Nieuws
4e incarnatie van de zomerhit uit 1997

She Knows hergebruikt Fiesta De Los Tamborileros

She Knows hergebruikt Fiesta De Los Tamborileros
The Sunclub  The Underdog Project  DJ F.R.A.N.K  Dimitri Vegas & Like Mike  David Guetta  Afro Bros  Akon 

26 jaar geleden scoorde The Sunclub een dikke zomerhit met Fiesta De Los Tamborileros. Dit nummer is terug te horen in She Knows van Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Afro Bros en Akon, dat deze week op nummer 36 is binnengekomen in de Top 40. Het is echter niet de eerste dat deze instrumentale klassieker terug te horen is in een Top 40-hit.

The Sunclub - Fiesta De Los Tamborileros - The Jaydee Remix

Een jaar nadat Robin Albers onder de naam Jaydee in 1994 een hitje had gescoord met Music Is So Special, richtte hij samen met Dieter Kranenburg (Typar) and Michel Rozenbroek (Atbe) het producerstrio The Sunclub op. Tot 2000 hadden de heren succes met voornamelijk instrumentale dancetracks. Het hoogtepunt was hun debuuthit Fiesta De Los Tamborileros, dat in de zomer van 1997 de derde plaats bereikte. Het nummer werd destijds veel gedraaid op TMF en MTV dankzij onderstaande stop-motion-videoclip, die in vier weken tijd in elkaar was gezet door cineast Jacques de Koning en fotograaf Jan van de Laar. De titel van het nummer betekent 'Feest van de drummers'.

The Underdog Project vs. Sunclub - Summer Jam 2003

In 1998 probeerde The Sunclub opnieuw een hit te scoren met Fiesta. Ze hadden een vocale versie van hun hit gemaakt, die werd ingezongen door de Amerikaanse zangeres Angee Blake. Fiesta '98, met Sonya Boemhard in de videoclip, bereikte de Tipparade. Een Top 40-notering zat er echter niet in. Toch had Fiesta in combinatie met een songtekst zeker potentie. De Belgische DJ F.R.A.N.K ontdekte in het begin van de 21e eeuw dat Fiesta De Los Tamborileros en Summer Jam van The Underdog Project, een Tipparadenotering uit 2000, heel mooi in elkaar overliepen. Hij maakte een mash-up van de twee tracks en dat bleef niet zonder gevolgen. Summer Jam 2003 van The Underdog Project vs. The Sunclub stond 9 weken op nummer 1 groeide uit tot de grootste hit van het jaar.

The Sunclub - Fiesta Reloaded

Na het succes van Summer Jam 2003 keerden zowel de melodie van Summer Jam als Fiesta nog twee keer terug in de Top 40. Summer Jam kreeg hetzelfde jaar nog een winterse versie met als titel Winter Jam en dook afgelopen jaar nog op als de melodielijn van 100 Smsjes van Sigourney K & Ronnie Flex. Fiesta keerde in de zomer van 2007 terug in de lijst als Fiesta Reloaded. De hits Frozen Flame en Freefall van het dj-duo Jeckyll & Hyde hadden dat jaar een jumprage ontketend en daar speelde The Sunclub handig op in door hun klassieker in een jumpjasje te steken. Als videoclip werden gewoon de beelden van de originele video van 10 jaar geleden gebruikt. De video van Fiesta Reloaded is om nog een andere reden bijzonder. Het is de oudste video op het YouTubekanaal van Spinnin' Records. Toen namen we nog genoegen met 240p.

Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows

Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta en Afro Bros werkten in 2019 al eens samen op de track Instagram.Toen dat nummer net in de Top 40 stond, draaiden Dimitri en Mike She Knows al tijdens Tomorrowland. Dat betrof toen een versie waar David Guetta nog niet aan meewerkte, maar Afro Bros wel. De vocalen kwamen ook toen al van de Amerikaanse zanger Akon en ook toen al was het herkenbare fluitje uit Fiesta De Los Tamborileros te horen. Vier jaar later is de track opnieuw van stal gehaald en dient She Knows als de eerste single van Rewind + Repeat, het debuutalbum van Dimitri Vegas & Like Mike dat later dit jaar zal verschijnen. She Knows past helemaal in de huidige trend om top 10-hits uit de jaren 90 te hergebruiken voor nieuw Top 40-succes. In dat rijtje horen ook de hits How You Samba (Samba De Janeiro), Rock My Body (Ecuador) en Baby Don’t Hurt Me (What Is Love), die dit moment in de bovenste helft van de Top 40 staan.

(07-08-2023)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Cyril - Stumblin' In
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dasha - Austin
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Training Season
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details La Fuente - Ratata // Ratata - Outsiders Remix