Nielson wint Buma NL Award voor 'Meest Succesvolle Album Pop'

- Overig

 Glen Faria Thomas Berge Tino Martin Kris Kross Amsterdam Nielson
Nielson 2019

Maandag vonden de Buma NL Awards plaats in Tivoli Vredenburg in Utrecht. De presentatie was in handen van Erik de Zwart, voorzitter van de Top 40 en natuurlijk waren wij er ook bij om een aantal genomineerden te interviewen en de uitreiking vast te leggen. Onder anderen Nielson, Tino Martin en Davina Michelle wonnen een award.

Davina Michelle en Tino Martin grote winnaars
Davina Michelle en Tino Martin wonnen de meeste awards op de Buma NL Awards. Davina Michelle in de categorie 'Populair' en Tino Martin in de categorie 'Hollands'. Beiden artiesten konden niet aanwezig zijn bij de show dus kwam Glen Faria de Awards ophalen die met beide artiesten de nummers heeft geschreven. In totaal stond Glen Faria zeven keer op het podium om een award in ontvangst te nemen. Daarnaast zong de artiest ook nog een nummer, namelijk Duurt Te Lang die tot de 'Meest Succesvolle Single Pop' bekroond werd.

Nielson heeft het Meest Succesvolle Album
In de categorie 'Meest Succesvolle Album Pop' won Nielson de award met zijn plaat Diamant. De zanger was genomineerd voor twee awards, deze en die voor 'Meest Succesvolle Single Pop'. Toen wij op de rode loper aan hem vroegen welke award hij het liefste mee naar huis zou nemen zei Nielson volmondig ''Album''. 

Jan Smit wint award die hij niet kent
Jan Smit was genomineerd voor de award 'Meest Succesvolle Album Hollands', deze won hij niet. Maar toch nam de zanger een award mee naar huis. Jan Smit won de Buma NL NXTLI Award voor 'Meest actief op social media meer dan 10.000 volgers’. Zelf kende de zanger deze award niet en wist hij niet dat hij hiervoor genomineerd was.

Beste Album Alternatief
Thijs Boontjes won de Award voor het 'Meest Succesvolle Album Alternatief' met zijn album Geen Achttien Meer. Lucky Fonz III was ook genomineerd met zijn album maar nam de award niet mee naar huis. Toch werd zijn werk wel bekroond, want aan het album van Thijs Boontjes had Lucky Fonz III ook meegewerkt. 

Kris Kross Amsterdam meest gedraaid in de horeca
Naast de Buma NL Awards werden er ook Xenos Music Media Awards uitgereikt. Kris Kross Amsterdam won er één in de categorie 'Meest gedraaid in de Nederlandse horeca Urban'. 

Thomas Berge ook aanwezig
Ondanks dat Thomas Berge dit jaar niet genomineerd was voor de Buma NL Awards was hij wel aanwezig. 's Middags gaf de zanger een panel in Tivoli Vredenburg. De Nederlandse Top 40 heeft hem ook kort geïnterviewd, dit zie je binnenkort op Top 40 TV!

Optreden Dries Roelvink
Er was nog een artiest aanwezig die niet genomineerd was: Dries Roelvink. De zanger uit Amsterdam kwam zijn nummer Sophietje, oftewel 'zij dronk ranja met een rietje' zingen. Door de charmes en de Hollandse teksten van Dries Roelvink kwam het publiek helemaal los!

Dit waren de Buma NL Awards. Op de site van Buma NL vind je alle winnaars op een rijtje.