Rihanna stevig in rij zangeressen met de meeste Top 40-hits

- Overig

 Rihanna Anouk Madonna P!nk
Rihanna stevig in rij zangeressen met de meeste Top 40-hits

Dat Rihanna terug is, dat kon je afgelopen week nauwelijks ontgaan. De zangeres pakte de Alarmschijf met Lift Me Up en is nieuw op 21 in de Nederlandse Top 40. Daarmee staat ze stevig in de rij zangeressen met de meeste Top 40-hits.

Lift Me Up is hit nummer 41 voor de superster van Barbados en daarmee zet ze een muizenstapje richting de zangeres met de meeste Top 40-hits. Dat is Madonna, die er maar liefst 55 wist te scoren in haar lange loopbaan. De nieuwe Top 40-hit van RiRi is een mooie gelegenheid om de 5 vrouwen met de meeste Top 40-hits voor je op een rij te zetten.

1. Madonna – 55 Top 40-hits
Het is even geleden dat we Madonna in de Lijst der Lijsten mochten verwelkomen. De gewezen Queen Of Pop kwam meer dan 10 jaar geleden – op 18 februari 2012 – de Top 40 binnen op 22 met Gimme All Your Luvin’, dat ze maakte met Nicki Minaj en M.I.A. Het nummer, haar 55e Top 40-hit, zou niet verder komen dan de achttiende plek. Het zal ook niet de meest memorabele van haar 55 hits zijn. Wat wil je ook, met klassiekers als Material Girl, Borderline, Vogue, Like A Prayer en Ray Of Light. En dan is dat nog maar een kleine greep uit haar oeuvre.

2. Rihanna – 41 Top 40-hits
Sinds 2017 hoorden we op muzikaal vlak niets meer van Rihanna, maar anno 2022 scoort ze er weer vrolijk op los, via Lift Me Up. Daarover schreven we de afgelopen week natuurlijk al genoeg. De track is een soundtrack, maar inmiddels wordt er al druk gespeculeerd over een eventueel nieuw album. Het blijft nog even bij roddels, want daarover is nog niets bevestigd. Wat we wel weten is dat ze de Super Bowl Halftime Show doet in februari. En daar zou ze zomaar nieuw materiaal kunnen gaan brengen.

3. P!nk – 38 Top 40-hits
P!nk lijkt wel een kameleon. Telkens weet ze de tijdsgeest aan te voelen en te overleven, in een steeds veranderende muziekwereld. Ga maar na: we maakten in 2000 met haar kennis via There You Go, een track die neigde naar R&B. In de jaren daarna komt haar bekende rocksound (denk aan hits als Trouble en aan So What) en flirt ze met pop (nummer 1-hits Just Give Me A Reason en What About Us). Die verschillende kanten heeft ze in haar 38 Top 40-hits allemaal laten zien, met haar stem die steeds kaarsrecht overeind blijft. Inmiddels is ze één van de meest wervelende live-acts op aarde, wiens show een garantie zijn op spektakel. Naar haar show op Pinkpop wordt reikhalzend uitgekeken en ondertussen is Top 40-hit nummer 39 ook onderweg: Never Gonna Not Dance Again is de Alarmschijf bij Qmusic en o, ironie: die pakte ze een week na Rihanna.

4. Anouk – 36 Top 40-hits
Qua Top 40-hits staat Anouk als Nederlandse zangeres voorlopig op eenzame hoogte. Haar directe achtervolgster, Corry Konings (34 hits), is al tientallen jaren niet meer in de lijst gekomen. Maar ook Anouk missen we al een tijdje. Million Dollar was in 2019 haar laatste wapenfeit in de Enige Echte. Niet dat ze nog echt Top 40-hits nodig heeft: eerder dit jaar stroomde het Malieveld in Den Haag vol voor een langverwacht concert van de zangeres. Daar liet ze niet alleen een indrukkende galerij aan hits horen, maar trouwde ze ook nog eens op het podium met haar Dominique. Girl is nog altijd haar grootste Top 40-hit, maar sinds we haar in 1997 leerden kennen, is Anouk uitgegroeid tot een echte ‘Woman’.

Foto: YouTube