michel Rozenbroek (Atbe) het producerstrio The Sunclub op. Tot 2000 hadden de heren succes met voornamelijk instrumentale dancetracks. Het hoogtepunt was hun debuuthit Fiesta De Los Tamborileros, dat in de zomer van 1997 de derde plaats bereikte. Het nummer werd destijds veel gedraaid op TMF en MTV dankzij onderstaande stop-motion-videoclip, die in vier weken tijd in elkaar was gezet door cineast Jacques de Koning en fotograaf Jan van de Laar. De titel van het nummer betekent 'Feest van de drummers'.

The Underdog Project vs. Sunclub - Summer Jam 2003

In 1998 probeerde The Sunclub opnieuw een hit te scoren met Fiesta. Ze hadden een vocale versie van hun hit gemaakt, die werd ingezongen door de Amerikaanse zangeres Angee Blake. Fiesta '98, met Sonya Boemhard in de videoclip, bereikte de Tipparade. Een Top 40-notering zat er echter niet in. Toch had Fiesta in combinatie met een songtekst zeker potentie. De Belgische DJ F.R.A.N.K ontdekte in het begin van de 21e eeuw dat Fiesta De Los Tamborileros en Summer Jam van The Underdog Project, een Tipparadenotering uit 2000, heel mooi in elkaar overliepen. Hij maakte een mash-up van de twee tracks en dat bleef niet zonder gevolgen. Summer Jam 2003 van The Underdog Project vs. The Sunclub stond 9 weken op nummer 1 groeide uit tot de grootste hit van het jaar.

The Sunclub - Fiesta Reloaded

Na het succes van Summer Jam 2003 keerden zowel de melodie van Summer Jam als Fiesta nog twee keer terug in de Top 40. Summer Jam kreeg hetzelfde jaar nog een winterse versie met als titel Winter Jam en dook afgelopen jaar nog op als de melodielijn van 100 Smsjes van Sigourney K & Ronnie Flex. Fiesta keerde in de zomer van 2007 terug in de lijst als Fiesta Reloaded. De hits Frozen Flame en Freefall van het dj-duo Jeckyll & Hyde hadden dat jaar een jumprage ontketend en daar speelde The Sunclub handig op in door hun klassieker in een jumpjasje te steken. Als videoclip werden gewoon de beelden van de originele video van 10 jaar geleden gebruikt. De video van Fiesta Reloaded is om nog een andere reden bijzonder. Het is de oudste video op het YouTubekanaal van Spinnin' Records. Toen namen we nog genoegen met 240p.

Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows

Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta en Afro Bros werkten in 2019 al eens samen op de track Instagram.Toen dat nummer net in de Top 40 stond, draaiden Dimitri en Mike She Knows al tijdens Tomorrowland. Dat betrof toen een versie waar David Guetta nog niet aan meewerkte, maar Afro Bros wel. De vocalen kwamen ook toen al van de Amerikaanse zanger Akon en ook toen al was het herkenbare fluitje uit Fiesta De Los Tamborileros te horen. Vier jaar later is de track opnieuw van stal gehaald en dient She Knows als de eerste single van Rewind + Repeat, het debuutalbum van Dimitri Vegas & Like Mike dat later dit jaar zal verschijnen. She Knows past helemaal in de huidige trend om top 10-hits uit de jaren 90 te hergebruiken voor nieuw Top 40-succes. In dat rijtje horen ook de hits How You Samba (Samba De Janeiro), Rock My Body (Ecuador) en Baby Don’t Hurt Me (What Is Love), die dit moment in de bovenste helft van de Top 40 staan.

(07/08/2023)

Alle Top 40-hits

Details Dua Lipa - Dance The Night
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Post Malone - Chemical
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Peggy Gou - It Goes Like Nanana
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Doja Cat - Paint The Town Red
Details Rondé - Break My Heart
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details OneRepublic - Runaway
Details Marshmello & Farruko - Esta Vida
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Tate McRae - Greedy
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Niklas Dee & Old Jim ft. Enny-Mae - Not Fair
Details Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah - How You Samba
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Luke Combs - Fast Car
Details Olivia Rodrigo - Vampire
Details Tiësto - Drifting
Details Miley Cyrus - Used To Be Young
Details Kenya Grace - Strangers
Details P!nk - Runaway
Details R3hab, Inna & Sash! - Rock My Body
Details Billie Eilish - What Was I Made For?
Details Kylie Minogue - Padam Padam
Details Di-Rect - OMG It's Happening
Details Nick Schilder - Shatterproof
Details Troye Sivan - Rush
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Chef'Special - Miracles
Details Sera - Best Friend
Details Becky G feat. Omega - Arranca
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Snelle - Radio
Details Olivia Rodrigo - Get Him Back!